Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη με τον Τάσο Τσιπίδη


Σας αρέσει να διαβάζετε; Βαρεθήκατε όλα αυτά τις σελίδες που έχουν συνέχεια τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες; Ψάχνετε κάτι νέο, φρέσκο και με πολλές προτάσεις; Μην αγχώνεστε. Οι Θεματοφύλακες Βιβλίων σας έχουν την λύση. Μιλήσαμε με τον Τάσο Τσιπίδη, έναν από τους δημιουργούς του καινούριου και ανατρεπτικού site, Urnovl που ήρθε για να μείνει. Ας μάθουμε λοιπόν τι μας είπε ο Τάσος και πιστέψτε μας δεν θα χάσετε!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Τάσος Τσιπίδης είναι ένας σκληρά εργαζόμενος, ευέλικτος και επίμονος επαγγελματίας, με  ισχυρές αναλυτικές δεξιότητες και ένα μεγάλο μαθηματικό υπόβαθρο.

Ως φυσικός ηγέτης, απολαμβάνει να οργανώνει πολύπλοκα ομαδικά έργα, έτσι ώστε να παραδίδει προϊόντα ποιότητος.

Επιπλέον, θεωρεί την αυτογνωσία, την αυτο-οδήγηση και την αυτενέργεια, μεγάλα γνωρίσματα, ως εκ τούτου, και εκείνος προσπαθεί να τα αναπτύξει αναλόγως.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τάσο σε καλωσορίζω και επίσημα στους Θεματοφύλακες Βιβλίων και σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Πες μας κάποια πράγματα για σένα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Αρχικά καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ και εγώ αλλά και ο συνεργάτης μου που δείξατε ενδιαφέρον για το project μας, το οποίο δουλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό! Όσο για τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για μένα..

Χμμ...Είμαι 30 χρονών, μαθηματικός με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά! Τώρα θα μου πείτε, και που κολλάνε τα βιβλία, η συγγραφή και η ανάγνωση φαντάζομαι! :)

Αυτή ακριβώς είναι και η επόμενη ερώτηση μου. Πως τα συνδυάζεις;

Γενικά, δεν ήταν στα προσωπικά μου σχέδια η δημιουργία του Urnovl (your novel), αλλά προέκυψε κατόπιν μιας "αναλαμπής" πριν από 2 περίπου χρόνια! Κοινώς, αλλιώς τα σκεφτόμουνα, και αλλιώς μου βγήκαν! Παρ' όλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόφαση μου αυτή! Ειδικά τώρα που βλέπουμε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν-σελίδα!

Μίλησε μας για το πρότζεκτ του Urnovl.

To Urnovl ξεκίνησε λοιπόν ως μια πλατφόρμα συλλογικής συγγραφής. Προσπαθήσαμε να λύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των συγγραφέων, αυτό του συγγραφικού μπλοκ (writer's block). Βρέθηκα με τον συνεργάτη μου (Δημήτρη) και κατόπιν συζήτησης, καταλήξαμε πως είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσουμε να αναπτύξουμε! (Σημείωση: Με τον Δημήτρη ήμασταν συνεργάτες στην προηγούμενη μου δουλειά, στα χρηματιστηριακά λογισμικά!)

Είχαμε λοιπόν την όρεξη αλλά και το Κnow-how πάνω στις τελευταίες τεχνολογίες και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο Urnovl. Τον πρώτο καιρό, βάζαμε δειλά δειλά λίγο κόσμο κυρίως γνωστούς στην πλατφόρμα. Σημειώναμε τις απόψεις του κόσμου και τις προτάσεις που μας έκαναν. Κάναμε συνεχώς αλλαγές και αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα με νέες εκδόσεις λογισμικού. Όσο περνούσε ο καιρός εξωτερικεύαμε το Urnovl σε όλο και περισσότερο κόσμο και φυσικά κυρίως, σε συγγραφείς!

Αυτή τη στιγμή το Urnovl, μπορούμε με βεβαιότητα πως κατόπιν όλης της ανάπτυξης, είναι ένα σχεδόν πλήρες κοινωνικό δίκτυο, για συγγραφείς και αναγνώστες! Το σχεδόν πλήρες το προσθέτω για να τονίσω πως προσθέτουμε συνεχώς νέες λειτουργίες (όπως για παράδειγμα σύντομα και instant messaging μέσω του Urnovl)

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Urnovl είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου συγγραφείς αλλά και νέα άτομα στον χώρο μπορούν να ανεβάσουν το δικό τους έργο, αλλά και να κάνουν πολύ περισσότερα

Πολύ σωστά! Ο κάθε συγγραφέας μπορεί να ανεβάζει τα έργα του στο Urnovl, να προσθέτει χαρακτήρες και πολλά άλλα. Με την σειρά τους οι αναγνώστες μπορούν να ακολουθούν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, να βαθμολογούν αλλά και να σχολιάζουν τα έργα των συγγραφέων. Επίσης όλοι οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν live ειδοποιήσεις όταν ένας συγγραφέας που ακολουθούν δημοσιεύει νέα ιστορία ή νέα κεφάλαια! Αυτές είναι λίγες απ' τις βασικές δυνατότητες του Urnovl προς το παρόν!

Ρίχνοντας μια λεπτομερέστερη ματιά στο Urnovl υπάρχουν πράγματα που δεν μας έχεις αποκαλύψει ακόμα. Και λέω για την καταπληκτική κατά την γνώμη μου ιδέα, οι δημιουργοί να έχουν την επιλογή αν θέλουν τα έργα τους να είναι Solo ή ομαδικά. Είναι μια τολμηρή κίνηση μπορώ να πω. Πως την σκεφτήκατε;

Πολύ σωστά! Είναι μια τολμηρή κίνηση έχεις δίκιο! Η συλλογική συγγραφή θεωρήσαμε αρχικά, πως θα βοηθούσε στο συγγραφικό μπλοκ! Με την λογική λοιπόν του σπασμένου τηλεφώνου, ο κάθε ένας θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ιστορία, και άλλοι συγγραφείς να συνεχίσουν την ιστορία με τα δικά τους κεφάλαια! Έτσι λοιπόν θα μπορούν να υπάρχουν πολλές ιστορίες που έχουν γραφτεί από διαφορετικά άτομα! Πολλοί συγγραφείς το βλέπουν αυτό σαν μια πρόκληση. Την προσαρμογή δηλαδή σε άλλα συγγραφικά μοτίβα και άλλες συγγραφικές συνήθειες και εκφράσεις, άλλων συγγραφέων!

Παρ' αυτά, επειδή όπως είπες και εσύ αυτό αποτελεί μια τολμηρή ιδέα. Φροντίσαμε η συλλογική συγγραφή να είναι επιλογή και όχι κάτι υποχρεωτικό. Μπορεί άρα ο καθένας να επιλέξει και τις συμβατικές/κλασσικές μεθόδους συγγραφής. Να γράψει δηλαδή προσωπικά μια ιστορία, χωρίς την συλλογική δυνατότητα!

Θέλω να παραμείνουμε λιγάκι σε αυτό το θέμα διότι η συλλογική γραφή είναι κάτι το δύσκολο, όταν τα χαρακτηριστικά των συγγραφέων δεν είναι παρόμοια. Όπως είπες και εσύ από μία ιστορία μπορεί να δημιουργηθούν δεκάδες άλλες. Μακροπρόθεσμα το βλέπω σαν ένα καλό ατού για το site Urnovl. Είναι κάτι που πιστεύω κανένας εκδοτικός δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα και σίγουρα θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τολμήσαμε όπως είπες κάτι, δώσαμε την δυνατότητα στον κόσμο να το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο! Είτε για πειραματισμούς, είτε ως κάτι διασκεδαστικό! Ναι στο μέλλον θα δώσουμε και πολύ περισσότερες δυνατότητες επί του συλλογικού και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο και εφικτό!

Τώρα, για να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω πως θα φανεί σε διάφορους εκδοτικούς οίκους! Ελπίζω να τους αρέσει η πλατφόρμα μας γενικά και να τους φανεί χρήσιμη! Πάντως έχουμε πολλούς "άσους στο μανίκι" και πολλά όμορφα πράγματα στο μυαλό μας, που θα υλοποιήσουμε. Ακόμα και για τους όλους εκδοτικούς οίκους! Αλλά ας μην "spoilarω" τις εκπλήξεις!


Τώρα, πολλοί μπορεί να συγκρίνουν το Urnovl με το Wattpad. Σε τι διαφέρουν και σε τι υπερτερεί το Urnovl;

Το Urnovl υπερτερεί σε πολλά πράγματα. Και φυσικά η απόφαση να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη του προϊόντος ήρθε μετά από μεγάλη έρευνα για τα θετικά και αρνητικά του ανταγωνισμού. Αρχικά να πω πως το Urnovl είναι μια καθαρά ελληνική ιδέα και project! Τώρα, στις πραγματικές διαφορές:

1. Το γραφιστικό μας κομμάτι μπορούμε να πούμε με περηφάνια, πως είναι πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε ανταγωνιστή

2. Χρησιμοποιούμε τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά το προγραμματιστικό κομμάτι!. Το Urnovl είναι ένα project όλο γραμμένο στο χέρι. Δεν είναι blog ή κάτι άλλο έτοιμο (πχ. Wordpress)

3. Η δυνατότητα συλλογικής συγγραφής (η οποία θα οδηγήσει σε πολλές άλλες cool δυνατότητες, που κρατιέμαι να μην αναφέρω για να μην χαλάσω τις εκπλήξεις)

Να μου επιτρέψεις να προσθέσω, ότι εκτός από την πλατφόρμα του site την οποία αγάπησα πραγματικά και φαίνεται ότι έχετε βάλει αρκετό κόπο, σαν χρήστης, βρήκα το μενού αλλά και τις οδηγίες ξεκάθαρες και λεπτομερέστατες. Και εκτός αυτού το όλο φιλικό στήσιμο σε κάνει να θέλεις να γράψεις περισσότερο!

Ευχαριστώ πολύ! Εκτιμούμε πραγματικά όλα τα θετικά σχόλια και είναι η βασική κινητήρια δύναμη για να συνεχίζουμε! Ειδικά τώρα στην αρχή! Εξ αυτού να πω και μια ακόμη διαφορά!

4. Ο κάθε χρήστης θα έχει την χαρά και την δυνατότητα, να επηρεάσει μια καινούργια πλατφόρμα. Από τις δυνατότητες, μέχρι τα χρώματα και γενικά την διαρρύθμιση όλων των λειτουργιών. 

Είμαστε ανοιχτοί και χαιρόμαστε να δεχόμαστε κριτική που θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο προϊόν για τους χρήστες μας!

Χαίρομαι που ακούω κάτι τέτοιο γιατί οφείλω να σου ομολογήσω ότι σαν χρήστης του Wattpad έχω κουραστεί από τα προβλήματα τα οποία κουβαλάει μαζί του

Για τον λόγο αυτό έχουμε κάνει εύκολο και άμεσο τρόπο επικοινωνίας από την πλατφόρμα (κάτω αριστερά στο μενού -> Επικοινωνία). Αυτός είναι και επίσης ο λόγος που βγάλαμε το προϊόν μας γρήγορα-και όχι τελειωμένο, για να πάρουμε τον σωστό δρόμο ανάλογα με τα σχόλια των χρηστών μας.

Ας πάμε σε ένα άλλο κομμάτι. Πως είναι η συνεργασία με τον Δημήτρη πάνω στο project του Urnovel;

Ο Δημήτρης, και αυτό το λέω όπου βρεθώ και όπου σταθώ, είναι ο απόλυτος συνεργάτης! Νιώθω προσωπικά πολύ τυχερός που είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Φυσικά γνώριζα τι ακριβώς να περιμένω λόγω της συνεργασίας στην προηγούμενη μου δουλειά! Έχει πολύ δυνατές τεχνικές γνώσεις αλλά και φυσικά αγάπη για το project! Με τον Δημήτρη δουλεύουμε εξ αποστάσεως! Εγώ από Θεσσαλονίκη και αυτός από Κύπρο που μένει!

Ας κρατήσουμε ότι νιώθω τυχερός που έχω τον Δημήτρη για συνεργάτη! Τα λέει όλα νομίζω!

Ναι τα λέει όλα. Υπάρχει κάτι άλλο που ξεχάσαμε να αναφέρουμε για το Urnovl;

Να σημειώσουμε πως σύντομα θα ανακοινώσουμε και διαγωνισμούς συγγραφής με πολύ όμορφα δώρα! Και πως αυτή τη στιγμή (ναι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε :) ) δουλεύουμε πάνω στην ανάπτυξη Mobile Applications και για κινητά Android αλλά και iOS. Αυτά τα δύο είναι τα περισσότερα που μπορώ να πω για μελλοντικές κινήσεις μας! Ελπίζω όμως να σας ενθουσιάζουν όσο και εμάς τώρα που δουλεύουμε πάνω σε αυτά!


Γενικά μια υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι πως θα συνεχίσουμε, μέχρι να παραδώσουμε
 ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, επί της συγγραφής και της ανάγνωσης! Ή τουλάχιστον θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι μας επί αυτού του στόχου!

Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσετε πολύ κόσμο με όσα έχετε ετοιμάσει. Και να πούμε στους αναγνώστες μας και μελλοντικούς χρήστες του Urnovl ότι η χρήση του site είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Πολύ σωστό και αξιομνημόνευτο αυτό! Είναι δωρεάν και η ανάγνωση και η συγγραφή! Εξετάζουμε έντονα τις δυνατότητες που θα δώσουμε στους συγγραφείς όμως, ώστε να έχουν εισόδημα μέσω του Urnovl. Έχουμε πολλά πράγματα κατά νου που συμπεριλαμβάνουν όλους τους ενδιαφερόμενους στον χώρο του βιβλίου! Από τους συγγραφείς φυσικά, έως τους εκδοτικούς οίκους που αποτελούν τεράστιο πυλώνα του βιβλίου, αλλά και τα βιβλιοπωλεία, συγγραφικές λέσχες, ομάδες δημιουργικής συγγραφής κλπ και όλα τα παραπάνω, ανεξαρτήτως της δυναμικής τους. Θα εξετάσουμε τρόπους συνεργασίας με όλους τους παραπάνω!

Με λίγα λόγια, στόχος μας είναι η ανάπτυξη όλου του χώρου σχετικό με το βιβλίο!

Φυσικά να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την ιστοσελίδα αλλά και την σελίδα στο facebook :)

Φαίνεται ότι είστε δύο παιδιά με όρεξη και ωραίες ιδέες και θα κάνετε πολλά και θαυμαστά στο άμεσο μέλλον.

Τάσο να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη για ακόμα μια φορά. Να ευχηθούμε σε εσένα, τον Δημήτρη και στο Urnovl τα καλύτερα για την συνέχεια και εμείς θα περιμένουμε τις εκπλήξεις που μας έχεις υποσχεθεί. Θέλεις να προσθέσεις κάτι για το κλείσιμο;

Να προσθέσω πως μας τιμάει πολύ και ευχαριστούμε για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον που δείξατε από τους Θεματοφύλακες Βιβλίων! Θα τα ξαναπούμε σίγουρα σύντομα - και στους επερχόμενους διαγωνισμούς!

Ως τότε, ευχόμαστε καλή συγγραφή σε όλους με την καλύτερη έμπνευση!


ΙΔΡΥΤΕΣ

Τάσος Τσιπίδης, γενικός διευθυντής:

Ως γενικός διευθυντής και εμπνευστής του Urnovl, ο ρόλος του Τάσου είναι η οργάνωση και ο συντονισμός όλων τον δραστηριοτήτων και γενικών διαδικασιών.

Δημήτρης Μουρατίδης, τεχνικός διευθυντής

Ως συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής του Urnovl, ο Δημήτρης είναι υπεύθυνος για την δημιουργία, συντήρηση και προγραμματισμό όλων των τεχνολογιών πίσω από το Urnovl.


Συνέντευξη: Χριστίνα Μιχελάκη
Επιμέλεια Άρθρου: Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname