Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Κριτική :Χωρίς αερόσακο - Γαβριήλ Αλεξάνδρου

 Χωρίς αερόσακο αλλά με διάφορους από μηχανής Θεούς ο Αλέξανδρος ταξιδεύει από την Αθήνα στην Αμερική και μετά στο Νιού Τζέρσευ  έχοντας  τον αναγνώστη για συνοδηγό σε μια διαδρομή ζωής γεμάτη όνειρα,αλλά και πόνο,από αγώνα,αλλα και δίψα για την επιτυχία.

Επιτυχιά...όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας!

Η σοκολάτα είναι πάντα η πιστή του ακόλουθος σε κάθε πρόσταγμα του γλυκύτατου,γοητευτικού,γεμάτο αισιοδοξία και όνειρα Αλέξανδρου. Οι δύο τους διανύουν αποστάσεις δύσβατες μα πάντοτε με υπομονή αγάπη και ευλογία όπου σε κάθε πέρασμα τους κερδίζουν την αγάπη των ανθρώπων. 

Ο Άντι με τη πανσιον του τρόμου,αργοτερα το σπίτι στο Σάουθ Όραντζ και η Λιν,ο Σπίρο,ο Ιάσωνας,η Πανδώρα,η μάμα Μπρία.Η Νέα Υόρκη,το Μανχάταν οι Μπαχάμες και πολλοί ακόμη προορίσμοι από τα 17 μέχρι τα 30. 

Από την παιδικότητα στην ενηληκίωση.Από την δυστυχία στην ευτυχία και τέλος από τον θυμό στη συγχώρεση. 

Άραγε πότε αναγνωρίζεται η επιτυχία του ανθρώπου; Μονάχα τη στιγμή που ψυχή απλώνει ανάστημα και λέει στους “δαίμονες”της ... << Σας τα σύγχωρω όλα...>>.

Τότε είμαστε ικανοί να απολαύσουμε οτιδήποτε μας χαρίζεται σε αυτή τη ζωή.
 

                             Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην Αμέρικη ο Αλέξανδρος γνώρισε το διωγμό στα δεκαοκτώ του όταν ένα παγωμένο βράδυ του Νοέμρβη βρέθηκε στο δρόμο.Μετά από βάναυσες δυσκολίες θα κατάφερνε,όχι μόνο να βγει αλώβητος,αλλά και να πετύχει.

Μια μοιραία γνωριμία τον έσπρωξε στον κόσμο της μουσικής.Εκεί θα τον περίμεναν απίστευτες διαδρομές που θα του αποδύκνειαν ότι ήταν ένας ευλογημένος άνθρωπος,που στις πιο αντίξοες στιγμές του,μπορούσε να βρίσκει από μηχανής Θεούς που θα του συμπαραστέκονταν,αναπληρώνοντας το κενό ενός ανύπαρκτου πατέρα!

Μετά από χρόνια,πριν τα 30 του κι ένα χρόνο μετά  από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, θα ανακάλυπτε και τη φριχτή,πικρή αλήθεια πίσω από το επίθετο του.
Ο Γαβριήλ Αλεξάνδρου στο πρώτο του βιογραφικό μυθιστόρημα.

         
                            .                .            .                .

 
Όταν ο συγγραφέας κατορθώνει μέσα από την κομψότητα του λυρισμού να σε μεταφέρει ακόμη και στα φύλλα των δέντρων που αντάμωσαν τα μάτια του Αλέξανδρου τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το βιβλίο “Χωρίς αερόσακο” είναι ένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα.

Από την ιστορία αυτή δεν λείπει ούτε το χιούμορ ενώ δείχνει ξεκάθαρα πως αυτό είναι το όπλο του ήρωα για τις δύσκολες στιγμές!

Πέραν τούτου προκείται για έναν οδηγό ζωής καθώς μέσα από την βιωματική κατάθεση προκείπτουν αξίες ανθρώπινες όπως για παράδειγμα αυτή της αφοσίωσης στους στόχους μας. Η αξία της υπομονής και της ατέρμονης μάχης για επιβίωση και προκοπή.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να αναφέρουμε πώς πρόκειται για έναν οδηγό αυτοβελτίωσης καθώς ο Αλέξανδρος πέταξε από πάνω του το “καταραμένο” του επιθέτο καταφέρνοντας να συγχωρέσει τον θύτη δηλαδή τον κακοποιητικό πατέρα  του! 

Ένα σπουδαίο βιβλίο που θα πρέπει να φιλοξενήθει στη βιβλιοθήκη κάθε έφηβου!

Κύριε Γαβριήλ Αλεξάνδρου ή Αλέξανδρε σας εύχομαι κάθε επιτυχία και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε τη συγγραφική σας επιτυχία!
                               
Με εκτίμηση                                                           
Εύα Παυλίδου                                                                      


 Όποιος  θέλει να αποκτήσει το βιβλίο " Χωρίς αερόσακο δεν έχει παρά να σημειώσει τις παρακάτω πληροφορίες .

Εκδότης:Iωλκός
Συγγραφέας :  Γαβρηίλ  Αλεξάνδρου
ΙSBN: 978-960-426-792-7
Σελίδες: 368 
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ


Κριτική : Ε. Παυλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname