Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Γνωρίστε την Αναστασία

"Γεννήθηκα ένα αυγουστιάτικο πρωινό στην Αθήνα αλλά μέχρι τα δέκα επτά μου έζησα στο Άργος. Αποτελούμαι από μια οχταμελή οικογένεια -μαζί με εμένα- Πλέον στα δέκα οχτώ μου φοιτώ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης με το όνειρο να γίνω μια αξιοπρεπής εκπαιδευτικός και να μπορέσω να μοιράσω τις γνώσεις μου στους ''μικρούς αγγέλους'', τους μαθητές. Είμαι λάτρης των βιβλίων, διαβάζω όλα τα είδη μα λίγο περισσότερο κλείνω προς τα ρομαντικά. Μέχρι τώρα έχω γράψει αρκετές ιστορίες. Άλλες τις ανεβάζω άλλες τις κρατώ για εμένα. Το ''Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑΙ'' το άρχισα φέτος το καλοκαίρι με την προοπτική να δείξω πως με την σιωπή δεν κάνεις τίποτα. Ο άνθρωπος πρέπει να σκέφτεσαι και να προσέχει τι πιστεύει. 
Αναστασία Α." Αυτά μας λέει η Αναστασία λοιπόν και μας εξάπτει την περιέργεια γύρω από το άτομο της. Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από την συνέντευξη που ακολουθεί.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αναστασία, σ’ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Σύστησε μας λιγάκι την Αναστασία, να σε γνωρίσουν κι όσοι δεν σε ξέρουν ήδη. 

Καλησπέρα Νεκταρία μου! Εγώ σε ευχαριστώ καλή μου που εσύ αφιερώνεις τον δικό σου χρόνο για εμένα. Λοιπόν αρχικά οι περισσότεροι με ξέρουν ως Αλεξία, ήρθε η ώρα να το μάθουν όλοι πως το όνομα μου είναι Αναστασία. Είμαι μόλις δέκα οχτώ χρονών, πρωτοετής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης εδώ στην Αθήνα. Μια μελλοντική εκπαιδευτικός βρίσκεται στα σκαριά. Που ξέρετε, σε λίγα χρόνια μπορεί να αναλάβω τα παιδάκια σας, να με έχετε κατά νου! Αγαπάω πολύ τα παιδιά οπότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα, θα είμαι καλή δασκάλα. Λατρεύω την λογοτεχνία και το θέατρο, αν και ντρέπομαι να παίζω μπροστά σε κόσμο...Η αγάπη μου είναι να γράφω γιατί μπορώ να εξωτερικεύω το είναι μου. Νιώθω πως έχω την ευκαιρία να βγάλω προς τα έξω όσα αισθάνομαι


Πότε ξεκίνησες να γράφεις και τι σε ώθησε στη συγγραφή;

Η συγγραφή ήρθε στην ζωή μου κυριολεκτικά στην ηλικία των δέκα εφτά. Μέχρι τότε δεν το είχα επιχειρήσει... Μόνο κάποια μικροπράγματα. Ξεκίνησα για αρχή με μικρές ιστορίες, ήθελα όμως να έχουν νόημα. Φυσικά και ο γραπτός μου λόγος ακόμα δεν ήταν τόσο καλός αλλά κατάφερα να περάσω τα μηνύματα που ήθελα στους αναγνώστες μου. Δυστυχώς έκανα μια παύση έναν χρόνο λόγω των πανελλήνιων. Μόλις τελείωνα το διάβασμά των μαθημάτων ήθελα τόσο πολύ να αρπάξω μια κόλα χαρτί και να αρχίσω να γράφω, οτιδήποτε απλά να γράψω.... Τόσες ιδέες είχα και δεν μπορούσα να τις αναπτύξω γιατί είχα δώσει λόγο να ασχοληθώ μόνο με τις πανελλήνιες..... Μόλις τελείωσα τις εξετάσεις άρχισε η ελευθερία μου... ηρέμησα αρκετά... ξέχασα τα πάντα... Μια ιδέα ήταν αρκετή για να επιστρέψω δυναμικά στην συγγραφή....

Τι σε εμπνέει γενικότερα ως συγγραφέα; Από που αντλείς τις ιδέες σου;

Η καθημερινή ζωή! Πιστεύω πως ότι ζούμε και κάνουμε σήμερα. Ακόμα και ένα μικρό πράγμα εμένα προσωπικά με εμπνέει. Μου αρέσει μέσα από αυτά τα που γράφω να θίγω προβλήματα ώστε να μπορώ εγώ μετά έστω και μέσα από μια ιστορία να ενημερώσω ουσιαστικά τον αναγνώστη... Να του δώσω ένα μήνυμα... Όσον αφορά τις ιδέες πίστεψε με ότι ακόμα και την ώρα του μαθήματος να είμαι μπορεί μια ιδέα να ξεφυτρώσει από το μυαλουδάκι μου και σιγά σιγά να αρχίσω να την ξετυλίγω. Θα το σκέφτομαι όλο και πιο πολύ μέχρι να την τελειοποιήσω... Έχω αρκετές ιδέες για επόμενα βιβλία που ευελπιστώ να βρω τον χρόνο να τις κάνω πράξη!

Διάλεξες ένα είδος που έχει πολλούς φίλους, το ρομαντικό μυθιστόρημα, γιατί αυτό;

Το ρομαντικό μυθιστόρημα πράγματι έχει πολλούς φίλους και εγώ σαν ρομαντική ψυχή που είμαι δεν μπορούσα να μην το διαλέξω. Για μένα το ρομαντικό μυθιστόρημα είναι δύσκολη δοκιμασία... Αλλιώς εκλαμβάνει την αγάπη και τον έρωτα κάποιος και αλλιώς ο άλλος.. Μπορεί εύκολα να ξεφύγεις και να το φτάσεις στα άκρα... Το ρομαντικό μυθιστόρημα όσο να ναι θέλει και μια δόση αλήθειας.... Γενικότερα διαβάζω ρομαντικά βιβλία, είναι μια ευκαιρία να ονειρευτώ. Να ζήσω κάτι που δεν θα γίνει σε εμένα στην πραγματικότητα. Γιατί όχι; όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Το ρομαντικό μυθιστόρημα για μένα αποτελεί δύσκολη δοκιμασία, από την στιγμή δηλαδή που εγώ η ίδια είμαι ακόμα σε μικρή ηλικία και δεν έχω ζήσει πολλά ώστε να ξέρω. Ακολουθώ το συναίσθημα.... Όσα γράφω βγαίνουν από μέσα μου αβίαστα.... Όσο περίεργο και αν φαίνεται... Μιλάω ειλικρινά....

Πες μας δύο λόγια το έργο σου με τίτλο “Η καρδιά σε θυμάται”. Περί τίνος πρόκειται;

Το έργο μου, ''Η Καρδιά σε.. Θυμάται'' πρόκειται για ένα παντρεμένο ζευγάρι που τα τελευταία δύο χρόνια του γάμου τους περνάει μια κρίση. Ένα άσχημο γεγονός τους κρατάει μακριά. Γίνονται πιόνια ενός αδίστακτου ανθρώπου, ενός ανθρώπου εμπιστοσύνης. Οι άνθρωποι ξέρουν να κρύβονται πίσω από τις μάσκες. Μέσα στο βιβλίο θα σας δημιουργηθούν πολλά συναισθήματα.... Θυμός!Αγανάκτηση! Αγάπη! Έρωτας! Έκπληξη! Είναι ένα βιβλίο που κρύβει πολλά και κανείς δεν φαντάζεται τι γίνεται. Μπορεί κάτι να το θεωρείς δεδομένο μα εύκολα ένα γεγονός τα απορρίπτει όλα. Μέχρι το τέλος είναι γεμάτο ανατροπές. Θέλει γερά νεύρα. Μην το κρίνετε από την αρχή. Όλα εξηγούνται απλά χρειάζεται υπομονή. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Είναι ένα ταξίδι σταθμός, τουλάχιστον για μένα!


Σύστησε μας τους πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος σου. Ποιοι είναι, τι τους καθοδηγεί στη ζωή;

Για αρχή ξεκινάμε με τον Ιάσονα. Τον άντρα της ιστορίας. Ο Ιάσονας απομακρύνεται από την γυναίκα του μετά την ανακοίνωση του "έμπιστου" αυτού ανθρώπου πως η δική του Μελίνα έριξε το παιδί τους. Θυμώνει όπως είναι λογικό, ήθελε ένα παιδί και ένιωσε προδομένος από την στιγμή που το συζητούσαν. Έμαθε δυστυχώς μια ψεύτικη αλήθεια που τους καταδίκασε και τους δυο να ζήσουν με τον πόνο. Παρόλα αυτά δεν την άφησε να φύγει. Την αγαπούσε όσο τίποτα άλλο στην ζωή του. Οι καταστάσεις όμως τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί. Το κακό τους ήθελε μακριά και το κατάφερνε.... Και αυτός ένα θύμα ήταν! Τώρα η Μελίνα, η ηρωίδα μας είναι μία κοπέλα που έζησε τον πόνο από πρώτο χέρι. Μέσα σε μια νύχτα έχασε τα πάντα. Το αγέννητο παιδί της, την ψυχή της, όλο της το είναι. Όμως επέλεξε την σιωπή. Ακόμα και όταν ο Ιάσονας έμαθε δεν είχε κουράγιο να μιλήσει. Είχε υποστεί την εξαθλίωση. Όταν μια γυναίκα περνάει από τέτοιες δοκιμασίες χάνει την δύναμη της. Αποδέχεται τις απειλές "εκείνου" γιατί δεν φοβάται για την ζωή της αλλά για του άντρα της. Τον αγαπάει. Για τον Ιάσονα υπομένει τα πάντα. Και οι δυο ήρωες ακολουθούν την καρδιά τους. Μόνο εκείνη ξέρει και την αφήνουν να τους καθοδηγεί. Μπορεί να έκαναν λάθη αλλά στο τέλος η καρδιά τους θύμισε την αγάπη τους. Δυστυχώς όταν πέφτεις θύμα μιας καλοστημένης παγίδας, πηγής κακού το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις την καρδιά σου να σε οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι. Ο Ιάσονας και η Μελίνα απομακρύνθηκαν γιατί ήθελαν να σώσουν ο ένας τον άλλον. Άκουσαν την καρδιά τους και στο τέλος νίκησαν το κακό. Μαζί αγαπημένοι! Γιατί η καρδιά θυμάται την αγάπη της!

Πως αισθάνθηκες όταν είδες πως το έργο σου άρχισε να έχει απήχηση στον κόσμο και να αποκτά το κοινό του; Γιατί το “Η καρδιά σε θυμάται” είναι από τις πιο δημοφιλής ιστορίες του wattpad εδώ και πολύ καιρό. 

Όταν ξεκίνησα να γράφω την ιστορία για να πω την αλήθεια δεν πίστευα πως θα έχει απήχηση. Θεωρούσα πως δεν θα αρέσει το θέμα και κανείς δεν θα το διαβάσει. Ξεκίνησα σιγά σιγά. Να πω ότι δεν με ενδιέφεραν πολύ οι προβολές, όχι απλά να το διαβάζουν ήθελα σχόλια. Ήθελα να βλέπω τι σκέφτονταν οι αναγνώστες. Για την ιστορία, τους ήρωες ακόμα και για το γράψιμο μου. Πολλές φορές σκέφτηκα να την σταματήσω. Το μετανιώνω πικρά. Ευτυχώς υπήρξαν άτομα αλλά και οι ίδιοι οι αναγνώστες που με βοήθησαν να σκεφτώ καθαρά και να το παλέψω μέχρι τέλους. Να γίνω καλύτερη. Όποιος ήθελε την διάβαζε,δεν πίεσα ούτε θα πιέσω ποτέ κάποιον να διαβάσει κάποιο έργο μου. Πλέον "Η καρδιά σε..θυμάται" έχει φτάσει ψηλά. Νιώθω ότι έχω κερδίσει. Όχι από τις προβολές αλλά από τα συναισθήματα που πέρασα στους αναγνώστες. Από τα μηνύματα που είχα την τιμή να τους δώσω. Δεν λέω φυσικά πως δεν χαίρομαι που το έργο μου έχει τόσες προβολές. Όταν το είδα να ανεβαίνει ένιωσα απίστευτη χαρά, δικαίωση όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους ίδιους τους ήρωες μου. Δεν ξέρω αν μπορεί, να θεωρηθεί δημοφιλής. Ξέρω όμως πως για εμένα είναι μια αξιοπρεπής δουλειά που θα ήθελα και άλλοι να την δουν. Θέλω να δω τα συναισθήματα που θα τους γεννήσει,τα μηνύματα που έχω περάσει. Θα ήμουν ευγνώμων αν της έριχναν μια ματιά..! Και φυσικά να πω πως με τον νέο χρόνο και μετά το τέλος της εξεταστικής μου θα ξεκινήσουν οι διορθώσεις γιατί σκοπεύω στο μέλλον να το στείλω προς έκδοση.

Εσύ, διαβάζεις γενικά αλλά και στην εφαρμογή; Θεωρείς πως υπάρχουν καλοί συγγραφείς στο Wattpad;

Γενικά είμαι βιβλιοφάγος. Διαβάζω αρκετά βιβλία εντός και έκτος της εφαρμογής. Εδώ στο wattpad έχω διαβάσει και συνεχίζω να το κάνω. Μου αρέσει να στηρίζω τα παιδιά που γράφουν για αυτό και επιλέγω να διαβάζω όσα περισσότερα μπορώ. Ναι! το λέω με σιγουριά πως υπάρχουν καλοί συγγραφείς εδώ στο wattpad. Υπάρχουν εκείνοι που έχουν ήδη φανεί, και οι περισσότεροι από εμάς έχουν μαγευτεί από την γραφή και τα έργα τους. Υπάρχουν όμως και κρυμμένα διαμάντια που ακόμα δεν τους έχουν προσέξει πολλοί. Γενικά το wattpad είναι μια ευκαιρία να αναδεικνύει ταλέντα. Χαίρομαι που είμαι μέρος του γιατί μπορώ να βλέπω ταλέντα να με μαγεύουν!


Εκτός από το “Η καρδιά σε θυμάται”, τι άλλο μπορούν να διαβάσουν οι αναγνώστες στο προφίλ σου;

Στο προφίλ μου όποιος θέλει και το επιθυμεί θα μπορούσε να βρει αρκετά έργα μου. Όπως για παράδειγμα το "Έπεσα στην ανάγκη σου" ή "Το τριαντάφυλλο της καρδιάς" που αποτελεί συνέχεια του έργου μου για το οποίο μιλήσαμε σήμερα εδώ. Έχω κρατήσει τις πρώτες μου ιστορίες. Έχω γράψει όμως και δυο ιστορίες μικρού μήκους που πιστεύω θα σας αγγίξουν. Να το ξέρετε γενικά εγώ πατάω στο συναίσθημα. Οπότε όλα μου τα έργα είναι γεμάτα ανατροπές με εναλλαγή των συναισθημάτων.

Ετοιμάζεις κάτι νέο για τους όσους αγαπάνε τη δουλειά σου;

Επειδή το γράψιμο είναι η αγάπη μου και σε συνδυασμό με τους αναγνώστες μου που πλέον δεν μπορώ να τους αποχωριστώ συνεχίζω να γράφω το "έπεσα στην ανάγκη σου" και σύντομα θα ξεκινήσει και "Το τριαντάφυλλο της καρδιάς" στο οποίο θέλω να τα δώσω όλα για όλα. Οι αναγνώστες μου να περιμένουν αρκετές εκπλήξεις.

Σ’ ευχαριστώ πολύ. Στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο που διαβάζει τις ιστορίες σου.

Εγώ σε ευχαριστώ Νεκταρία μου. Ειλικρινά το εκτιμώ αφάνταστα που μου έδωσες τον χρόνο σου για να σου μιλήσω.. Αγόρια και Κορίτσια, μικροί μεγάλοι δεν έχει σημασία το μόνο που θέλω να κρατήσετε είναι πως δεν πρέπει να κρύβετε τα συναισθήματα σας. Δεν πρέπει να κρύβετε τίποτα από τους δικούς σας ανθρώπους. Να ακούτε την καρδούλα σας. Εκείνη θυμάται τα πάντα και είναι σίγουρο πως θα σας οδηγήσει στα σωστά μονοπάτια. Μην φοβάστε. Μην επιλέγετε την σιωπή. Μιλήστε για ότι σας βασανίζει. Η καρδιά σας ξέρει! Η καρδιάς σας θυμάται!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μία από τις ιστορίες που είναι ψηλά στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού στο Wattpad, είναι η ρομαντική ιστορία με τίτλο “Η καρδιά σε θυμάται” της @aalexia_chief ή αλλιώς Αναστασίας. Ομολογώ πως αρχικά φοβήθηκα να τη διαβάσω για προσωπικούς λόγους που δεν θα αναφέρω εδώ. Όμως όταν “ανάγκασα” (ας μου επιτραπεί η έκφραση) τον εαυτό μου να το διαβάσει εξαιτίας της συνέντευξης, χάρηκα γιατί αυτή τη φορά το αναγνωστικό κοινό είχε διαλέξει σωστά. 
Το “Η καρδιά σε θυμάται” είναι μια έντονη ερωτική ιστορία χωρίς όμως να γίνεται χυδαία. Βασίζεται στα έντονα συναισθήματα κι όχι στο σεξ. Η συγγραφέας ξέρει πολύ καλά πότε να ανεβάζει το αναγνωστικό κοινό στα ουράνια και πότε να τους αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Το αποτέλεσμα δυνατό, φαίνεται πως δεν είναι επαγγελματικό αλλά πραγματικά αυτή είναι και η γοητεία του γιατί κάνει τα συναισθήματα να αξίζουν ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας πως ρέουν ακατέργαστα από την καρδιά της συγγραφέως. 
Αν σας αρέσουν οι δυνατές ιστορίες αγάπης με ανατροπές κι έντονες συγκινήσεις, τότε επιβάλλεται να ρίξετε μια ματιά στο “Η καρδιά σε θυμάται”.  

Συνέντευξη/Κριτική:
Νεκταρία Μαρκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname