Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

                                                                       
    
  Προσωπική άποψη: Αγγελική ΔρακάκηΤο βιβλίο “Τα μπλούζ της πόλης” είναι ανθολόγια νουάρ ελληνικού διηγήματος για όσους προτιμούν ιστορίες με ρομαντική χροιά, έντονα συναισθήματα, ανάμεικτα με μυστήριο και τρόμο, με πρωταγωνιστές κυνικούς ήρωες και κυνικούς αστυνομικούς. Είκοσι διαφορετικές ιστορίες από είκοσι διαφορετικούς συγγραφείς που ανήκουν στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία.


Μυστηριώδεις πλοκές, άλλοτε τρομακτικές, άλλοτε ρομαντικές, πάντα, όμως, με έντονα συναισθήματα ως το κρεσέντο τους. Άλλοτε σκοτεινές και άλλοτε σοκαριστικές ιστορίες. Μοιραίες γυναίκες, αντι-ήρωες, που προσπαθούν να επιζήσουν μέσα στη βία του οργανωμένου εγκλήματος και τη διαφθορά του νομικού συστήματος. Καταδικασμένοι σε σκοτεινές και χαώδεις μεγαλουπόλεις, με έντονη ζωή, κακόφημα μπαρ, τριγυρίζουν σε μοιραίους δρόμους παθών και κατάρων…


 Διαβάζοντάς τις, θα σας βάλουν και εσάς σε ρόλο ντετέκτιβ ώστε να εξιχνιάσετε κάποιο έγκλημα. Το μυαλό σου μπαίνει σε εγρήγορση μαζί με τον εκάστοτε ερευνητή της κάθε ιστορίας και προσπαθείτε μαζί να βρείτε τα στοιχεία και να λύσετε το μυστήριο γύρω από το κάθε έγκλημα. Σε κάποιες ιστορίες θα λυπηθείτε τους δολοφόνους και θα τους συμπονέσετε, όπως έκανα εγώ με την ιστορία της Ευαγγελίας Στρατή, με τίτλο “Ντετέκτιβ Βάιο Γκολντ Βαρύ φορτίο”. Θα αγαπήσετε όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε μέσο να ξεσκεπάσουν το κάθε έγκλημα. Υπάρχουν ιστορίες για κάθε γούστο. Ακόμα και αν διαβάσετε κάποιες ιστορίες που δεν σας αρέσουν τόσο, είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί μία ή και περισσότερες που θα σας γοητεύσουν.


Αν και το βιβλίο περιέχει είκοσι διαφορετικές γραφές, η γλώσσα είναι απλή και κατανοητή. Οι εικόνες, σε μερικές ιστορίες, είναι τόσο έντονες που νομίζεις ότι βλέπεις ταινία. Οι συγγραφείς των ιστοριών αυτών σου μεταφέρουν κάθε συναίσθημα και εικόνα. Η αγαπημένη δικιά μου ιστορία από το συγκεκριμένο βιβλίο είναι της Όλγας Ρούβημ με τίτλο “Γυναικεία υπόθεση”. Ιστορίες που θα αγαπήσεις, που θα σε κάνουν να τρομάξεις, θα σπάσεις το κεφάλι σου να βρεις τον ένοχο. Αν είστε fan της noir, τότε είμαι σίγουρη πως θα λατρέψετε τη συγκεκριμένη ανθολογία.
Περιεχόμενα


Βρώμικο ’89 του Χρήστου Τσάκαλου 010
Απογευματινός ύπνος της Λένας Μαυρουδή Μούλιου 020
Κορντοκρούμπο του Νίκου Ψαρρού 030
Ποιος σκότωσε τον Μάθιου Φρέυ;
του Δημήτρη Ψωμαδέλλη 042
Η απόφαση του Αντώνη Παρισσιάδη 057
Σκισμένο αλεξίπτωτο του Αντώνη Παρισσιάδη 060
Η τελευταία υπόθεση του επιθεωρητή Σνάιντερ
του Αλέξανδρου Κοάν 073
Ο Μάγος του Αλέξανδρου Κοάν 089
Γυναικεία υπόθεση της Όλγας Ρουβήμ 098
Πεφταστέρια της Ελένης-Χριστίνας Γκαμπούρα 108
Αρκεύθου Νέκταρ του Κωνσταντίνου Αυγερινάκη 121
Ντετέκτιβ Βάιο Γκόλντ της Ευαγγελίας Στρατή 134
Βαρύ φορτίο
Ντετέκτιβ Βάιο Γκόλντ 144
Ύστατη προσπάθεια λύτρωσης
Η Μάγκυ φιλούσε υπέροχα του Νίκου Νασόπουλου 155
Ξένος του Γιώργου Κλάγκου 166
Θύματα και Θύτες του Ιωάννη Σιδέρη 180
black Martini της Κωνσταντίνας Τσούμα 195
Έγκλημα με τζαζ και σουίνγκ
της Αλεξίας Καλογεροπούλου 205
Πίσσα Μαύρο του Γιώργου Μεσημέρη 219
Ο Γκάρυ πέθανε του Γιώργου Γιαννουκαράκη 228


Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος βιβλίου: Tα μπλουζ της πόλης-Ανθολογία νουάρ ελληνικού διηγήματος
Σειρά: Noir dreams
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία νουάρ
Εκδόσεις: Συμπαντικές διαδρομές
ISBN: 978-960-607-054-9
Σελίδες: 246
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname