Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Οι ανθρώπινες μύγες


Προσωπική άποψη: Αγγελική Δρακάκη

Το βιβλίο “Οι ανθρώπινες μύγες” του συγγραφέα Hans Olav Lahlum (Χανς Ούλαβ Λάλουμ) ανήκει στην αστυνομική λογοτεχνία και αποτελεί το πρώτο βιβλίο απο την σειρά Κ2 & ΠΑΤΡΙΣΙΑ.

Στο Όσλο του 1968, ο νεαρός επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν, μαζί με την βοήθεια της Πατρίσιας, η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα, λόγω κάποιου ατυχήματος, αναλαμβάνουν την υπόθεση δολοφονίας του Χάραλ Ούλεσεν, που ήταν θρυλικός ήρωας της Αντίστασης, στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Όταν ο επιθεωρητής, μαζί με την βοηθό του, ξεκινούν τις καταθέσεις στους ενοίκους της πολυκατοικίας. όπου έμενε ο Ούλεσεν και εκεί βρέθηκε νεκρός, θα καταλάβουν πως όλοι είχαν ισχυρά κίνητρα για να τον σκοτώσουν.
Στις ανθρώπινες μύγες περιγράφεται η περίοδος της γερμανικής κατοχής στη Νορβηγία. Μας περιγράφει πως οι κυνηγημένοι Εβραίοι κρυβόντουσαν στα υπόγεια σπιτιών τους, για να μην τους βρουν οι Γερμανοί και με την βοήθεια των ανταρτών να περάσουν τα σύνορα και να πάνε στη Σουηδία. Επίσης, μας κάνει αναφορά για το πόσο μεγάλη υποστήριξη έβρισκε το Ράιχ στις σκανδιναβικές χώρες, όπου οργάνωναν ναζιστικά κόμματα με μεγάλη προέλευση πολιτών, τα μέλη των οποίων, στη Νορβηγία, μετά το τέλος του πολέμου, βρίσκοταν σε σκληρή κοινωνική απομόνωση.

Αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα αποτελεί φόρο τιμής στη σπουδαία Αγκάθα Κρίστυ, αφυπνίζει αναμνήσεις και ταξιδεύει τους αναγνώστες στη Νορβηγική ιστορία και σε ένα κόσμο εξαπάτησης και προδοσίας, εκδίκησης και του πιο δαιδαλώδους φόνου.

Στοιχεία βιβλίου


Τίτλος: Οι ανθρώπινες μύγες

Συγγραφέας: Hans Olav Lahlum
Σειρά: Κ2 & ΠΑΤΡΙΣΙΑ: Satellite people

Εκδοτικός οίκος: Φανταστικός Κόσμος
ΙSBN: 9789606868993
Σελίδες: 349


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname