Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Αυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Υπάρχουν πολλοί που δεν βρίσκουν κάποια ικανοποίηση με το να διαβάσουν ένα βιβλίο. Άλλοι δεν καταφέρνουν ποτέ να το τελειώσουν, τις περισσότερες φορές επειδή δεν διαβάζουν συστηματικά με αποτέλεσμα να ξεχνούν όσα έχουν ήδη διαβάσει. Και μερικοί δεν έχουν απλά την υπομονή να φτάσουν μέχρι το τέλος, ακόμα και αν το βιβλίο δεν είναι πολύ μεγάλο.


Αν, όμως, είναι μικροσκοπικό και περιέχει μόνο μερικές λέξεις ή λίγες φράσεις; Σίγουρα ο καθένας θα έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά. Ακόμα και από περιέργεια, για να δει πώς έστω και αυτές οι λίγες λέξεις μπορούν να χωρέσουν σε ένα βιβλίο που έχει το μέγεθος του νυχιού του αντίχειρα...

Το βιβλίο έχει φτιάξει ο Evan Lorenzen, καλλιτέχνης με έδρα το Κολοράντο, και έχει ύψος 2,54 cm. Δεν είναι το πρώτο μικροσκοπικό βιβλίο που φτιάχνει, αλλά είναι το καινούριο του. Έχει τίτλο “LifeΆs Lil Pleasures” (οι μικρές απολαύσεις της ζωής) και μέσα αναφέρει όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνουν τη ζωή να αξίζει πολλά, όπως η μυρωδιά της βροχής ή ο ήχος των πουλιών που κελαηδούν.

Εκτός από το μέγεθός του, το βιβλίο αυτό ξεχωρίζει και για την ποιότητά του, που θυμίζει χαϊκού. Εκεί μεταφέρει κάθε όμορφη ανάμνησή του, τα συναισθήματά του και τις πιο βαθιές του σκέψεις. Και όλα αυτά σε ελάχιστες λέξεις. Άλλωστε, δεν χωράνε και περισσότερες...

Εντυπωσιακό και το γεγονός πως τα “κείμενα” συνοδεύουν εικόνες. Δεδομένου του μεγέθους τους και της μεγάλης δυσκολίας να δημιουργηθούν, είναι απλά απίστευτες. Χρησιμοποιεί περισσότερο μολύβι και μελάνι. Κάποιες φορές χρησιμοποιεί και νερομπογιές, αλλά όπως είναι εύκολα κατανοητό, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Μια γεύση των βιβλίων του Lorenzen μπορείτε να πάρετε στις παρακάτω φωτογραφίες, αλλά και στη σελίδα του στο Facebook, στο Instagram και το tumblr.

Οι μικρές απολαύσεις της ζωής


Η μυρωδιά της βροχήςΤο να κάνουμε βόλτα με το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ


Ξεκολλώντας αυτό που έχει κολλήσει στα δόντια μας


Τα πουλιά που κελαηδούν


Το να τρώμε τα δημητριακά μας στο κεφάλι του εχθρού μας


Το να ξεπερνάμε τα δεσμά του σώματός μαςΤα μπαλόνια


Ένα βιβλίο όσο μια καρφίτσα!


Ένα αντίστοιχο βιβλίο, η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο μεγαλύτερο, πρωταγωνίστησε και σε μια σκηνή στη σειρά Black Books, όπου ο χαρακτήρας του Manny, o Bill Bailey, το αναζητά απεγνωσμένα για να μπορέσει να ηρεμήσει. Τελικά, μάλλον, τα μικρά πράγματα στη ζωή μας προσφέρουν περισσότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname