Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Μυστικός πόλεμος με τον Γιώργο Πούρλιακα.

Αγαπητοί αναγνώστες ελάτε να πάρετε μέρος στο κατασκοπικό παιχνίδι στρατηγικής"Μυστικός πόλεμος," του συγγραφέα  Γιώργου Πουρλιάκα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.gr. Aς ξεφυλίουμε το συγγραφικό έργο και ας μάθουμε περισσότεραγια την πλοκή και τους χαρακτήρες. Τι περιμένετε λοιπόν; Aς κάνουμε ξεκινήσουμε το περιπετειώδες ταξίδι μας!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Πουρλιάκας γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1985 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. Από μικρός ήταν ένα κλειστό άτομο, που πάντα εμπνεόταν από ταινίες δράσεις και χαρακτήρες βιβλίων μυθολογίας. Όσο μεγάλωνε καταλάβαινε την κλίση στη δημιουργία ιστοριών με θέμα τη φαντασία. Ο «Μυστικός Πόλεμος» πρωτογράφτηκε περίπου στα μέσα του 2000, και ο συγγραφέας του αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες έως ότου βρει έναν τρόπο να το εκδώσει. Πλέον το βιβλίο ξεκινάει το ταξίδι του μέσα από τις εκδόσεις iWrite. Ο Γιώργος Πουρλιάκας ασχολείται παράλληλα με την αρθρογραφία σε διάφορα blogs και με το internet marketing.

 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Καλησπέρα κύριε Πουρλιάκα, σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξή που παραχωρείτε στο blog μας, «Θεματοφύλακες Βιβλίων». Πρώτο συγγραφικό εγχείρημα και ένας «Μυστικός Πόλεμος» ξεκινά! Αλήθεια, πώς συλλάβατε την ιδέα για ένα συγγραφικό έργο με σενάρια καταστροφής και εξόντωσης του πληθυσμού;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε, ώστε να μπορέσω να μιλήσω για το έργο μου. Αρχικά να πω ότι είμαι μεγάλος φαν της περιπέτειας. Είτε είναι σε ταινίες, είτε σε κόμιξ, είτε σε βιβλία. Πάντα μου άρεσε αυτό το είδος και ήθελα να γράψω κι εγώ κάτι που να εμπεριέχει μέσα την αγνή και ατόφια δράση. Θέλω να πιστεύω ότι τα κατάφερα στο πρώτο βιβλίο. Τώρα όσον αφορά τα σενάρια, πρώτον ακόμα δεν είδατε καταστροφή στον Μυστικό Πόλεμο και θα καταλάβετε στα επόμενα βιβλία τι εννοώ. Και δεύτερον ο απώτερος σκοπός δεν είναι η εξόντωση του πληθυσμού. Είναι so 90s αυτή η νοοτροπία! Θα καταλάβετε παρακάτω τι σχέδια υπάρχουν. 

Θεωρώ πως το βιβλίο σας ανήκει σ’ ένα είδος το οποίο, πιστεύω, δεν έχει ευρύ αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα. Αναλογιστήκατε ότι ίσως να μην «τραβήξει» το ενδιαφέρον των αναγνωστών ή είναι μια δυναμική εισαγωγή στο φάσμα των βιβλιοπροτάσεων;

Όντως είναι η σωστή αυτή σας η παρατήρηση, αλλά για μένα δεν αποτελεί εμπόδιο ώστε να μην γράψω ένα τέτοιο βιβλίο. Είναι καιρός θαρρώ η Ελλάδα να γνωρίσει τα νέα είδη συγγραφής που ακμάζουν στο εξωτερικό, όπως βιβλία τρόμου, Sci-fi περιπέτειες, επικά και πολλά άλλα. Βλέπω πολλούς συγγραφείς να παλεύουν μέσα από τη προσπάθεια τους να κάνουν γνωστά τα έργα τους, να προωθούν παράλληλα και τη νέα κουλτούρα στη συγγραφή. Το έχουμε ανάγκη ως αναγνωστικό κοινό πιστεύω να γνωρίσουμε το διαφορετικό. 

Διαβάζοντας το βιβλίο μου έκανε εντύπωση η φιγούρα του πρωταγωνιστή. Δεν θα αποκαλύψω λεπτομέρειες, για να κρατήσω την αγωνία των αναγνωστών, αλλά την απορία μου θα την εκφράσω. Δεν είναι κάπως παρακινδυνευμένο το εγχείρημά σας; Τόσο ως ιδέα, όσο και ότι θα μπερδέψει τους αναγνώστες;

Είναι σίγουρο ότι θα μπερδευτούν όλοι στην αρχή. Είναι σίγουρο ότι οι συχνές μεταπηδήσεις σε σκηνές και σε χώρες, οι αλλαγές στο συναίσθημα, τα δεδομένα που πότε δεν είναι σταθερά μπορεί να ζαλίσουν τον αναγνώστη. Ίσως κιόλας αυτή τη στιγμή κάποιος/α που διαβάζει τη συνέντευξη να αναρωτιέται γιατί να διαβάσει ένα τόσο πολύπλοκο βιβλίο. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η συνταγή είναι περίπλοκη, το τέλος όμως είναι πέρα για πέρα κατατοπιστικό. Και θα συμβούλευα όποιον/α το διαβάσει να κρατήσει το μότο του βιβλίου· δεν έχει σημασία η νίκη και η ήττα. Μόνο το αποτέλεσμα.

Στην ιστορία εμπλέκονται πολλοί. Μυστικές Υπηρεσίες, παρακρατικές οργανώσεις, χώρες από όλο τον κόσμο, καρτέλ, έμποροι όπλων και άλλα. Δεν είναι κάπως υπερβολή όλα αυτά;

Δεν είναι υπερβολή όταν καταρρέει μια εταιρία να τραντάζεται η παγκόσμια οικονομία; Δεν είναι υπερβολή να διαρρέουν απόρρητα έγγραφα που εμπλέκουν τους μεγαλοσχήμονες αυτού του κόσμου σε απόκρυψη οικονομικών στοιχείων; Πλέον θεωρώ πως όχι και δε μου φαίνεται και καθόλου περίεργο. Τόσο κυνικός έχω γίνει! Στο βιβλίο μου δε, όλοι αυτοί που αναφέρατε ναι υπάρχουν, αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι απλά γρανάζια που υποβοηθούν την όλη υπόθεση. Έχουν το σκοπό τους και το τέλος τους.

Πιστεύετε σε «θεωρίες συνομωσίας» και «υποχθόνια» σχέδια των πεφωτισμένων ηγετών;

Όχι γιατί έχω κουραστεί από τους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους. Από ανθρώπους που κάνουν τη μύγα να φαίνεται σα Γκοτζίλα. Δε χρειάζομαι κανένα να μου πει ότι υπάρχουν απόρρητα σχέδια, καθώς είναι αυτονόητο ότι κάθε κράτος έχει τα μυστικά του. Δε μπορεί καμία φωτογραφία και κανένα βίντεοντοκουμέντο να με πείσει για αεροψεκασμούς, γιατί έχω ψάξει λίγο από φυσικής πλευράς. Και τέλος, αν ήθελαν να μας καταλάβουν οι εξωγήινοι ή ερπετόμορφοι ή όπως αλλιώς τους λένε γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια; Κοινώς οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ωραίες όταν σκηνοθετούνται πάρα όταν υπεραναλύονται στο Tumblr!

Έχετε σπουδάσει Θεολογία. Ωστόσο, στο έργο σας βρίσκουμε τον «απόλυτα» κυρίαρχο άνθρωπο. Θεωρείτε ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον άνθρωπο;

O Ζαν Πωλ Σαρτρ, ο μεγάλος Γαλλος φιλόσοφος, είχε πει ότι ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος γι’αυτό και είναι απόλυτα υπεύθυνος. Κάθε μέρα κάνεις επιλογές και κάθε μία από αυτές έχει ένα κέρδος αλλά κι ένα τίμημα. Και στο βιβλίο μου ακόμα, οι δύο ήρωες δεν αναγκάζονται να κάνουν κάτι. Μόνοι τους παίρνουν τις αποφάσεις.
Για να πω την αλήθεια το βιβλίο σας είναι το πρώτο που διάβασα σε στυλ δολοπλοκιών, μυστικών οργανώσεων κ.τ.λ. Μου θύμισε λίγο «James Bond» και «Άνδρες με τα Μαύρα». Εσείς σε ποια κατηγορία το εντάσσετε;

Στο Origin. Είναι ουσιαστικά η απαρχή ενός ήρωα. Ξεκινάμε από το πώς πήρε τις δυνάμεις του ο ήρωας, αργότερα θα εξελιχθεί και στη πορεία θα δείξουμε τους αντιπάλους του. Αρχικά είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικό, αλλά στα επόμενα βιβλία θα δείτε ότι ο υπερφυσικός παράγοντας παίρνει κεφάλι.

 Οι δύο πρωταγωνιστές, είναι δύο 18χρονα παιδιά. Έχουν πολλά κοινά, αλλά βρίσκονται στις δύο άκρες του κόσμου. Η αντίδρασή τους όταν έμαθαν την αλήθεια ήταν σχεδόν ήρεμη. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αντιδρούμε τόσο ήρεμα και αποδεχόμαστε την «μοίρα» μας, έτσι απλά;

Καταρχάς δεν είχαν χρόνο για σκέψεις, συναισθήματα και αντιστροφή της κατάστασης. Ο χρόνος τους έτρεχε και έπρεπε να δράσουν. Τώρα όσον αφορά το άλλο ερώτημα. Εγώ προσωπικά αν μάθαινα μια τέτοια αλήθεια θα έτρεμα σύγκορμος και κάποια στιγμή θα κατέρρεα από το τρέμουλο. Τώρα σε γενικότερη βάση, είναι αυτονόητο ότι ο καθένας αντιδράει διαφορετικά. Δεν είναι θέμα μοίρας. Η μοίρα είναι στα χέρια μας. Είναι θέμα δράσης.

Εννοείται πως οι αναγνώστες που λατρεύουν τα σενάρια ίντριγκας και μηχανορραφιών θα ανατρέξουν στο συγγραφικό έργο. Τι θα λέγατε σε κάποιον «τυχαίο» αναγνώστη, ο οποίος θα θεωρούσε τις σκέψεις σας στο χαρτί, υπερβολές και πέραν του αληθινού;

Θα έκανα μια απλή ερώτηση. Όλοι έχουμε δει κάποια στιγμή, έστω και μία φορά, μια ταινία δράσης, έχουμε κολλήσει με μια σειρά ίντριγκάς η διαβάσαμε κάποιο βιβλίο με ήρωες και πολέμους. Πως ένιωσε τότε που το διάβασε; Τι συναισθήματα είχε, πόση αδρεναλίνη είχε; Θα ήθελε να την επαναλάβει; Γιατί αν η απάντηση είναι ότι όντως του άρεσε και όντως κάτι ένιωσε, τότε σίγουρα θα θέλει να ξαναβιώσει αυτό το συναίσθημα. Και θεωρώ ότι το βιβλίο μου είναι κατάλληλο γι’αυτού του είδους τα συναισθήματα.

Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω άλλη μία φορά για το χρόνο που μας αφιερώσατε, θα ήθελα να μας πείτε αν έχετε ήδη στο μυαλό σας τη συνέχεια του βιβλίου. 

Κι εγώ σας ευχαριστώ, για ακόμα μία φορά, για την ευκαιρία που μου δώσατε. Ήδη γράφω τη συνέχεια του δεύτερου βιβλίου, αλλά δεν θα αποκαλύψω ακόμα το τίτλο. Θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα βιβλία στη σειρά και ελπίζω ο κόσμος να τα αγαπήσει.

 ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

Να παρευρεθείτε στην Παρουσίαση Βιβλίου: ``Μυστικός Πόλεμος,Επιχείρηση Σίσυφος`` του πρωτοεμφανιζόμενου ταλαντούχου συγγραφέα Γιώργου Πουρλιάκα στην GALLERY ΕΛ.Παύλου Μελά 22, 1ος όροφος (10μέτρα απο Τσιμισκή-Διαγώνιος) την  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης 18.00 ακριβώς.
Συνέντευξη: Χρυσή Αγγελίδου 
Επ. Άρθρου:Βασιλική Μπούζα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname