Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΥΡΡΑΚΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΟΣυρράκος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 9/4/1992. Από τη δευτέρα δημοτικού ασχολείται με τη μουσική. Το πρώτο του όργανο ήταν το αρμόνιο και μετά ασχολήθηκε με κάποια πνευστά όργανα (π.χ τρομπέτα) σε διάφορες φιλαρμονικές. Είναι φοιτητής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, αλλά πλέον μένει στην Αθήνα, εφόσον κοντεύει να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ενδιαφέροντά του είναι οι ανατολικές μουσικές, και η Βυζαντινή, αλλά και όλα τα άλλα είδη, η συγγραφή βιβλίων (παιδικών παραμυθιών, μυστηρίου κ.ά.), και η μουσική δημιουργία. Γενικά, προσπαθεί μέσα από αυτά που γράφει και αυτά που κάνει, να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο. Πάνω απ’ όλα πιστεύει πως πρώτα πρέπει ο άλλος να ‘ναι άνθρωπος και μετά όλα τα άλλα.


   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Καλησπέρα Κωνσταντίνε. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη που παραχωρείς στους ‘Θεματοφύλακες Βιβλίων’.  Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για σένα, να σε γνωρίσουν οι φίλοι του blog μας;

Κ.Σ. Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα σας κι ότι θα χαρώ να γνωριστούμε κι από κοντά και με σας, και με όσους βρίσκουν καταφύγιο στο blog σας αλλά και σε άλλα blogs. Είναι ωραίο να γνωρίζεις ανθρώπους.

Είμαι δάσκαλος μουσικής. Έχω ασχοληθεί εθελοντικά  σε φορείς με ΑΜΕΑ για τρία χρόνια και με μετανάστες. Πλέον σταμάτησα λόγω δουλειάς-μαθημάτων, αλλά συνεχίζω να βλέπω και να στηρίζω, όπως μπορώ, όσους έχουν ανάγκη. Είτε τα παιδιά μου που είναι ΑΜΕΑ, είτε άστεγους, είτε μετανάστες, είτε τα ζώα.

Λατρεύω να διδάσκω μουσική και να προσπαθώ να κάνω τον άλλον, πρώτα να νιώσει, μετά να σκεφτεί και τέλος να βγάλει μουσική. Επίσης γράφω διάφορες ιστορίες που ευελπιστώ κάποια μέρα να καταφέρω να τις δω ως παραστάσεις και γιατί όχι, σαν ταινίες. Αυτό όμως είναι δύσκολο, αλλά η ζωή θέλει αγώνα.

Επίσης προσπαθούμε να παλεύουμε για το καλό, καθημερινά με διάφορους τρόπους. Κάποτε ένας συμφοιτητής-φίλος με φώναζε χιουμοριστικά «Ρομπέν των μουσικών», επειδή έτρεχα να βοηθήσω για το κάθε τι. Βέβαια δεν έχει σημασία ποιος θα καλυτερεύσει τον κόσμο, αλλά να καλυτερεύσει ο κόσμος.

Προσπαθώ να διδάσκω την ταπεινότητα και την ευγένεια. Δεν είναι ωραίο να υπάρχει ανώτερος και κατώτερος άνθρωπος. Όλοι γελάμε, όλοι κλαίμε, όλοι έχουμε αίμα. Είμαστε άνθρωποι. Κανένας δεν ξέρει τα πάντα. Δυστυχώς αυτό ξεκινάει από πολύ παλιά, που είχαν τους μαύρους για δούλους. Τέλος πάντων, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!

Μίλησέ μας για το μυθιστόρημα σου ‘’Αίθουσες Ονείρων’’. Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου σου έχει κοινά στοιχεία με σένα;

Κ.Σ. Οι ‘’Αίθουσες Ονείρων’’, είναι μια ιστορία με βάση το φανταστικό στοιχείο, που τη δημιούργησα όταν ήμουν στην Άρτα, για σπουδές μουσικής και έβλεπα ταινίες θρίλερ με κάποιους φίλους.

Πρόκειται για μια οικογένεια που πεθαίνει η μητέρα σωματικά και μένουν πατέρας και γιος. Η ψυχή της όμως, το πνεύμα της, ακολουθεί τον πατέρα και προσπαθεί να τον καθοδηγήσει για αυτά που έρχονται.

Είναι μια ιστορία που μιλάει για την πραγματική αγάπη και για το ενδιαφέρον, που στην δική μας εποχή δύσκολα βρίσκεις.

Ο ήρωας έχει δικά μου στοιχεία, όπως είναι η ευγένεια και η αγάπη για τις πολεμικές τέχνες. Αλλά και η γυναίκα του που σωματικά έχει πεθάνει, διαθέτει κι εκείνη δικά μου χαρακτηριστικά. Ενώ έχει φύγει από τη ζωή κι εκείνος μπλέκει με μια άλλη γυναίκα, εκείνη τον ακολουθεί και τον οδηγεί.

Αυτό θα πει πραγματική αγάπη! Να μην είσαι εγωιστής, να σέβεσαι και να υπολογίζεις την ευτυχία του άλλου κι ας μην είναι μαζί σου!

Είναι εύκολο για ένα νέο συγγραφέα να εκδώσει το βιβλίο του;

Κ.Σ. Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο να εκδώσει κάποιος το βιβλίο του. Πλέον και με το διαδίκτυο πολλά αλλάζουν. Σίγουρα, το οικονομικό είναι ένα ζήτημα, αλλά, αν έχεις όρεξη και πάθος, θα μπορέσεις κάποια στιγμή να μοιραστείς την ιστορία σου. Μπορεί να ξεκινήσει από ένα αρχείο στον υπολογιστή σου ή από ένα εκτυπωμένο αντίτυπο και να αποκτήσει, χρώμα , γεύση, εικόνες και συναισθήματα. Εγώ που δε διαβάζω βιβλία, αλλά προτιμώ να βλέπω ταινίες και παραστάσεις, σιγά-σιγά καταλαβαίνω τη γοητεία που έχει και το βιβλίο. Ευχαριστώ την ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών για αυτό, που γνώρισα ανθρώπους και ιστορίες, που γνώρισα νέες προσωπικότητες και βιώματα.Εκτός από το χώρο του φανταστικού, υπάρχει κάποιο άλλο λογοτεχνικό είδος που θα ήθελες να δοκιμαστείς;

Κ.Σ. Όπως είπα, έχω γράψει διάφορα, απλά έχω εκδώσει μόνο τις ‘’Αίθουσες Ονείρων’’. Στα 17-18 που ξεκίνησα να γράφω, είχα ξεκινήσει με ερωτική ποίηση . Απλούς ύμνους για την αγάπη , πάντα  με παρέα κάποια μούσα.

Φανταστικό συναίσθημα, αλλά πολλές φορές με έχει πονέσει. Όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτήν και στο καλό.

Έπειτα συνέχισα με παιδικές ιστορίες με ζωάκια (λατρεύω τα παιδιά) και μετά έγραψα μια ιστορία αγάπης. Συνέχισα στο στοιχείο του φανταστικού και στις Αίθουσες Ονείρων.

Τα τελευταία χρόνια, επειδή εμπνέομαι από τους ανθρώπους, γράφω και μονολόγους κι άλλες κοινωνικές ιστορίες. Όρεξη έχουμε. Μακάρι να τα δούμε ζωντανά κάποια μέρα όλα τα δημιουργήματά μας!


Ποιο είναι το δικό σου επόμενο όνειρο που έχεις βάλει στόχο να πραγματοποιήσεις;

Κ.Σ  Το επόμενο δικό μου όνειρο,  είναι να καταφέρω να δημιουργήσω ένα χώρο-ναό της αγάπης και της μουσικής. Να έχω μαθητές, είτε είναι δυο ετών είτε είναι στα πενήντα πέντε τους, όπως έχω τώρα. Λατρεύω τα παιδιά και τη διδασκαλία και όλοι έχουν δικαίωμα να μάθουν. Επίσης να έχω δυνάμεις να προσφέρω στους συνανθρώπους μου και γενικά να μάχομαι για το καλό.

Η λογοτεχνία του φανταστικού έχει ‘’μικρό’’ κοινό σε σχέση  με τα άλλα είδη λογοτεχνίας;

Κ.Σ. Δεν νομίζω πως έχει μικρό κοινό. Απλά νομίζω πως ο κόσμος δεν είναι πολύ σωστά ενημερωμένος ως προς το στοιχείο του φανταστικού.

Γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τα ‘’δρακουλιάρικα’’ που θα έλεγε και κάποιος μεγαλύτερος ή ανίδεος. Έχει να κάνει  με το εξωπραγματικό, το οποίο μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά μπορεί να είναι και μαγευτικό!

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο σου και να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα!

Κ.Σ. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Εύχομαι να είστε καλά, να αγαπάτε και να παλεύετε για το καλό. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.Συνέντευξη:Αγγελίνα Παπαθανασίου
Επιμέλεια κειμένου:Χαρά Δελλή
Επεξεργασίας εικόνας:Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname