Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Μίκι Μάους -Παγκόσμιο φαινόμενο !

Πώς να σχεδιάσετε τον Μίκι Μάους!
Ο καλλιτέχνης Fabrizio Petrossi σχεδιάζει Μίκι Μάους εδώ και 20 χρόνια και δεν μπορεί παρά να ξέρει καλά τον τρόπο, αλλά και όλα τα μυστικά της σχεδίασης.
Με σήμα-κατατεθέν το κόκκινο σορτς του, τα κίτρινα παπούτσια και τα λευκά γάντια, ο Μίκι της Ντίσνεϊ έχει διασκεδάσει εκατομμύρια κόσμο από την πρώτη εμφάνισή του στην τηλεόραση το 1928. “Ο Μίκι είναι ένας από τους πιο δύσκολους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων γιατί πρέπει να αποτυπώσεις στοσχέδιο όλη την καλοσύνη αλλά και τη θετική του ενέργεια”, λέει ο καλλιτέχνης. Δείτε πώς…
.
Aνακάλυψη

Περισσότερο από 80 χρόνια μετά τη δημιουργία του Μίκι Μάους, το τρομερό ποντίκι της Ντίσνεϊ συνεχίζει να μας ξαφνιάζει.

Ένα αδημοσίευτο μέχρι σήμερα σκίτσο του Μίκι Μάους ανακαλύφθηκε στα αρχεία της Ντίσνεϊ. Με τίτλο «Ο πονόδοντος του Μίκι», το σκίτσο απεικονίζει τον ήρωα της Ντίσνεϊ να προσπαθεί να ξεφύγει από τα τρομακτικά εργαλεία του οδοντίατρου και τον Μαύρο Πιτ, σε έναν ψυχεδελικό εφιάλτη.


"Ο πονόδοντος του Μίκι", και απεικονίζει τον ήρωα τον τρομερό ποντικό της Disney την ώρα που προσπαθεί να ξεφύγει από τα τρομακτικά εργαλεία του οδοντίατρου και τον Μαύρο Πιτ. Το σκίτσο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1938 από τον καλλιτέχνη Φέρντιναντ Χόρβαρθ.

Το ξεχασμένο σκίτσο ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα φάκελο των αρχείων και ήρθε στο φως πριν από μερικούς μήνες. Τώρα, δημοσιοποιήθηκε καθώς θα συμπεριληφθεί σε επετειακές εκδόσεις της Ντίσνεϊ.


Το ήξερες;; Ο Μίκυ Μάους ΔΕΝ ήταν πάντα ποντίκι!!


Ο Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν εξαρχής… ποντίκι! Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Το αγαπημένο καρτούν του Ντίσνεϊ, που κρατά εδώ και δεκαετίες συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους με τις περιπέτειές του, ξεκίνησε την καριέρα του ως… κουνέλι!


Ένα παλιό σκίτσο του Ντίσνεϊ που βρέθηκε  σε κάποιο βρετανικό αρχείο αλλάζει εντελώς… τον ρου της ιστορίας, καθώς αποδεικνύει ότι ο προκάτοχος του Μίκυ Μάους ήταν ο Όσβαλντ, το τυχερό κουνέλι (Oswald, the Lucky Rabbit). Ο εν λόγω ήρωας δημιουργήθηκε από τον Ντίσνεϊ πριν ακόμη συστήσει την εταιρεία του και, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η συμπεριφορά του, οι αντιδράσεις του, ακόμη και οι γκριμάτσες και οι χειρονομίες του θυμίζουν τον Μίκυ, που τον αντικατέστησε στη συνέχεια!

Βίντεος


 
Πηγή:
http://perierga.gr/
http://www.newsbomb.gr
www.youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname