Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

1ο Φεστιβάλ Φαντασίας Θεσσαλονίκης, το “Fantasmagoria”


Την 1η Απριλίου, και μόνο ψέμα δεν ήταν, είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας Θεσσαλονίκης, το  “Fantasmagoria” , που διεξήχθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην καρδιά της πόλης. Ένα φεστιβάλ γεμάτο βιβλία, παιχνίδια, παρουσιάσεις καινούργιων συγγραφέων και πολλές ακόμα δραστηριότητες για τους λάτρεις του φανταστικού, που με μεράκι και δημιουργικότητα οι υπεύθυνοι διοργάνωσαν.Οι Θεματοφύλακες Βιβλίων ως χορηγοί επικοινωνίας δώσαμε το παρόν όπου συναντηθήκαμε ξανά με αγαπημένα,φιλικά πρόσωπα.Ξεκινώντας το ταξίδι μας το Σάββατο το πρωί, δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα για αυτό που θα συναντούσαμε. Αρχικά παρευρέθηκαν-στην έναρξη του Φεστιβάλ, όπου οι διοργανωτές μας καλωσόρισαν και μας παρουσίασαν το “Το έπος της φαντασίας”. Ένα βιβλίο γραμμένο από 50 νέους συγγραφείς, που αναδείχθηκαν μέσα από διαγωνισμό, που είχε υποβάλει νωρίτερα το Φεστιβάλ, με θέμα το «Αδιέξοδο».Στη συνέχεια έγινε η απονομή των διπλωμάτων στους έξι πρώτους. Άνθρωποι που είχαν όνειρό τους να δούνε κάποια στιγμή τα έργα τους δημοσιευμένα, με μεγάλη χαρά και περηφάνια, έδωσαν το παρόν και μοιράστηκαν μαζί μας  μια όμορφή στιγμή τους στο βάθρο.Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, εκτός από πολλά δρώμενα που τραβούσαν την περιέργεια του κόσμου και έδιναν την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα πράγματα για την συγγραφή και τους αγαπημένους τους δημιουργούς, στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου υπήρχε έκθεση με εκδοτικούς οίκους  φανταστικών βιβλίων, όπου είχες την δυνατότητα να ανακαλύψεις νέες εκδόσεις και να αγοράσεις τα αναγνώσματα της αρεσκείας σου. 


Τελικά, φύγαμε πολύ χαρούμενοι κι ικανοποιημένοι, γνωρίσαμε κι άλλα άτομα που αγαπούν και μαγεύονται από τα βιβλία, λάτρεις του φανταστικού και όχι μόνο. Ανταλλάξαμε απόψεις, εξοπλιστήκαμε με υλικό για διάβασμα και δώσαμε ραντεβού για το επόμενο ταξίδι μας, πάλι στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Ελπίζω να είστε όλοι εκεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname