Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΡΑΣΙ

Μια συγκλονιστική μυθιστορηματική εκδοχή του Πελοποννησιακού Πολέμου
Αθήνα και Σπάρτη...
Δυο πανίσχυρες πόλεις-κράτη, εγκλωβισμένες σε μια πορεία σύγκρουσης με έπαθλο την κυριαρχία. Ολόκληρη η Ελλάδα, που μόλις λίγες δεκαετίες πριν είχε ενωθεί για να αναχαιτίσει την Περσική απειλή, μοιάζει πλέον διχασμένη και οι άνεμοι του πόλεμου απειλούν να γκρεμίσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Μέσα από τα μάτια του νεαρού Αλεξία, γόνου μιας πλούσιας Αθηναϊκής οικογένειας, ξετυλίγεται το χρονικό μιας αιματηρής σύρραξης που κράτησε σχεδόν τριάντα χρόνια και σηματοδότησε το τέλος μιας χρυσής εποχής, αλλάζοντας τον ρου της Ιστορίας.

Κριτικές:
"H πιο γλαφυρή και πειστική μυθιστορηματική αναπαράσταση της αρχαιότητας." 
– Sunday Times

"Το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα για τον Αρχαίο Κόσμο μαζί με το 'Εγώ ο Κλαύδιος' του Robert Graves. Αριστουργηματικό."
– The New York Times Book Review

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Mary Renault ζωντανεύει μια από τις πιο συγκλονιστικές περιόδους της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας στο κορυφαίο ίσως μυθιστόρημα με θέμα την Αρχαία Ελλάδα που γράφτηκε ποτέ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

     Η Mary Renault γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1905. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αγγλική Λογοτεχνία στην Οξφόρδη, εκπαιδεύτηκε επί τρία χρόνια ως νοσοκόμα στο Radcliffe Infirmary. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγραψε την πρώτη της νουβέλα με τίτλο Purposes of Love. Υπηρέτησε ως νοσοκόμα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συνεχίζοντας παράλληλα την ενασχόλησή της με τη συγγραφή. Το μυθιστόρημά της Return to Night (1947) απέσπασε το βραβείο Metro Goldwyn Mayer που συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο 150.000 δολαρίων. Μετά τον πόλεμο η συγγραφέας εγκαταστάθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Ανάμεσα στα πολυάριθμα ταξίδια της, η χώρα μας τη σημάδεψε και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια μεγαλοφυής αναπαράσταση γεγονότων και καταστάσεων της Αρχαίας Ελλάδας, σε μια σειρά μυθιστορημάτων όπως "Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει", "Ο ταύρος που βγήκε από τη θάλασσα", "Φωτιά από τον ουρανό" κ.ά. Πέθανε το 1983.

Δελτίο Τύπου:Εκδόσεις: Anubis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname