Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Όλα είναι κύκλος της Φαίης Ρέμπελου.

Το βιβλίο της Φαίης Ρέμπελου "Όλα είναι Κύκλος", κρύβει μηνύματα και αλήθειες για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, που είναι χαρακτηριστικά της εποχής μας-τα οποία δίνονται από τη συγγραφέα με ένα δικό της, προσωπικό ύφος, άλλοτε ρεαλιστικό κι άλλοτε συμβολικό, αλληγορικό. 
Πάντα όμως με ένα λόγο αυθόρμητο και ρέοντα. Αξίζει να το διαβάσετε!! Καίτη Πανάγου «-Τι ωραία που είναι να είσαι αετός, σκεφτόταν, στρέφοντας την προσοχή του προς τον φίλο του, το δέντρο. Δεν είσαι συνέχεια ριζωμένος σε ένα μέρος, μετακινείσαι όλη την ώρα, πετάς, απολαμβάνεις την χαρά της κίνησης, συμπορεύεσαι με τις δυνάμεις του Σύμπαντος, ακολουθείς την φορά του Ανέμου....Είσαι ελεύθερος!» Μια μελλοντική κοινωνία, όπου οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ανθρακωρυχείου, ένα δέντρο, που συμπαθεί τους ανθρώπους και συνομιλεί με έναν αετό, ένα ζευγάρι, που διάλεξε να ζει στην παρανομία και μια μικρή κοπέλα, που το σκάει από το σπίτι της και ψάχνει το σκοπό της ζωής της, είναι οι ιστορίες, που συναντάμε στο δεύτερο βιβλίο της Φαίης Ρέμπελου, που περιλαμβάνει τρία διηγήματα και ένα θεατρικό μονόπρακτο. Το «Όλα είναι κύκλος» είναι μια φωνή διαμαρτυρίας, αλλά και αντίστασης σε ότι μας επιβάλλεται από τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας. Οι έξυπνοι διάλογοι, το χιούμορ και οι γλαφυρές εικόνες μας δείχνουν την ικανότητα της Φαίης Ρέμπελου στην πεζογραφία. Η πλοκή και η οικονομία των λέξεων κάνει το βιβλίο ευκολοδιάβαστο, ενώ οι προβληματισμοί, που αναφέρονται είναι τροφή για σκέψη για τον αναγνώστη. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.


Όλα είναι κύκλος της Φαίης Ρέμπελου

Σελίδες: 112
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 11 ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, μαγικός ρεαλισμός
ISBN: 978-960-607-046-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname