Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Χαρά Ανδρεΐδου - Στα Τέσσερα Σημεία του Ορίζοντα.

Σας παρουσιάζουμε τη καινούργια  συνέντευξη μας , με την αγαπημένη μας συγγραφέα Χαρά ΑνδρεΪδου.
Το νέο της βιβλίο με τίτλο "Στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα " κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. 
Οι Θεματοφύλακες Βιβλίων της εύχονται να είναι Καλοτάξιδο κι πάντα συγγραφικές επιτυχίες να απαρυθμά στο βιογραφικό της!

Η Χαρά Ανδρεΐδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει, σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, Παιδαγωγικές Επιστήμες, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, καθώς και Μουσειολογία. Έχει διδακτορικό στην Κλασική Αρχαιολογία και μεταπτυχιακό στην Ανοικτή Εκπαίδευση. Εργάστηκε κατά διαστήματα σε όλους αυτούς τους τομείς, όπως και σε πολλούς άλλους, για να την κερδίσει στο τέλος η Εκπαίδευση. 

Η περιπέτειά της στη θάλασσα της γραφής ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.Όπως λέει η ίδια: «Δε ζωγραφίζω, δε χορεύω, δεν ξέρω να παίζω μουσική, ο δικός μου τρόπος για να εκφράζομαι είναι με τις λέξεις…» Αποτέλεσμα του τρόπου της να εκφράζεται με τις λέξεις είναι αυτό το πρώτο της βιβλίο "Η αγάπη είναι πόλεμος"..ακολουθεί το "Ημερολόγια διαδρομών" και με αφορμη την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου "Στα Τέσσερα Σημεία του Ορίζοντα " παραχώρησε στην ομάδα μας Θεματοφύλακες των Βιβλίων και στην Εύα Παυλίδου την ηχητική  συνέντευξη που ακολουθεί. 
Οι Θεματοφύλακες Βιβλίων ευχαριστούμε θερμά τον κα Χαρά Ανδρεΐδου για την υπέροχη συνέντευξη !
      

Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Στα Τέσσερα Σημεία του Ορίζοντα:

Αναγκαίες αυταπάτες! Αυτό ήταν η σχέση μας. Μια δική μου αυταπάτη, μια δική του αυταπάτη, ο καθένας για τους λόγους του, ο καθένας με τους σκοπούς του. Είχαμε ανάγκη και οι δυο να υπάρχει αυτή η σχέση στη ζωή μας με όποια αυταπάτη κι αν την έντυνε ο καθένας». Τέσσερις άνθρωποι, δυο γυναίκες και δυο άνδρες, σε τρεις παράλληλες σχέσεις μεταξύ τους, εν γνώσει τους. Κανείς τους δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο στην ερωτική ζωή του συντρόφου του, εν γνώσει του. Κανείς τους δε δεσμεύεται από όρκους αιώνιας αγάπης, οικογενειακές υποχρεώσεις, παιδιά. Κι όμως, αποδέχονται όλοι τους από την αρχή αυτή την παράξενη πραγματικότητα και συνεχίζουν. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους σχέσεις βγαλμένες από την εποχή της αθωότητας, ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από ένα μόνο πρόσωπο, πόλεμοι εσωτερικοί που δεν οδηγούν πουθενά.
 O καθένας με τους δικούς του τρόπους με τη σιωπή, με τη φωνή, με την απόλυτη πίστη, με την πεισματική άρνηση, με τη χειραγώγηση. Ένα γαϊτανάκι, ένα ντόμινο, ένα κουβάρι αξεδιάλυτο σχέσεων. Πώς διαχειρίζεται ο καθένας τους αυτές τις σχέσεις, αυτή τη μη αποκλειστικότητα; Πώς αντιμετωπίζει το σύντροφο, πώς στέκεται απέναντι από τον ή την αντίζηλο; Πώς σηκώνει το βάρος των επιλογών του, πώς αντέχει το μοίρασμα εκεί που το μόνο που ουσιαστικά θέλει, το μόνο που λαχταρά είναι η ξεκάθαρη αποκλειστικότητα; Τέσσερις άνθρωποι, τόσο διαφορετικοί σαν να κοιτά ο καθένας σε διαφορετικό από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Κι όμως, με το ίδιο τελικά ζητούμενο για όλους: τη ζεστασιά της αγάπης. «Άραγε ποιος θα χαρεί περισσότερο, ποιος θα πονέσει λιγότερο; Ποιος θα βγει στο τέλος περισσότερο κερδισμένος;»Τα βιβλία της :
"Στα Τέσσερα Σημεία του Ορίζοντα " 
"Ημερολόγια διαδρομών"  
""Η αγάπη είναι πόλεμος" 

Επικοινωνία με τη συγγραφέα:
chara.andreidou@gmail.com
http://www.facebook.com/chara.andreidou
Επιμέλεια Συνέντευξης : Έυα Παυλίδου
Επιμέλεια Bίντεο: Μάριος Καρακατσάνης
Επιμέλεια Σύνταξης Άρθρου :Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname