Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Ένας δρόμος γεμάτος βιβλία..

Η Ομάδα Τέχνης Luzinterruptus αντιστέκεται σθεναρά σε όσους πετάνε στα σκουπίδια παλιά βιβλία και δίνει μια νέα προοπτική σε χρησιμοποιημένα λογοτεχνικά έργα και ποιήματα,προκειμένου να εμποδίσει την κατάληξή τους στον… κάδο των αχρήστων!


Με επίκεντρο τους δρόμους της Μελβούρνης και με σκοπό να διακόψει για λίγο την κυκλοφορία… για καλό σκοπό, η ισπανική ομάδα εφάρμοσε το πρωτότυπο project «Ξέσπασμα του Μυθιστορήματος» πετώντας στο οδόστρωμα πάνω από 10.000 παλιά βιβλία.

Ο κόσμος κλήθηκε να δει από κοντά τους τίτλους και να χαρεί τους σωρούς των βιβλίων, επιλέγοντας αυτά της αρεσκείας του. Κάπως έτσι χρησιμοποιημένα και πολυδιαβασμένα κομμάτια της λογοτεχνίας ανακυκλώθηκαν με πρωτότυπο τρόπο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα βιβλία ήταν δωρεά διάφορων Ιδρυμάτων και βιβλιοθηκών, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών, που στήριξαν και με το παραπάνω την ανάγκη τους να βρουν ένα νέο σπίτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname