Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Μυστικός Πόλεμος: Επιχείρηση Σίσυφος.

               Χρυσή Αγγελίδου,
για τους Θεματοφύλακες Βιβλίων.            Αν σας αρέσουν οι συνωμοσίες, οι διαπλοκές, οι περιπέτειες με Μυστικές Υπηρεσίες, και ό,τι έχει σχέση με λαθρεμπόριο, καρτέλ και παρακράτος, το βιβλίο «Ο Μυστικός Πόλεμος» θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για την πρώτη συγγραφική δουλειά του Γιώργου Πουρλιάκα και ως ιδέα είναι ξεχωριστή. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται σιγά – σιγά μία συνωμοσία κατάκτησης του κόσμου από υπόγειες, μυστικές οργανώσεις εγκλήματος και όχι μόνο.


                Μία έκρηξη σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας και η ζωή του δεκαπεντάχρονου μαθητή Κίμωνα Μεταλληνού θα αλλάξει για πάντα. Οι αισθήσεις του θα αποκτήσουν υπερφυσικές δυνάμεις, τα οράματα και τα όνειρα θα κατακλύσουν το μυαλό του, και χωρίς να το καταλάβει θα βρεθεί να πολεμά ενάντια στον χρόνο και σε άγνωστους εχθρούς, προκειμένου να αποτρέψει ένα σχέδιο καταστροφής με στόχο την Αθήνα. Με συμπαραστάτες και συνεχώς δίπλα του τον κολλητό του και την κοπέλα, με την οποία είναι ερωτευμένος, ο Κίμων θα βυθιστεί στον κόσμο των συνωμοσιών, της διαπλοκής και της εξόντωσης.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ζει η Σόνια Μοναστηράκη. Ένα κορίτσι 18 χρονών, ψυχρή, απόλυτη, αυτοκαταστροφική και με μία ξεχωριστή ιδιότητα. Η Αμερική απειλείται και η Σόνια βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σε ένα παιχνίδι κατασκοπείας και εξολόθρευσης. Η ανακάλυψη ότι η φίλη της, που θεωρούσε νεκρή, ζει, θα τη συνταράξει και θα την οδηγήσει σε λανθασμένες, καταστροφικές αποφάσεις. Αλλάζοντας συχνά στρατόπεδα, συμμαχώντας πότε με Βόσνιους τρομοκράτες, πότε με Μεξικανούς εμπόρους ναρκωτικών και πότε με την CIA, η Σόνια θα διακινδυνέψει τα πάντα προκειμένου να μάθει την αλήθεια, αλλά και να σταματήσει την απειλή που κατευθύνεται προς την Αμερική.

                Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο νέα παιδιά; Πώς μπορεί να συνδέονται οι δύο διαφορετικές υποθέσεις; Θα καταφέρει ο Κίμων να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της πόλης του; Και η Σόνια; Θα καταφέρει να ανακαλύψει την αλήθεια; Και τι κόστος θα έχει αυτό για την ψυχή της; ΜΙ 6, CIA, FBI, Ρωσική Μαφία, Γιουγκοσλαβική Μαφία, Μεξικάνικο εμπόριο ναρκωτικών και άλλοι πολλοί εμπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι πολέμου. Οι δύο πρωταγωνιστές θα πλεχτούν σε δίχτυα που ούτε κατά διάνοια θα μπορούσαν να φανταστούν. Τραγικές αποκαλύψεις θα σημαδέψουν τις ζωές τους και από αυτές θα πρέπει να βγουν ζωντανοί.

                Πολύπλοκο, δαιδαλώδες, όταν το διαβάζετε θα πρέπει να είστε αφοσιωμένοι 100%, καθώς ο καταιγισμός πληροφοριών, οι ραγδαίες εξελίξεις και αποκαλύψεις, πιθανότατα να σας κουράσουν και να χάνετε σημαντικές πληροφορίες. Ο Γιώργος Πουρλιάκας από την πρώτη στιγμή προσφέρει μία ιστορία γεμάτη ένταση, συνδυάζει πολλές ιστορίες μαζί, για αυτό η προσήλωση, ειδικά μέχρι να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό σας πρόσωπα, καταστάσεις, χαρακτήρες και ρόλοι, είναι απαραίτητη. Ωστόσο, η δράση και η κινηματογραφικού τύπου εικόνες θα σας αποζημιώσουν για την όποια «ταλαιπωρία».

Μία ιστορία συνωμοσίας, καταστροφής και επιβολής του δυνατότερου ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας και θα σας οδηγήσει σε μοναδικές «καταστροφικές» εμπειρίες. Αν θέλετε για λίγο να νιώσετε «Ήθαν Χαντ», «Τζέιμς Μποντ», ή «Δον Κορλεόνε», τότε ο Μυστικός Πόλεμος θα σας προσφέρει αυτή την εμπειρία.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname