Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Φίλα με - Βeth Reekles :Σύντομη Κριτική - Παρουσίαση !

Καλοκαίρι και βιβλίο πάνε μαζί
Μμμ καλοκαίρι…ζέστη, ήλιος, θάλασσα…Πηγαίνουμε στη θάλασσα κάτω από την ομπρέλα παίρνουμε το τσάι μας για να δροσιστούμε και βγάζουμε το βιβλίο μας από την τσάντα μας!!!
 Φίλα με , λοιπόν ...Τι περιμένεις.. !
Το βιβλίο ‘Φίλα με ,’ το έγραψε η Beth Reekles σε ηλικία 17 χρονών. Μαντέψτε που το αναρτούσε ; Στο wattpad !!Ναι καλά διαβάσατε ,στο Wattpad και μετά το έκδοσε. Είναι η πιο πολυ διαβασμένηκαι πολυσχολιασμένη ιστορία μιας και έχει ξεπεράσει τις 19 εκατομμύρια αναγνώσεις και 40000 σχόλια . Επίσης κέρδισε το Most Popular Teen Fiction Watty Award.

Η περίληψη μου

Είναι η Ροσελ. Όλοι την φωνάζουν Ελ εκτός από τον κολλητό της Λι (Φλίν)και τον αδερφό του  Νόα που την αποκαλεί Σελι για να την  εκνευρίσει. Ο Νόα είναι το γνωστό κακό παιδί του σχολείου. Του έχει βγει το όνομα του γυναικά, όμως ποτέ δεν τον βλέπεις με κοπέλα. Η Ελ είναι όμορφη και δημοφιλής. Μαζί με τον κολλητό της είναι κοινωνικοί και κάνουν παρέα με όλους. Η Ελ δεν έχει βγει ποτέ της ραντεβού με κανέναν…Τι γίνεται όταν φιλιέται με τον αδερφό του καλύτερού της φίλου? Στην αρχή θα κάνουν κρυφή σχέση…θα κρατήσει?


Η περίληψη πίσω από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
 .
Εκείνη είναι όμορφη, δημοφιλής - και δεν έχει δώσει ακόμα το πρώτο της φιλί.
Εκείνος είναι το "κακό παιδί" του σχολείου, που μπλέκει σε καβγάδες και οδηγεί μηχανή.
Όταν η Ελ φιλιέται με το μεγαλύτερο αδερφό του καλύτερού της φίλου, Λι, σε ένα διαγωνισμό φιλιού στο σχολείο, η ζωή της ανατρέπεται.
Ο χρόνιος, ανομολόγητος έρωτάς της για τον Νόα παίρνει σάρκα και, παρότι εκείνη αδυνατεί να το πιστέψει, οι δύο έφηβοι ερωτεύονται.
Ο φόβος της Ελ μήπως κλονιστεί η φιλία της με τον Λι ξεπερνιέται σχετικά γρήγορα και ανώδυνα και από τους δύο. Όταν όμως ο Νόα αναχωρεί για το Χάρβαρντ, στην άλλη άκρη της χώρας, θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως σχέση;Mε την πρώτη ματιά επισημάνω πως πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία , η οποία αναφέρεται σε δύο έφηβους που αγαπιούνται αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να είναι μαζί  λόγω ηθικών διλημμάτων   Στην μέση μπαίνει  ο κολλητός της Ελ , ο αδερφός του Νόα. Γιατί αν εντέλει δεν ταιριάξουν η Ελ με τον Νόα μετά μπορεί να επηρεαστεί και η φιλία της Ελ με του Λι. Στο τέλος όμως ο Νόα θα πρέπει να πάει να σπουδάσει…Τι θα γίνει;

Η συγγραφέας μας δείχνει πως αναπτύσσετε μία φιλία και  μέσα από δοκιμασίες απο τα διάφορα  στάδια που περνά . Κυρίως όμως μας παρουσιάζει, ότι τα κουτσομπολιά και οι φήμες τηςσχολικής  αίθουσας ,δεν είναι αληθινές και δεν πρέπει να πιστεύουμε κάτι το οποίο δεν έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια .

 Σε όλο το βιβλίο την αφήγηση την κάνει η πρωταγωνίστρια μας η Ελ και όλους τους άλλους χαρακτήρες τους βλέπουμε από της συζητήσεις που κάνουν και από τα μάτια της Ελ.

Όσοι αγαπάτε τα ρομαντικά είναι ότι πρέπει για να το διαβάσετε το καλοκαίρι!!!Αρθρο:Διονυσια Κουτάκου
Επιμέλεια.Βασιλικλη Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname