Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Δολοφονώντας τις σκιές - Αβέρκιος Λουδάρος


Προσωπική Άποψη: Βασιλική Μπούζα

"Δολοφονώντας τις σκιές", ένα συγκλονιστικό συγγραφικό έργο, μεθυσμένο από την ηδονική σαγήνη και τα αλλεπάλληλα διαστροφικά παιχνίδια εξουσίας του υποκόσμου, ο οποίος σκαρφαλώνει με αιματηρά βήματα στην κοινωνική πυραμίδα. Επιβάλλεται η κυριαρχία του ισχυρού και η πτώση των αδυνάτων. Ένας ένοχος κύκλος μυστικών, σιωπής (ομερτά) και τυφλής υπακοής αγκαλιάζει τις 200 σελίδες του βιβλίου με την υπογραφή του κ. Αβέρκιου Λουδάρου. 

Οι πρωταγωνιστές της γκανγκστερικής περιπέτειας ή «φαμίλιας» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι λάτρεις των "συμμορίτικων", "crime" αναγνωσμάτων έχουν κώδικες ονομασίες Θεών οι οποίοι ξεπηδούν από τις κιτρινισμένες σελίδες της Ιστορίας αλλά και της Μυθιστορίας. Η μεγαλοπρεπής αυτοκρατορία του Τουταγχαμών αναζωπυρώνεται χάρη στις ραδιούργες του σατανικού θεού σκελετού Μικτλάν, και του πανούργου αστρικού θεού των Αζτέκων, Μισκοάτλ. Πιστοί σύμμαχοι, οι ετοιμοπόλεμοι εκτελεστές Gordo και Muchacho. Για μην αναφέρω τον θρυλικό γιο του Μίνωα,  Ανδρόγεω ως χαρακτήρα κλειδί. Θηλυκή "αίσθηση" στη σκληροτράχηλη "εταιρεία" των μαφιόζων η σαγηνευτική  Βullet. Μια γυναίκα δηλητήριο. Γοητευτική μα και θανάσιμη. Ακαριαία εκτοξεύεται σαν σφαίρα με το πάθος του έρωτα  να σημαδεύει στην καρδία του Μέγα Βασιλέα. Αποζητά την θαλπωρή στο ψυχρό άγγιγμα του και την επιθυμία να "κυβερνάται" από την ηγετική και αδιάλλακτη μορφή του.


Βασικός πρωταγωνιστής ο Τουταγχαμών. Σκληρός, ανελέητος, φιλόδοξος. Δαμαστής δεινών παθών και ανομολόγητων εφιαλτών. Παγιδευμένος στα μοχθηρά δίχτυα των παιχνιδιών εξουσίας. Παραλληλίζει τα βιώματα που στοιχειώνουν την μνήμη του, με τον Φαραώ της Αιγύπτου και αναγεννάται μέσα από το "φιλοσοφημένο" διαλογισμό. Αναθεωρεί τα πρότυπα και αναζητά την ευτυχία στο βούρκο της κοκαΐνης και των σκληρών ναρκωτικών. Στο εμπόριο όπλων ύστερα από το ραντεβού της αισθησιακής ζάλης του λευκού θανάτου! Κανείς δεν χωρά εμπόδιο στο δρόμο του. Κι όποιος τον αμφισβητήσει θα νιώσει την φρίκη της οργής του.

Άτομα που φαινομενικά παρουσιάζονται φιλήσυχα, δεν είναι παρά απειλητικά πιόνια,  βλοσυρά ανδρείκελα και  φθονερές μαριονέτες στον κόσμο της νύχτας. Με ένα και μόνο κακοήθη σχέδιο, την εξόντωση. Η πένα του συγγραφέα μας ταξιδεύει στο υπόβαθρο των ηρώων καθώς και στην τελετή μύησης των μελών στην σπείρα εμπορίας ναρκωτικών. Η αυστηρή πειθαρχία και η συμμόρφωση στους κανόνες είναι αδιέξοδος λύση και είσοδος στις μηχανορραφίες της μαφίας. Τα θανατηφόρα λάθη ακολουθούν τρομακτικές επιπτώσεις. Ατιμίες, απάτες και δόλιες πράξεις κατά την επικύρωση συμφωνιών επισύρουν τρομακτικά βασανιστήρια και εκκωφαντικές εκρήξεις (βενζίνη, αρρουραίοι,γρονθοκόπημα  κλπ) μετατρέποντας το κάθε υποψήφιο θύμα σε άμεσο στόχο. 

Η αγάπη καλείται δεσμώτης της ψυχής, των συναισθημάτων και επιφέρει θάνατο. Τιτάνιο ρόλο μέσα στο βιβλίο παίζει η πίστη και η αφοσίωση στον "ηγέτη - αρχηγό" αλλά και μεταξύ των μελών της συμμορίας. Η παραμικρή εσφαλμένη κίνηση διαταράσσει την εύθραυστη ισορροπία των διαπροσωπικών σχέσεων προκαλώντας δραματική έκβαση. 

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου κατά πόσο μπορεί να στιγματίσει το θολωμένο μυαλό και να οπλίσει με μίσος το ανθρώπινο χέρι; Κάθε πτυχή καλοσύνης καλύπτεται από το ζοφερό πέπλο και αφυπνίζει τους δαίμονες του νου. Πως ένας αδίσταχτος εκτελεστής μετατρέπεται τέρας και αντιμετωπίζει όλους όσους απειλούν τον θρόνο του;

Η απροσδόκητη αρχή τοποθετεί τον αναγνώστη στο πετσί της ιστορίας από την πρώτη στιγμή και πλοκή συνεχίζεται με καταιγιστική δράση! Γρήγορη κινηματογραφική ροή με τιτλοφορημένα κεφάλαια. Ξεκούραστο ανάγνωσμα με ωμή περιγραφική ένταση που λάτρεψα! Λεπτομερείς ζωηρές εικόνες που σκοπό έχουν να προβληματίσουν για τον θεσμό της "ηθικής" αλλά και να φέρουν τον αναγνώστη στην θέση του γκάνγκστερ, παρατηρώντας τις εξελίξεις μέσα από τα δικά του μάτια, τις πράξεις εκείνες που τον οδηγούν να ωθηθεί σε στυγερές αποφάσεις και να προχωρήσει μοναχός στα σκοτεινά σοκάκια των κοινωνικών αποβρασμάτων. Να ελέγξει το εμπόρευμα στις φυτείες και να καθαρίσει τους βρομερούς "ποντικούς" που το θέτουν σε κίνδυνο. Κι όπως αρμόζει σε αριστοκράτη της καμόρας νιώσει την ηρεμία στην αγκαλιά μιας δελεαστικής ύπαρξης ολοκληρώνοντας το "εγώ" του και να απολαύσει την ονειρική χλιδή ως αποτέλεσμα των κόπων του. Κι όταν οι δολοφόνοι καραδοκούν, δεν έχει παρά πληρώσει παλιούς λογαριασμούς και  να αναμετρηθεί μαζί τους χωρίς φόβο και πάθος.

Για όλους όσους αγαπούν το μυστήριο και λατρεύουν την κυνική αλήθεια.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΔΟΛΟΦΟΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ
Εκδόσεις: ΟΣΕΛΟΤΟΣ
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 978-960-9499-60-6
Αριθμός σελίδων: 200


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname