Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Όψεις του Φανταστικού 2016

Όψεις του Φανταστικού 2016
Αθηναίων Πολιτεία 14.5.2016 

Βασιλική Μπούζα
Η εκδήλωση "Όψεις του φανταστικού", απέδειξε για ακόμη μια φορά πως έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου και πλέον είναι αναπόσπαστο λογοτεχνικό δρώμενο για το αναγνωστικό κοινό! Ο θεσμός για τους λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας επέστρεψε το Σάββατο 14 Μάιου στη φιλόξενη αίθουσα του Αθηναίων Πολιτεία στο Θησείο.

Οι ετοιμασίες της έκθεσης βιβλίων, των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές έγιναν από νωρίς , ενώ η προσέλευση των καλεσμένων από τις μια το μεσημέρι έως αργά το βράδυ πέρα τη λήξη του φεστιβάλ. Στη βελούδινη πολυτέλεια του δευτέρου ορόφου, ο κόσμος μπορούσε να απολαύσει ένα δροσιστικό ρόφημα,ενώ παράλληλα με σεβασμό και αγάπη:  να ταξιδέψει νοερά με τις συνεχόμενες παρουσιάσεις των συγγραφικών έργων και ποιητικών συλλογών  σε ένα μαγικό ταξίδι με άπειρους προορισμούς. Μέσα από τα αποσπάσματα των συγγραφέων να περιπλανηθεί σε διαστάσεις αλλά και αντισυμβατικές ζωές. Σε κόσμους μαγικούς απατηλούς και άλλοτε να βρεθεί μπρος σε καταστάσεις γροθιά στο απαιτητικό κουβάρι της πραγματικότητας. Μύθοι και θρύλοι ζωντανεύουν , ενώ λακές παραδώσεις της πατρίδας μας ξετυλίγονται μέσα από καλοδομημένες ιστορίες παίρνοντας σάρκα κι οστά .(Σας παραθέτω το πρόγραμμα της εκδήλωσης ).

Ένα άλλο  αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η  παρουσίαση Ανθολογιών. Βρίσκω απίστευτο  και συνάμα προκλητικό διαφορετικές ιστορίες να συνθέτουν ένα υπέροχο συλλογικό ανάγνωσμα. Διαφορετικές προσωπικότητες - διαφορετικές πένες κι βιώματα ζωής σε ένα αραχνοειδή χείμαρρο συναισθημάτων καλούν τον επικείμενο αναγνώστη να παίξει τον ρόλο του εξερευνητή. Αποκορύφωμα, ο μεγάλος διαγωνισμό των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές  με τίτλο" Οι Θρύλοι του Σύμπαντος V"..Ένα υπέροχο ταξίδι στις μυστικές γωνιές του κόσμου , επηρεασμένο από  την φαντασία και τις ιδιαιτερότητες του κάθε συγγραφέα καλύπτουν όλα τα είδη του φανταστικού. Επιστημονική φαντασία, ηρωική φαντασία, fantasy, μυστήριο, cyberpunk, τρόμος.

Με την σειρά μου και εκ μέρους της ομάδας "Θεματοφύλακες βιβλίων" θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους αναγνώστες που αγκάλιασαν το φεστιβάλ, τις Συμπαντικές Διαδρομές για την άψογη συνεργασία μας αλλά και την δυνατότητα που προσφέρουν σε νέα άτομα να ξεδιπλώσουν το συγγραφικό τους ταλέντο   καθώς και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας..Τόσο για την παρουσίαση αφιερωμάτων των συγγραφέων,διεξαγωγής κληρώσεων αλλά όσο και  για την επιτυχία της εκδήλωσης ..

"Σας ευχαριστούμε "Συμπαντικές Διαδρομές"
 συνεχίστε το απολαυστικό ταξίδι σε μαγικούς κόσμους 
μέσα από τις σελίδες των αγαπημένων μας βιβλίων !"


Φωτογραφικό Υλικό & Στιγμιότυπα

Η γωνιά του Βιβλίου.
Απολαυστικά μεχρι την τελευταία σελίδα

 

Στιγμιότυπα από τον χώρο

O κ.Γιώργος  Περισανίδης με τον εκδότη  κο Γιώργο Σωτήρχο."Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα"
Η κα Αναστασία Νεραιδόνη με την κα Σοφία Ζαρκαλή στην παρουσίαση του "Ονείρου"

"Unintended": Ποιητική συλλογή από τη Λίνα Κατσόρχη

Θύελλα στο Χρόνο ,Συλλογικό έργο.
Το σεργιάνι του αερικού , Αναστασία Νεραϊδόνη
Διαβάζοντας αποσπάσματα από τα έργα του κου. Κρητικού Σαράντη

Το ποτάμι με τα μαύρα βότσαλα» της Εύας Καραδημήτρη


Πάντα έμπνευση και δημιουργικότητα στους συγγραφείς 
Καλές αναγνώσεις  για τους λάτρεις της λογοτεχνίας.
Επιμέλεια Άρθρου :Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname