Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Τα βιβλία "Το Μαγικό Δεντρόσπιτο" γίνονται ταινίες!

O Τζακ και η Άννι, οι ήρωες της παιδικής σειράς βιβλίων «Το Μαγικό Δεντρόσπιτο», της συγγραφέως Mary Pope Osborne, ετοιμάζονται για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι, αυτή τη φορά στην μεγάλη οθόνη.

Τα δημοφιλή βιβλία που καθηλώνουν τα παιδιά από το 1992 μέχρι σήμερα, ακολουθούν την ιστορία του Τζακ και της αδερφής του Άννι, οι οποίοι ανακαλύπτουν ένα μαγικό δεντρόσπιτο στο δάσος του Frog Creek στη Πενσυλβάνια, που στροβιλίζεται στο χρόνο και τους ταξιδεύει στην περιπέτεια, σε διάφορες εξωτικές και ασυνήθιστες τοποθεσίες, από το παρελθόν και το παρόν, όπως στο τροπικό δάσος του Κονγκό ή στην Εποχή των Παγετώνων.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η καναδική εταιρεία παραγωγής ταινιών Lionsgate's Summit Entertainment, απέκτησε τα δικαιώματα και των 54 βιβλίων της Mary Pope Osborne, με την συγγραφέα να αναλαμβάνει τα καθήκοντα παραγωγού, και τον σύζυγό της Will Osborne σε συνεργασία με την Jenny Laird, να γράφει το σενάριο για την πρώτη ταινία.

Η πρώτη ταινία θα βασιστεί στο 29ο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Χριστούγεννα στο Κάμελοτ», στο οποίο ο Τζακ και η Άννι, επιστρέφουν στο μαγικό δεντρόσπιτο και μέσα από τα σκονισμένα του βιβλία, ο μάγος Μέρλιν τους στέλνει να σώσουν το Κάμελοτ.

Από το 1ο μέχρι και το 28ο βιβλίο, τα δύο παιδιά, ταξιδεύουν με την μαγεία του δεντρόσπιτου, σε αποστολές της μάγισσας Μοργκάνα λε Φεί, αναζητώντας το αντικείμενο που θα την απελευθερώσει από το ξόρκι ενός κακού μάγου, και θα γίνουν «Μεγάλοι Βιβλιοθηκάριοι» σώζοντας όλες τις ιστορίες πριν εξαφανιστούν.

Το «Μαγικό δεντρόσπιτο» έχει μεταφερθεί ξανά στην μεγάλη οθόνη, σε Ιαπωνικό κινούμενο σχέδιο από τον Hiroshi Nishikiori το 2011. Το anime «Magic Tree House» προβλήθηκε μόνο στην Ιαπωνία, και δεν έχει μεταγλωττιστεί στα αγγλικά.

Η σειρά βιβλίων έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες και έχει πουλήσει 130 εκατομμύρια αντίτυπα. Το τελευταίο, με τίτλο «Ο Μπάλτο της μπλε αυγής», δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, και μας ταξιδεύει στην Αλάσκα το 1925, όπου ο Τζακ και η Άννι γνωρίζουν το δημοφιλή Σιβηρικό Χάσκυ, Μπάλτο.

Πηγή:http://www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname