Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Παιδικά Βιβλία από τις Εκδόσεις Λιβάνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάιος 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
Γιούλα Γεωργίου
Κείμενο - στίχοι τραγουδιών


Ετος 'Εκδοσης: 30/05/2016
Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία
Σελίδες: 48
Barcode: 9789601430744
Τιμή: 12,50 € (με ΦΠΑ)

Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας

Μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό


Περιλαμβάνεται CD με θεατρική αφήγηση και 10 τραγούδια

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Τραγουδούν: Μαρίνα Σάττι - Αλέξανδρος Ζουγανέλης - Άγγελος Χρονάς - Γιάννης Ζουγανέλης

Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου, Μαρία Παγκάλου

Τα παιδιά στο σχολείο δε µε φωνάζουν µε το όνοµά µου. Με λένε Μισοµπουκίτσα και γελάνε. Όταν παίζουµε µπάλα και δεν τα καταφέρνω, µε κοροϊδεύουν. Σήµερα ένα παιδί µε κλότσησε. Μου κάνουν συνέχεια καζούρα. Να, σαν να τους ακούω: «Αυτός, καλέ, είναι ίσα µε την µπάλα!» «Οχ! Ο κοντός ήταν; Τον πέρασα για την µπάλα».

Γνωρίστε τον διαφορετικό Μισοµπουκίτσα, σε µια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισµό και την αντιµετώπισή του. Αριστείδης Δάγλας

Αισώπου...παρα-μύθοι

Εικόνες: Λιάνα Δενεζάκη

Ετος 'Εκδοσης: 30/05/2016
Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία
Σελίδες: 56
Barcode: 9789601430805
Τιμή: 8,90 € (με ΦΠΑ)

Μια ανατρεπτική, εναλλακτική θεώρηση τριών γνωστών µύθων του Αισώπου.

Οι αξίες της συντροφικότητας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, έρχονται να ακονιστούν και να αναδειχθούν, µέσα από την ανατροπή του νοηµατικού ιστού των τριών µύθων του Αισώπου Ο Τζίτζικας και τα Μυρµήγκια, Η Αλεπού και η Καρακάξα, Η Αλεπού κι ο Πελαργός.

Η εικονογράφος
Η Λιάνα ∆ενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική και για ένα διάστηµα εργάστηκε στο χώρο της διαφήµισης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφηµερίδες.

Η µεγάλη της αγάπη ήταν και παραµένει το βιβλίο, στο οποίο στράφηκε γρήγορα.

Το 2009 τιµήθηκε µε τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίµου» για το βιβλίο "Ένας Γενναίος Σκύλος", ενώ το 2010 µε το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο "Μαρδούκ!".

Ανήκει στη συντακτική οµάδα του «Μαγικού Κόσµου» της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραµµα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Μέχρι σήµερα έχει γράψει 18 παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία πολλών εκδοτικών οίκων. Είναι µέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συµµετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε µαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: liana@denezaki.gr

Ο συγγραφέας
Γεννήθηκε το 1969 και µεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ της Αθήνας και δάσκαλος στο Παιδαγωγικό Τµήµα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου της Αθήνας. Έχει κάνει µεταπτυχιακές σπουδές στη ∆ιοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και έχει ενεργό συµµετοχή στα κοινά του επαγγελµατικού κλάδου των Νοσηλευτών από το 2006 µέχρι σήµερα. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Ασχολείται µε τη συγγραφή και την επιµέλεια άρθρων, δοκιµίων, επαγγελµατικών και λογοτεχνικών κειµένων ως διευθυντής σύνταξης, επί σειρά ετών, του περιοδικού της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Οµοσπονδίας και της µηνιαίας εφηµερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας. Έχει επίσης αρθρογραφήσει σε εφηµερίδες, περιοδικά και ιστολόγια τόσο του χώρου της υγείας, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος και προσανατολισµού.

Η ενασχόλησή του µε τη συγγραφή των «Μεγανησιώτικων Παραµυθιών» συνδέεται άρρηκτα µε τις παιδικές του µνήµες από τις διηγήσεις του περιβάλλοντος της οικογένειας και της γειτονιάς του χωριού του, του Κατωµερίου Μεγανησίου Λευκάδας. Πηγή έµπνευσης όµως είναι τα δύο του παιδιά, η Αλίκη και ο Λάµπρος, τα οποία έχει την τύχη να µεγαλώνει µε τη σύζυγό του Ελένη.

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκοµείο Νίκαιας.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του "Ο ∆εκατρής", "Η Σταχτοµάρω και Τα Παγανά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname