Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή στα θρανία .

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουμε τα σχολεία. Πριν ακούσουμε τον συνηθισμένο ήχο του ξυπνητηριού να χτυπάει πρωί πρωί για να πάμε σχολείο. Πριν ακούσουμε τον ήχο του κουδουνιού που δηλώνει ότι πρέπει να ξεκινήσει το μάθημα.


Ας απολαύσουμε αυτές τις λίγες μέρες που μας έμειναν. Να κάνουμε τα τελευταία πράγματα των διακοπών μας που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Καιρός να βγούμε έξω και να διασκεδάσουμε λίγο ακόμα πριν ξεκινήσουμε το διάβασμα για τα καλά. Λίγες μέρες έμειναν ακόμα ζεστές πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο, ας πάμε θάλασσα, να μαυρίσουμε ακόμα λίγο. Ας διαβάσουμε λίγο ακόμα λογοτεχνικά βιβλία τώρα που μπορούμε. Να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία πριν αρχίσουν τα σχολεία και δεν έχουμε καθόλου χρόνο για τα εξωσχολικά βιβλία.

Το σχολείο είναι ένα μέρος που πολλά παιδιά όταν πηγαίνουν το κάνουν για αγγαρεία. Στους πιο πολλούς δεν αρέσει και δεν διαβάζουν απλά πηγαίνουν μόνο και μόνο για να περάσουν την τάξη και να πάρουν ένα απολυτήριο Γυμνασίου και στη συνέχεια Λυκείου. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν πρέπει να είναι έτσι. Ναι, πολλά από τα μαθήματα είναι ανυπόφορα και σαν να μην μας φτάνει αυτό, έχουμε και τον κάθε ένα καθηγητή με τη λόξα του. Πρέπει όμως να καταλάβουμε κάτι. Το Λύκειο σε προϊδεάζει για το μέλλον. Οι καθηγητές ζητούν διάφορες εργασίες σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι και στη ζωή μας θα πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όλα.

Και εμένα "δεν μου αρέσει να ακούω κάθε καθηγητή να λέει την βλακεία του" (συνήθης φράση μεταξύ  βαριεστημένων συμμαθητών κατα την πάροδο των 7 ωρών ), ούτε όλα τα μαθήματα. Φέτος όμως θα πάω δευτέρα Λυκείου και κατάλαβα κάτι. Πρέπει να διαβάσω όσο μπορώ για να ακολουθήσω το επάγγελμα που θέλω. Ένα πράγμα όμως να καταλάβετε. Δεν διαβάζετε ούτε για να πάρετε καλό βαθμό, ούτε για να λένε οι γονείς σας ότι είστε καλοί μαθητές. Αλλά..αλλά διαβάζετε για εσάς. Για τον εαυτό σας. Να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να καταφέρετε αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Οι γνώσεις που θα πάρετε είναι για εσάς και κανέναν άλλο.


Άρθρο:Διονυσία Κουτάκου

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname