Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Γνωρίστε τον Joe Abercrombie

Ο συγγραφέας

Ο Joe Abercrombie γεννήθηκε στο Λάνκαστερ της Αγγλίας, την τελευταία ημέρα του 1974. Εκπαιδεύτηκε στο Lancaster Royal Grammar School, όπου πέρασε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων και σχεδιάζοντας χάρτες τόπων που δεν υπάρχουν. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπου, με το όνειρο να δώσει νέα διάσταση στη λογοτεχνία του φανταστικού, άρχισε να γράφει για τις περιπέτειες ενός πολεμιστή με το όνομα Εννιαδάχτυλος Λόγκεν -εγχείρημα που εγκαταλείφτηκε γρήγορα. 

Μετά τις σπουδές του μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε σε μια εταιρία τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ στη συνέχεια δούλεψε ως ανεξάρτητος μοντέρ. Έκτοτε έχει δουλέψει σε πολλά ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο και συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Barry White και οι Coldplay. 

Έχοντας πλέον τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο, το 2002, έξι χρόνια μετά από την πρώτη προσπάθεια, επέστρεψε στις περιπέτειες του Εννιαδάχτυλου Λόγκεν και αυτή τη φορά αφοσιώθηκε στο έργο του. Με την ηρωική βοήθεια και υποστήριξη της οικογένειάς του, το έργο "Το κάλεσμα του ξίφους" ολοκληρώθηκε το 2004. Οι συνέχειες, "Πριν την αγχόνη και "Το τελευταίο επιχείρημα", δημοσιεύθηκαν το 2007 και το 2008, όπου ο Joe ήταν φιναλίστ για το βραβείο John W. Campbell πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Το έργο "Best Served Cold", ένα αυτόνομο βιβλίο στον ίδιο κόσμο, δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2009, και ένα δεύτερο αυτόνομο, με τίτλο "The Heroes", το 2011. 

Ο Joe ζει πλέον στο Bath με τη σύζυγό του, Lou, και τις κόρες τους Grace και Eve. Ακόμη ασχολείται με συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ, αλλά αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στην συγγραφή ακραίων, χιουμοριστικών έργων φαντασίας. Περισσότερα για τον συγγραφέα στην ιστοσελίδα www.joeabercrombie.com.


Προσωπική μου άποψη για τον συγγραφέα

Ο Joe Abercrombie είναι ένας σχετικά νέος συγγραφέας στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας. 

Στην πρώτη του τριλογία ο κόσμος που έχει δημιουργήσει φαίνεται να είναι εμπνευσμένος από την Ευρώπη της Αναγέννησης. Οι τέσσερις κεντρικοί του χαρακτήρες είναι αυτοί που επικρατούν σε όλη τη διάρκεια της τριλογίας του . Ο Τζέραλντ νταν Λούθερ, λοχαγός της Ένωσης, τον Λόγκεν τον Εννιαδάχτυλο, βόρειο πολεμιστή με τρομερή φήμη, τον Μπαγιάζ μεγάλο Μάγο και τον Ιεροεξεταστή Σαντ νταν Γκλόκτα,

Οι χαρακτήρες θα σας εκπλήξουν διότι κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται και συνάμα τα φαινόμενα απατούν. Όμορφοι διάλογοι, η αγωνία κορυφώνεται σε πολλά σημεία ενώ δεν λείπουν οι δολοπλοκίες και οι μοχθηροί χαρακτήρες που σε παρασύρουν σε ένα σκοτεινό κόσμο. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι κι αυτοί που σε βοηθούν να συνθέσεις αρκετά κομμάτια και να εξελίξουν την ιστορία και να την απογειώσουν στο έπακρο. Οι αιματηρές μάχες, η μαγεία, το πως βαθαίνει τους χαρακτήρες του είναι λίγα από αυτά που με τράβηξαν να αγαπήσω τον συγκεκριμένο συγγραφέα. 

Η τριλογία του ''Ο πρώτος Νόμος'' περιλαμβάνει τα εξής βιβλία:
  1. Το Κάλεσμα του Ξίφους
  2. Πριν την Αγχόνη
  3. Το Τελευταίο Επιχείρημα 
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο "Ο Μισός βασιλιάς", που αποτελεί το πρώτο μέρος της νέας του σειράς "Το Χρονικό της Τσακισμένης Θάλασσας". Κι εδώ το στοιχειό της ανατροπής είναι έντονο. Οι ήρωες καλύτερα να πω οι ''αντιήρωες'' καταφέρνουν να μας ταξιδέψουν σε νέες μάχες, νέες συγκρούσεις και νέες περιπέτειες.

Σύνταξη άρθρου: Νεκταρία Πουλτσίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname