Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

The Sandman

Το "The Sandman" είναι μια Αμερικάνικη σειρά από κόμικ, η οποία γράφτηκε από τον Neil Gaiman και εκδόθηκε από την DC Comics κάτω από την επωνυμία Vertigo. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1989 και το τελευταίο τον Μάρτιο του 1996. Η σειρά ενώθηκε σε δέκα συλλογές. Το "The Sandman" ήταν ένα από τα πρώτα graphic novels που  μπήκαν στην New York Times Best Seller list και ένα από τα πέντε graphic novels στην 100 Best Reads from 1983-2008 της Entertainment Weekly, κατέχοντας την 46η θέση. Έχει χαρακτηρισθεί ως ένα κόμικ για διανοούμενους. Η ιστορία ακολουθεί τον Dream (Όνειρο), γνωστό και ως Morpheus, ο οποίος είναι ένας από τους επτά Αέναους. Οι υπόλοιποι Αέναοι είναι οι Destiny (Πεπρωμένο), Death (Θάνατος), Desire (Επιθυμία), Despair (Απόγνωση), Delirium (Παραλήρημα) η οποία κάποτε ήταν Delight (Απόλαυση) και Destruction (Καταστροφή) ο οποίος εγκατέλειψε τα καθήκοντά του. Είναι οντότητες που υπήρχαν από την αρχή του χρόνου και τα ονόματα τους αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες τους και τα βασίλεια τα οποία διοικούν. 

Αρκετά χρόνια νωρίτερα μια ομάδα μάγων προσπάθησε να κατακτήσει την αθανασία, κάνοντας μια τελετή για να αιχμαλωτίσει τον Θάνατο, αλλά κατά λάθος αιχμαλώτισαν τον Όνειρο. Εκείνος καταφέρνει να δραπετεύσει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που έγιναν στο βασίλειο του. Η περιπέτεια του θα τον οδηγήσει σε άλλα βασίλεια, όπως η Κόλαση, το Άσγκαρντ, το Βασίλειο των Νεράιδων και τα βασίλεια των υπόλοιπων  Αέναων. Θα γνωρίσει προσωπικότητες όπως ο Λούσιφερ, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Τζων Κόνσταντιν κ.ά.
Το "The Sandman" ξεχώρισε από τα υπόλοιπα κόμικ τις εποχής του για ποικίλους λόγους. Είναι γνωστό για την ανθρωπόμορφη προσωποποίηση μεταφυσικών οντοτήτων, ενώ συνδύαζε μυθολογία και ιστορία σε ένα υπόβαθρο τρόμου στο σύμπαν της DC. Το κοινό του ήταν αρκετές γυναίκες, αρκετοί εικοσάρηδες, ενώ πολλοί δεν διάβαζαν καθόλου κόμικ. Έχει κερδίσει αρκετά βραβεία συμπεριλαμβανομένων των World Fantasy Award για Καλύτερη Μικρή Ιστορία γα το τεύχος #19, τρία βραβεία Einser για Καλύτερη Συνεχόμενη Σειρά, ένα για Καλύτερη Μικρή Ιστορία, τέσσερα για Καλύτερο Συγγραφέα (Neil Gaiman), εφτά για Καλύτερη Γραμματοσειρά (Todd Klein), ένα για Best Penciller (Charles Vess), ένα για Best Inker (P. Craig Russell). To 1999 το "The Dream Hunters" κέρδισε το βραβείο Bram Stoker Award for Best Illustrated Narrative, ενώ το 2003 το κέρδισε το "Endless Nights". To "Season of Mists" κέρδισε το βραβείο Angoulême International Comics Festival Prize for Scenario το 2003. Τo 2005 η IGN ανακοίνωσε το "The Sandman" ως το καλύτερο κόμικ της Vertigo που έχει γραφτεί ποτέ.

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

  1. Preludes and Nocturnes(#01-#08)
  2. The Doll's House(#09-#16)
  3. Dream Country(#17-#20)
  4. Season of Mists(#21-#28)
  5. A Game of You(#32-#37)
  6. Fables and Reflections(#29-#31,#38-#40,#50)
  7. Brief Lives(#41-#49)
  8. World's End(#51-#56)
  9. The Kindly Ones(#57-#69)
  10. The Wake(#70-#75)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname