Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Πώς θα αγαπήσει τα βιβλία;

Και ποιος γονιός δεν θα ήθελε το παιδί του να αγαπάει το διάβασμα και τα βιβλία; Ή τουλάχιστον να τα προτιμά από τον υπολογιστή και την τηλεόραση; Φυσικά κανένα παιδί δεν γεννιέται βιβλιοφάγος, επομένως το πρώτο βήμα είναι να του μεταδώσετε τη συνήθεια του διαβάσματος και την αγάπη για το καλό βιβλίο. Σας προτείνουμε μερικές τεχνικές με σίγουρη επιτυχία.
  • Πρώτα απ’ όλα πρέπει εσείς να δώσετε το καλό παράδειγμα στο παιδί σας.Αν λόγου χάρη σας βλέπει να χαλαρώνετε παρακολουθώντας τηλεόραση ή να κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή, λογικό είναι να μιμείται πιο εύκολα αυτές τις συνήθειες. Αντιθέτως αν σας βλέπει να ξαπλώνετε στον καναπέ με ένα βιβλίο, τότε έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ενδιαφερθεί για τα βιβλία.
  • Συμπεριλάβετε στην καθημερινή ρουτίνα την ανάγνωση ενός παραμυθιού.Τι πιο όμορφο να διαβάζετε στο μικρό σας ένα παραμύθι κάθε βράδυ.
  • Μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας για τα βιβλία, μετατρέποντας την ανάγνωση σε θεατρική παράσταση: δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον, αλλάζοντας για παράδειγμα τον φωτισμό, χρωματίστε τη φωνή σας, κάντε παύσεις και υιοθετήστε τις κινήσεις του πρωταγωνιστή.
  • Αφήστε το να σας καθοδηγήσει, επιλέγοντας βιβλία που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά του. Επισκεφθείτε μαζί ένα βιβλιοπωλείο ή τη δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας.
  • Επιλέξτε βιβλία με εντυπωσιακή εικονογράφηση για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του.
  • Συζητήστε για τα βιβλία που διαβάζετε, σκεφτείτε πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά η υπόθεση, αποτυπώστε σε ζωγραφιές τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών.
  • Μην απογοητευτείτε αν δεν ενθουσιαστεί με την πρώτη. Κάντε δοκιμές με διάφορα είδη και μην τα παρατάτε γιατί μπορεί να χρειάζεται χρόνο για να εξοικειωθεί. Προσοχή όμως! Μην γίνετε πιεστικοί για να μην μετατρέψετε την ανάγνωση σε αρνητική εμπειρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname