Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Ραφαηλίδης - " Το σώμα μου πίσω "

Νέος με όνειρα και με ένα διαδικτυακό σενάριο στο ενεργητικό σου,γίνεται πραγματικότητα να εκδόσεις το πρώτο σου βιβλίο.Εμείς σου ευχόμαστε καλοτάξιδο και κάθε επιτυχία σε κάθε σου προσπάθεια. Πάμε να σε γνωρίσουμε,καθώς και το βιβλίο σου.

Ν:Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και τις ευχές σας!! Εύχομαι και εγώ τα καλύτερα και κάθε  επιτυχία!! 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗQ.1)Γνώρισε μας τον Νίκο.Ποιός είναι κι απο που "εκπέμπει" τα όνειρά του;

N:Είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων,αγαπώ πολύ την οικογένεια μου και σε κάθε βήμα είναι στο πλευρό μου. Αγαπώ  την φιλία γι αυτό διαλέγω πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους και για τα καλά και για τα άσχημα.. 

Τα όνειρα μου ειδικά στους σημερινούς καιρούς είναι η λύση που βρήκα για να διατηρώ την διάθεση μου.. 

Ο άνθρωπος είναι στην φύση του να αγωνίζεται.. Ο καθένας πρέπει να έχει όνειρα διότι τον κρατάν σε εγρήγορση και βλέπει με διαφορετικό τρόπο την σκληρή πραγματικότητα.. 


Q.2)Πότε ανακάλυψες ότι ο κόσμος που ανήκεις είναι οι καλλιτεχνικές ανησυχίες και με τί συγκεκριμμένα επέλεξες να ασχοληθείς;Ξεχωρίζεις κάποιο περισσότερο απο άλλα και γιατί;

N:Στην ηλικία των 8 ανακάλυψα την αγάπη μου στην ζωγραφική.. μου άρεσε όμως εξίσου να σκέφτομαι ιστορίες και να υποδύομαι χαρακτήρες.. με τα χρόνια εξασκώντας και τους 3 τομείς μπορώ να πω πως έχω αδυναμία στο σενάριο και την υποκριτική.. Ακολουθεί η συγγραφή και η ζωγραφική κυρίως η σκιτσογραφία.. 


Q.3)"Το σώμα μου πίσω”..Πως προέκυψε η συγγραφή του βιβλίου;Τί ήταν αυτό που σε παρακίνησε να ασχοληθείς γενικά με την συγγραφή;

N:Το θέμα του βιβλίου προέκυψε από ένα ενημερωτικό άρθρο στο διαδίκτυο.. Έτυχε να το διαβάσω και κατά τη διάρκεια να πλάσω μία ιστορία.. Κράτησα σημειώσεις.. αναζητούσα.. μάθαινα.. και κάπου κοντά στα Χριστούγεννα του 2013 ξεκίνησα να γράφω το πρώτο συγγραφικό δημιούργημα.. 

Από φίλους και γνωστούς το διάστημα εκείνο που παρακολουθούσα παρουσιάσεις βιβλίων.. μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να γράψω κάτι και εγώ..Είναι μαγεία να σε ταξιδεύει ένα βιβλίο..

Να γνωρίζει ο κόσμος τι σκέφτεσαι..να ξεχνάει την δική του καθημερινότητα και να μπαίνει και ο ίδιος στην ιστορία ταυτίζοντας τον εαυτό του με κάποιον Ήρωα της ιστορίας που διαβάζει..

Όλα αυτά και πολλά άλλα αποτέλεσαν καθοριστικό ρόλο στο να κάνω την πρώτη μου απόπειρα με κύριο στόχο την απόκτηση νέων εμπειριών και να θέλω να μαθαίνω συνέχεια νέα πράγματα για να γίνομαι καλύτερος.Q.4)Όταν αποφάσισες να ασχοληθείς με την συγγραφή,ποιά ήταν η αντίδραση των κοντινών σου ανθρώπων;

Ν:Κάποιοι γέλασαν, κάποιοι είπαν : «Γιατί όχι?» Άλλοι αμφισβητούσαν αν θα τα καταφέρω.. 
Η πλειοψηφία όμως της οικογένειας και των φίλων μου έλεγε: «Είμαστε δίπλα σου! Κάνε το!»

Χωρίς την στήριξη τους δεν ξέρω αν θα το τολμούσα..


Q.5)Κάθε μέρα,νέοι συγγραφείς εμφανίζονται και υπάρχει ομολογουμένως αρκετός ανταγωνισμός.Εσύ τον φοβάσαι ή είναι κάτι που υπολογίζεις ως "όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι"; 

Ν:Κάθε τομέας έχει ανταγωνιστές και συναγωνιστές..

Ο ανταγωνισμός όταν είναι θεμιτός μπορεί να είναι και παραγωγικός διότι σου δημιουργεί την ανάγκη να γίνεσαι καλύτερος.

Όταν είναι αθέμιτος και το καταλαβαίνεις προσπαθείς να το αντιμετωπίσεις και προστατεύεσαι.. Q.6)Πολλές φορές οι συγγραφείς,ακόμη και οι πιο έμπειροι,πέφτουν σε συγγραφικό αδιέξοδο.Κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σου, σου έτυχε κάτι τέτοιο;

Ν:Φυσικά! Στο βιβλίο δίνει ο κάθε ένας τον καλύτερο του εαυτό.. Είναι λογικό πολλές φορές να κάνεις ένα διάλλειμα για να σκεφτείς ιδέες για να κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την δημιουργία σου.. Θέλει υπομονή και σεβασμό η γραφή ενός βιβλίου, για να νιώσει ο συγγραφέας ικανοποιημένος πως δεν έδωσε στο αναγνωστικό κοινό κάτι πρόχειρο αλλά κάτι που αγαπά..και πιστεύει ο ίδιος ότι αξίζει να διαβαστεί.. 


Q.7)Συνήθως όταν ένας αναγνώστης γίνεται συγγραφέας,αλλάζει ο τρόπος σκέψης του όταν διαβάζει ένα βιβλίο.Εσύ πιστεύεις ότι ισχυεί αυτό;

Ν:Οι αλλαγές αυτές είναι κατά πόσο ο καθένας το επιτρέπει στον εαυτό του να συμβούν.. Αν όμως αλλάζει προς το καλύτερο γιατί όχι? 

Προσωπικά όταν διαβάζω ένα νέο βιβλίο το κάνω ως αναγνώστης.. Αν το κάνω με την ιδέα του συγγραφέα τότε δεν θα μπορέσω να καταλάβω την ιστορία και τα συναισθήματα που θέλει να σου δώσει.. Είναι μία κατάθεση ψυχής και χρειάζεται σεβασμός.. 


Q.8)Ποια είναι η γνώμη σου για το συλλογικό έργο;Θα το δοκίμαζες;

Ν:Είμαι υπέρ της ομαδικής δουλειάς, διότι πολλά μυαλά ενωμένα μπορούν να προσφέρουν ένα όμορφο αποτέλεσμα! 

Οι ιδέες περισσότερες η προσπάθεια μεγαλύτερη, διδάσκεται ο ένας από τον άλλο και ανακαλύπτει απόψεις και σκέψεις που ο ίδιος δεν έκανε μέχρι στιγμής.


Q.9)Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο στην συγγραφή του βιβλίου σου;

Ν:Πιο πολύ ανησυχία παρά δυσκολία θα έλεγα.. Ήθελα να βάλω στη σειρά τις σημειώσεις να φτιάξω μια ροή στο έργο.. να γράψω παρελθόν παρόν και μέλλον στους πρωταγωνιστές.. διαφορετικούς χαρακτήρες.. ιδέες για να είναι πιο ενδιαφέρουσα η ανάγνωση του και όχι βαρετή με ανούσιες φράσεις.. σωστή εικονογράφηση, με βασικό στόχο να υπάρχει αγωνία για να φτάσεις στο τέλος..


Q.10)Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου εκτός καλλιτεχνικών δρώμενων;

Ν:Η αλήθεια είναι πως όχι! Ο κάθε άνθρωπος προορίζεται για κάτι διαφορετικό.. Από την παιδική ηλικία ανακαλύπτεις που έχεις περισσότερο κλίση.. ασχολείσαι-μαθαίνεις-δουλεύεις πάνω σε αυτό. 

Λόγω των καταστάσεων όμως η ίδια η κοινωνία σε αναγκάζει από ένα σημείο και μετά να φαντάζεσαι τον εαυτό σου εκτός του τομέα που θέλεις να ασχοληθείς..

Bonus:Θα θέλαμε να μας πεις τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα παιδιά που τώρα ξεκινάνε κι εκείνα την συγγραφή.

Ν:Θα ήθελα να τους πω να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο και να έχουν πίστη στον εαυτό τους ότι θα τα καταφέρουν.. Να μην σκέφτονται αρνητικά και να μην πάψουν να αγωνίζονται… αγώνας και πίστη .. δύο ισχυρά όπλα για να κινηθείς! Να χρησιμοποιηθούν σωστά και με σύνεση.. Και να ξέρουν πως ειδικά στον καλλιτεχνικό τομέα ανεξάρτητα ειδικότητας.. τα μαθήματα δεν τελειώνουν ποτέ! Όσο καλός και να είσαι ποτέ μα ποτέ δεν θα πάψεις να μαθαίνεις! 

Σε ευχαριστώ πολύ προσωπικά και εκ μέρους της ομάδας για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσες.Πάντα δημιουργικός και με επιτυχίες Νίκο! Λίγα Λόγια για το βιβλίο .

Το βιβλίο του διαπραγματεύεται μια συνηθισμένη διαδρομή Κατερίνη -Λιτόχωρο που κάνει ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου ο Φρέντυ,ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας με πολλές ανησυχίες,όπως μας τον περιγράφει και ο ίδιος.Γνωρίζοντας δυο συνεπιβάτες του ο Φρέντυ λοιπόν,θα μπλεχτεί στα περίεργα μονοπάτια της Αστρική προβολής.

Η διαδρομή μοιάζει με σαράντα κύματα και είναι γεμάτη με παρεξηγήσεις,ευτράπελα αλλά και μαθήματα ζωής.Φτάνοντας στο τέλος,αφήνει πολλά υποννοούμενα. 

Κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις  Όστρια 


Παρουσίαση 

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 κι ώρα 7.30 μμ παρουσίασε την συγγραφική του δουλειά "Το σώμα μου πίσω " στο χώρο Εκδηλώσεων των Εκδόσεων Όστρια . Το πάνελ της παρουσίασης κι των αποσπασμάτων αποτελούταν από την Βιβή Κοντοπούλου (Συγγραφέα), την Μαίρη Γκαζιάνη(Συγγραφέα - Ζωγράφο) και τον Νίκος Πατεράκης (Ποιητή) .Φυσικά την βραδιά συντόνισε η τραγουδίστια Βίβιαν Καζά .

Στοιχεία επικοινωνίας Σελίδα ΦΒ


 Eπιμέλεια Συνέντευξης: Νάγια Γ.Μητροπούλου
Τεχνική Σύνταξης Άρθρου Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname