Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

Σε ένα όμορφο μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείου, με ιδιαίτερα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον και προσωπικό, το Opus Wine Bar στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του κυρίου Δημήτρη Στεφανάκη, «Ευτυχισμένες Οικογένειες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ηρακλείου, τη Λέσχη Ανάγνωσης «Έντεχνος Λόγος», τον συγγραφέα κύριο Στεφανάκη Δημήτρη και τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Πετρουγάκη Ευαγγελία και για το βιβλίο μίλησε η δημοσιογράφος κυρία Ρένα Παπαδάκη.
OPUS wine Bar ... περιμένοντας την έναρξη της παρουσίασης ...
Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του συγγραφέα και του κόσμου εκ μέρους της κυρίας Πετρουγάκη, η οποία και ευχαρίστησε τον κύριο Στεφανάκη για την τιμή να κάνει πρεμιέρα παρουσίασης του βιβλίου του, «Ευτυχισμένες Οικογένειες», καθώς ήταν και η πρώτη μέρας κυκλοφορίας του, στο Ηράκλειο. Τον λόγο μετά πήρε η κυρία Παπαδάκη, η οποία μίλησε για το βιβλίο και διάβασε μερικά αποσπάσματα, τα οποία της κέντρισαν το ενδιαφέρον. «Οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν έχουν μυστικά και για αυτό είναι ευτυχισμένες» μας δηλώνει ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο και η κυρία Παπαδάκη ανέλυσε ότι τελικά δεν υπάρχουν οικογένειες χωρίς μυστικά.Ο συγγραφέας, Δημήτρης Στεφανάκης, με τη φιλόλογο, κυρία Ρένα Παπαδάκη
"Ευτυχισμένες οικογένειες" ... Υπάρχουν; ... Αυτό μας αναλύουν οι δύο ομιλητές
Δημήτρης Στεφανάκης ... μιλώντας για τις ευτυχισμένες οικογένειες ...

Ακολούθησε μία όμορφη συζήτηση με τον κύριο Στεφανάκη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και συζήτησε μαζί του για το βιβλίο και τη λογοτεχνία γενικότερα. Το ενδιαφέρον των αναγνωστών κέντρισε το ότι η ιστορία παρουσιάζεται μέσα από μία γυναίκα. Και όπως ήταν φυσικό ο κύριος Στεφανάκης απάντησε στο ερώτημα «Πώς ένας άντρας μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία μέσα από την οπτική γωνία μίας γυναίκας. Ο κύριος Στεφανάκης απάντησε ότι η κεντρική ηρωίδα έχει τον δυναμισμό ενός άντρα, είναι η σύγχρονη γυναίκα που έχει πείσμα, θέληση και παλεύει να ξεχωρίσει. Αυτό, όμως, το οποίο τον βοήθησε ιδιαίτερα είναι η πολύχρονη επικοινωνία του με τιε γυναίκες, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό.
Συζητώντας με τον συγγραφέα


Και η κουβέντα συνεχίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για το αν υπάρχει «καλή» και «κακή» λογοτεχνία, ποιο είναι το στοιχείο εκείνο το οποίο κάνει ένα βιβλίο ποιοτικό ή απλά εμπορικό, και άλλες πολλές ερωτήσεις, οι οποίες προέκυπταν μέσα από τις απαντήσεις του κυρίου Στεφανάκη. Ήταν ένα βράδυ πραγματικά ουσιαστικό, όμορφο, με ποικιλία ερωτημάτων, αλλά κυρίως με την αίσθηση ότι ήσουν με φίλους και ξεδιπλώνατε τις απόψεις σας για την μεγάλη αγάπη όλων, το βιβλίο. Ήταν ένα βράδυ που απλά δεν ήθελες να τελειώσει!  
Με τον συγγραφέα, Δημήτρη Στεφανάκη

                                                                                                                                           Επιμέλεια Άρθρου: Αγγελίδου Χρυσή - Σίσυ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname