Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Βασιλική Καρατάσιου Τσιώλη

Η Βασιλική Καρατάσιου - Τσιώλη γεννήθηκε στο Βρυότοπο της Λάρισας στις 7/11/1974. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1993 - 1997) και τελείωσε το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του. Επίσης φοίτησε στη Σχολή Συντηρητών και Έργων Τέχνης και Αρχαιολογίας του Ε.Π.Α.Λ. Τυρνάβου (1977 - 1999).

Ασχολείται με τη φιλολογία και ως συντηρήτρια έργων τέχνης κατασκευάζει αξιόλογα ψηφιδωτά έργα. Εργάστηκε ως καθηγήτρια ψηφιδογραφίας στο Κ.Δ.Α.Π. της Ίου των Κυκλάδων καθώς και στις Λέσχες Πολιτισμού του Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας αλλά και του Δήμου Τυρνάβου.


Είχε συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις ψηφιδωτού στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας αλλά και στο Δημαρχείο Τυρνάβου. Το 2011 έλαβε μέρος στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ ποίησης με απαγγελίες ποιημάτων της. Το 2014 συμμετείχε με ποιήματα της στην Ανθολογία μελών της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.).

Έχει βραβευτεί από τη Διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών "Lutece" του Παρισιού για ποιητικές της ανθολογίες που μεταφράστηκαν στα Γαλλικά από την καθηγήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας Κυρία Δήμητρα Μπαρδάνη. Επίσης, φιλοξενήθηκε αρκετές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή "Πνευματική Θεσσαλία" προσκεκλημένη από την Κυρία Δήμητρα Μπαρδάνη πραγματεύοντας διάφορα κοινωνικά, πολιτιστικά και πνευματικά θέματα.

Γράφει στο περιοδικό "Πνευματική Λάρισα" ως ποιήτρια και λογοτέχνης και στιχουργεί παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια. Είναι παντρεμένη με τον στρατιωτικό Ηλία Τσιώλη και έχουν δύο γιους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname