Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Ευαγγελία Ευσταθίου - Οι Δεσμώτες Των Σκιών

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την συνέντευξη της πολυαγαπημένης μας συγγραφέα , Ευαγγελίας Ευσταθίου καθώς και το νέο της βιβλίο με τίτλο "Οι Δεσμώτες των Σκιών " από τις εκδόσεις Λιβάνη .
Καλοτάξιδη η νέα της συγγραφική δουλειά κι πάντα επιτυχίες  !


Λίγα λόγια για την συγγραφέα .
Η  Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Ξεκίνησε πολύ νωρίς τη συγγραφή βιβλίων, μόλις στα 12 χρόνια της. Εκτός απ' τη λογοτεχνία και τα παιδιά, που αγαπά πάρα πολύ, ασχολείται με την ποίηση, τη ζωγραφική και το κολάζ, ενώ μιλά αγγλικά και ιταλικά.

Πρόσκληση 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερώτηση: Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς; Ποια είναι η Ευαγγελία;

Η Ευαγγελία είναι μια απλή, καθημερινή εργαζόμενη μητέρα και μαμά όπως οι περισσότερες
Ελληνίδες, με λίγες παραπάνω ίσως ανησυχίες που τις εκφράζει στο χαρτί και τις μετατρέπει μέσω μυθοπλασίας σε μυθιστορήματα. Η Ευαγγελία επίσης είναι μια αφοσιωμένη δασκάλα που κάνοντας μάθημα παίρνει οξυγόνο-σχεδόν το ίδιο που παίρνει κι όταν γράφει.

Ερώτηση: Πότε ξεκινήσατε να γράφετε  και τι σας ώθησε σε αυτό;

Ξεκίνησα να γράφω γύρω στα 12, επειδή όπως είπα πιο πάνω, γεννήθηκα με την ανησυχία ενσωματωμένη στα κύτταρά μου και ανακάλυψα ότι ένιωθα καλύτερα όταν την αποτύπωνα στο χαρτί. Ένας ακόμη λόγος ήταν ότι ήθελα πάντα να τροποποιώ την εξέλιξη των ιστοριών στα λογοτεχνικά βιβλία που διάβαζα, με αποτέλεσμα τον πρώιμο πειραματισμό στη γραφή δικών μου ιστοριών.

Ερώτηση: Πως βρίσκετε τις ιδέες σας και από αντλείτε την έμπνευση σας;

Οι ιδέες μου έρχονται απροσδόκητα, από απλά ερεθίσματα, που λόγω χαρακτήρα, μετατρέπονται πολύ εύκολα σε πηγές μυθοπλασίας. Η έμπνευσή μου είναι απροσδόκητη, πάντα ευπρόσδεκτη και δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει συγκεκριμένη πηγή άντλησής της.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο ηθικό δίδαγμα που θα θέλατε  να μεταδώσετε στους αναγνώστες σας με τα έργα σας;

Πως για ό,τι αγαπάμε πρέπει να παλεύουμε και πως παρά το γεγονός ότι η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας, εμείς δεν πρέπει ούτε να παραιτούμαστε ούτε να λυγίζουμε.

Ερώτηση: Πόσο καιρό σας παίρνει συνήθως ένα έργο για να ολοκληρωθεί; Ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα

Ένα βιβλίο μου χρειάζεται περίπου 9 μήνες συγγραφής και 2 μήνες έρευνας και όταν γράφω, αναγκαστικά τηρώ ευλαβικά το πρόγραμμα εξοικονόμησης χρόνου, γιατί οι υποχρεώσεις είναι πολλές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ερώτηση: Τι σας αρέσει περισσότερο στην συγγραφή;

Το γεγονός πως για λίγη ώρα κλείνω την πόρτα της καθημερινότητας και ταξιδεύω σε κόσμους ονειρικούς, καμωμένους με πρώτες ύλες τα όνειρα και τη φαντασία.

Ερώτηση: Ποιο είναι το δυσκολότερο σημείο της συγγραφής; Παθαίνετε ποτέ αυτό που ονομάζουν συγγραφική αφλογιστία; Κι αν «ναι», πώς το ξεπερνάτε;

Τα δυσκολότερα σημεία της συγγραφής για μένα είναι ο επίλογος και ο τίτλος. Καθώς και τα δύο πρέπει να είναι «δυνατά», το μυαλό στύβεται κυριολεκτικά πριν πάρει τις αποφάσεις του και κάνει την τελική επιλογή. Αφλογιστία πριν ξεκινήσω ένα μυθιστόρημα, ναι μου έχει συμβεί, αλλά κατά τη διάρκεια της συγγραφής του, δόξα τω Θεώ, ακόμη δεν την έχω ζήσει.

Ερώτηση: Επηρεάζει η προσωπική σας ζωή, τα βιώματα και τα συναισθήματα σας την γραφή σας;

Υποσυνείδητα ίσως, συνειδητά όχι. Ό,τι γράφω και ότι περιγράφω είναι αποκλειστικά αποκύημα της φαντασίας μου.

Ερώτηση: Ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθείς όταν γράφετε ένα έργο;

Εγερτήριο στις 5 το πρωί, έναρξη συγγραφής στις 5:15, κλείσιμο του υπολογιστή στις 6:45 τις εργάσιμες. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, το πρωινό γράψιμο επεκτείνεται κατά μία με μιάμιση ώρα συνήθως.

Ερώτηση: Πόσα έργα έχετε γράψει και ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Έχω γράψει 9 βιβλία που έχουν εκδοθεί και καμιά δεκαπενταριά που παραμένουν στα συρτάρια μου. Δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω κάποιο, αφού κατά κάποιο τρόπο είναι παιδιά μου και καμία μαμά δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά της.

Ερώτηση: Νιώθετε ότι συνδέεστε με τους ήρωες σας;

Σε πολλές περιπτώσεις ναι. Σε άλλες, απέχουν τόσο πολύ από μένα, που αναρωτιέμαι πώς κατάφερα να τους δώσω πνοή….

Ερώτηση: Πείτε μας λίγα λόγια για το τελευταίο έργο σας "Οι Δεσμώτες των Σκιών". Είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία από όσες έχετε γράψει ως τώρα.

Το τελευταίο μου έργο καταπιάνεται με μια αρχαία κέλτικη προφητεία που πρέπει να εκπληρωθεί με κάθε τρόπο στο παρόν. Υπάρχουν πολλές ανατροπές και έντονα συναισθήματα, καθώς όλοι οι ήρωες σχεδόν έρχονται αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

 Ερώτηση: Τι θα συμβουλεύατε σε έναν νέο συγγραφέα; 

Να έχει υπομονή και να κυνηγάει το όνειρό του. Ο χώρος του βιβλίου χρειάζεται γερό στομάχι, γιατί δυστυχώς οι λύπες και οι απογοητεύσεις είναι περισσότερες από τις χαρές, αφού η λογοτεχνία είναι στενά συνδεδεμένη με το εμπόριο και τους αριθμούς.

Ερώτηση: Τι θα θέλατε  να πείτε στους αναγνώστες σας;

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την αγάπη. Το ότι εξακολουθούν να βγαίνουν οι ιστορίες μου στο φως, οφείλεται αποκλειστικά σ’ εκείνους.


Oι Θεματοφύλακες Βιβλίων ευχαριστούμε τον κa Ευαγγελία Ευσταθίου για την συνέντευξή που μας παραχώρησε κι του ευχόμαστε συγγραφικές επιτυχίες


Οι Δεσμώτες Των Σκιών  - Ευσταθίου Ευαγγελία
Ο Σεμπάστιαν Ντάνιελ Αλεξάντερ Κέιν ανατράφηκε με σκληρότητα για έναν και μόνο σκοπό: να εκπληρώσει τις γραφές μιας πανάρχαιας κέλτικης προφητείας την οποία πίστευαν τυφλά δύο αντίπαλα μυστικιστικά τάγματα. Είχε το σημάδι. Ήταν απόγονος βασιλικής γενιάς. Και όφειλε να ενωθεί με τη Μία για να φέρουν στον κόσμο ένα πλάσμα τέλειο, άτρωτο από όλες τις ασθένειες, ευφυές και χαρισματικό, που προοριζόταν να καθορίσει την τύχη του κόσμου.
Η Καρολίνα Σερέτη μεγάλωσε προστατευμένη από την ίδια αυτή μοίρα, θεωρώντας ότι το σημάδι του λωτού στο δέρμα της ήταν μια τυχαία ατέλεια, αν και από μικρό κορίτσι διαισθανόταν πως η ύπαρξή του θα καθόριζε με κάποιον τρόπο τη ζωή της.
Εκείνος δεν πίστεψε ποτέ.Επέλεξε τη σύγκρουση, τη φυγή, τον πόλεμο.

Εκείνη δεν έμαθε ποτέ. Ζούσε με τα όνειρα και τα γοητευτικά παραμύθια της, μέχρι την έναρξη της μάχης.
Όμως, όσο σθεναρά αντιστέκονταν και οι δυο στην παραφορά της εμμονής και στο όραμα της κυριαρχίας, τόσο πιο ανελέητα ισχυρές γίνονταν οι αόρατες δυνάμεις που οδηγούσαν στην ένωσή τους.
Ήταν ο Ένας και η Μία, απόγονοι του ίδιου βασιλιά.
Κουβαλούσαν την ίδια παντοδύναμη μοίρα.

Ήταν δεσμώτες των σκιών, που απειλούσαν να πνίξουν στα γκρίζα σύννεφα τη ζωή τους.

Καθώς ο θάνατος παραμονεύει, καθώς η αγάπη αναζητά το ξίφος που θα κόψει τις αλυσίδες και ο φόβος εναλλάσσεται αδιάκοπα με την ελπίδα, οι ασπίδες μοιάζουν καμωμένες από χαρτί και σκόνη. Ο Σεμπάστιαν και η Καρολίνα δίνουν μάχη για να σπάσουν τα δεσμά και να απαλλαγούν από το βάρος της Προφητείας. Θα τα καταφέρουν, ή θα υποταχθούν τελικά στο πεπρωμένο;
«Της ήταν αδύνατον να μιλήσει, γι’ αυτό απλώς κατένευσε.
Με ανακούφιση έμεινε ξανά μόνη, και στηρίχτηκε πάλι στα κάγκελα κοιτώντας τον φωταγωγημένο κήπο. Έφερε το ένα χέρι στον λαιμό της και έβαλε τα δάχτυλα ανάμεσα στο φουλάρι και στο δέρμα της.

Πανικός. Προειδοποίηση.
Φύγε! Φύγε τώρα!Η όρασή της θόλωσε. Στα αφτιά της έπαψε να ακούγεται η απαλή μουσική που έπαιζε ο πιανίστας.
Άγριες μελωδίες άρχισαν να ηχούν μέσα στο κεφάλι της, επιδεινώνοντας τον ίλιγγο. Μελωδίες πολέμου. Μελωδίες από αρχαίες σάλπιγγες.

Ήχοι από κύματα που έσκαγαν θυμωμένα σε βράχια, παρασυρμένα από τον ανελέητο βοριά. Φωνές μικρών κοριτσιών. Φωνές αρχαίων πολεμιστών. Τι ήταν αυτό; Τρελαινόταν; Κίνδυνος».


Βιβλιογραφία
 • Μ' άλλα λόγια σ' αγαπώ
 • Πέτρινοι κύκνοι
 • Προσωπικές στιγμές
 • Αν τον άνεμο ρωτήσεις
 • Αν τον άνεμο ρωτήσεις (ψηφιακό βιβλίο)
 • Μετά την καταιγίδα
 • Μετά την καταιγίδα (ψηφιακό βιβλίο)
 • Το γυάλινο ρόδο
 • Το γυάλινο ρόδο (ψηφιακό βιβλίο)
 • Βαθύ, Βελούδινο Σκοτάδι
 • Βαθύ, Βελούδινο Σκοτάδι (ψηφιακό βιβλίο)
 • Ψίθυροι στις φλόγες
 • Ψίθυροι στις φλόγες (ψηφιακό βιβλίο)
 • Οι Δεσμώτες Των Σκιών
 • Οι Δεσμώτες Των Σκιών (ψηφιακό βιβλίο)

Στοιχεία  Επικοινωνίας Eπιμέλεια Συνέντευξης: Νεκταρία Πουλτσίδη
Επιμέλεια Σύνταξης Άρθρου :Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname