Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Γυάλινες Αγάπες.

Χρυσή Αγγελίδου
Γυάλινες Αγάπες … εύθραυστες σαν το γυαλί … μία κίνηση, μία λέξη και γίνονται θρύψαλα … Αυτή την αγάπη, την δύσκολη, την εύθραυστη, την ευάλωτη, μας παρουσιάζει η κυρία Λιβανού Αγγελίνα στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα … Σε μέγεθος pocket, ένα νέο εγχείρημα από τις εκδόσεις Ωκεανός, η κυρία Λιβανού μας μεταφέρει στον κόσμο των άρλεκιν και της αγάπης μετ’ εμποδίων. «Η Ράνια και ο Ίαν είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνη ένα απλό αγοροκόριτσο που προσπαθεί να ανακαλύψει πού θα καθίσει η μπίλια της ζωής, και εκείνος ένας γοητευτικός καρδιοκατακτητής κοσμοπολίτης, μοντέλο στο επάγγελμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρελθόν και το μέλλον του. Ένα ατύχημα θα σταθεί η αφορμή της γνωριμίας τους. Από τότε θα ακολουθήσει μια σειρά γεγονότων που άλλοτε θα τους φέρνουν κοντά και άλλοτε θα τους απομακρύνουν. Το παρελθόν του Ίαν συχνά-πυκνά ρίχνει βαριές σκιές τις οποίες η Ράνια δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και αποφασίζει να δώσει οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση που δεν βγάζει πουθενά. Ο Ίαν προσπαθεί να ξανακερδίσει την αγαπημένη του. Θα καταφέρει άραγε να σβήσει τους φόβους της και να την κρατήσει για πάντα στην αγκαλιά του;»(από το οπισθόφυλλο). 

Γυάλινες Αγάπες, λοιπόν, και μεταφερόμαστε στην καθημερινή ζωή της Ράνιας. Μία κοπέλα μπερδεμένη και αναστατωμένη μετά από μία ερωτική απογοήτευση. Η Ράνια προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και απομακρύνει κάθε περίπτωση ερωτικής επαφής – σωματικά και κυρίως ψυχικά – με το αντίθετο φύλο. Η προδοσία του πρώην της την έχει μετατρέψει σε ένα απότομο και δύστροπο πλάσμα, το οποίο εκδηλώνει τα νεύρα του σε όποιον βρεθεί κοντά της. Κύριοι αποδέκτες των νεύρων της, όπως είναι φυσιολογικό η μητέρα και η αδερφή της. 

Παράλληλα, βλέπουμε και τη ζωή του Ίαν. Γόης, μοντέλο και νυν ηθοποιός, είναι με την κυριολεκτική σημασία του όρου ένας «ζεν πρεμιέ». Τα θηλυκά κάνουν ουρές πίσω του και αυτός δεν χάνει την ευκαιρία να «διακοσμεί» το κρεβάτι του με ωραίες, αιθέριες υπάρξεις. Όμως, όλο αυτό το Life style τον έχει κουράσει και πλέον επιθυμεί να αράξει σε μία αγνή, καθαρή, γυναικεία αγκαλιά. Μία αγκαλιά που θα αποτελέσει το λιμάνι του.

Και το βρίσκει το λιμανάκι του, αλλά δυστυχώς είναι ανοιχτό από παντού και το χτυπάνε αέρηδες και καταιγίδες. Η αγκαλιά της Ράνιας βρίσκεται στην πιο αφιλόξενη φάση της. Το timing των δύο πρωταγωνιστών είναι αυτό που λέμε καταστροφικό, ωστόσο ο Ίαν θα καταφέρει μέσα από επιμονή και υπομονή να βγάλει τον όμορφο και γλυκό χαρακτήρα της Ράνιας στην επιφάνεια. Και στην πρώτη κακή τους στιγμή, μία στιγμή που παραλίγο να τα διαλύσει όλα, ο Ίαν πάλι θα δώσει το 200% της αγάπης του, προκειμένου να την κερδίσει.


Μέσα από τη Ράνια και τις αντιδράσεις της έρχονται στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα της σημερινής δυσκολίας των ανθρώπων να έρθουν κοντά. Ο φόβος του πόνου, η πιθανότητα της απιστίας, τα προηγούμενα απωθημένα, μας έχουν κάνει επιφυλακτικούς και διστακτικούς απέναντι στον άλλον. Η Ράνια δείχνει πόσο καχύποπτοι έχουμε γίνει, πόση μεγάλη προσπάθεια κάνουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας, στερώντας του το πιο σημαντικό. Την ίδια τη ζωή. Γιατί οι φόβοι μας, οι καχυποψίες μας, κλείνουν τον εαυτό μας και την καρδιά μας σε μία γυάλα, όπου ναι μπορεί να μην πληγωθεί, αλλά δεν θα έχει ζήσει.

Ο Ίαν από την άλλη είναι η απόδειξη ότι στη ζωή δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο. Αποτελεί την αισιοδοξία της ζωής, καθώς έχοντας μεγαλώσει σε μία οικογένεια γεμάτη αγάπη και έχοντας βιώσει τον πόνο από μικρή ηλικία, δεν σταματά ούτε ένα λεπτό να διεκδικεί και να προσπαθεί να πετύχει τα όνειρά του, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε αισθηματικό επίπεδο. Οι δυσκολίες, τα εμπόδια δεν τον καταβάλλουν, αντιθέτως τον πεισμώνουν και τον κάνουν πιο δυνατό. Ο Ίαν είναι αυτό που πρέπει να είμαστε όλοι μας, αισιόδοξοι για τη ζωή. 


Η Ράνια και ο Ίαν είναι το αντιπροσωπευτικό ζευγάρι της εποχή μας. Μέσα από την ιστορία τους βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η αγάπη και πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε στους ανθρώπους μία δεύτερη ευκαιρία. Γιατί όταν κάποιος αγαπάει αληθινά τα μάτια του είναι καθαρά και διάφανα και όσο επιφυλακτικός κι αν είναι ο άλλος, δεν γίνεται να μην διακρίνει την καθαρότητα των συναισθημάτων του. Αρκεί βέβαια και από τη μεριά του να υπάρχει αληθινή αγάπη, γιατί μόνο αυτή μας βοηθά να βλέπουμε τα αληθινά αισθήματα του άλλου, χωρίς εμπόδια και ενδοιασμούς.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τίτλος:Γυάλινες Αγάπες
Συγγραφέας;Αγγελίνα Λιβανού
ISBN:978-618-5104-88-7
Σελίδες:304
Εκδόσεις:Ωκεανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname