Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι: “Tου ΑΪ-Βασίλη το μωρό".

Bασιλική Μπούζα
Αγαπητοί αναγνώστες σαν μικρά ξωτικά ας διεισδύσουμε στην ζεστή θαλπωρή του σπιτικού σας και ας περιπλανηθούμε ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα στολίδια που κοσμούν τις γωνιές του. Από το πανύψηλο έλατο ως την φάτνη με τα δώρα το βράδυ της πρωτοχρονιάς! Κι εκεί ανάμεσα στα πολύχρωμα κουτιά και τους μεταξωτούς φιόγκος που κρύβουν θησαυρούς για τα αγγελούδια σας, δεν μπορούν παρά να λείπουν και παιδικά βιβλία.

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε μια εξαιρετική επιλογή από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

  

Το συγγραφικό έργο “Tου ΑΪ-Βασίλη το Μωρό" της Smriti Prasadam-Halls σε εικονογράφηση της Ada Grey και απόδοση της Αργυρώς Πιπίνη.

   Σίγουρα θα το ερωτευτείτε μόλις αντικρίσετε το εντυπωσιακό σκληρό εξώφυλλο του. Οι απαστράπτουσες λεπτομέρειες σε συνδυασμό με την εκπληκτική εικόνα του ελκήθρου του Άγιου Βασίλη και τους ταράνδους να πετούν κάτω από την φεγγαρόλουστη σελήνη, θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον σας από την πρώτη κι όλας στιγμή. Ανοίγοντας δε το βιβλίο, μια γλυκιά χιουμοριστική ιστορία σας περιμένει. Με έμμετρο λόγο και ποιητικό ειρμό θα περιπλανηθείτε συντροφιά με το μωρό του ΑΪ- Βασίλη και τον μικρούλη τάρανδο «Ρου» από τον χιονισμένο βόρειο πόλο στις πόλεις των ανθρώπων. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, οι μικροί μας φίλοι στο ταξίδι τους, θα συναντήσουν σκανταλιάρικα ξωτικά, πιγκουίνους μες τα βουνά κι με το έλκηθρο τους θα πετάξουν ψηλά, δώρα για να δώσουν σε δυο ξεχασμένα παιδιά. Κι όμως μια απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε ατυχία, μα όταν ο Άγιος είναι εκεί κοντά λύση δίνει μια φορά. Το έλκηθρο αγγίζει τα άστρα του ουρανού καθώς οι τάρανδοι πετούν ώστε ο Ρου και  το μωρό του Αϊ- Βασίλη κάτω από το πάπλωμα να βρεθούν και την αυγή των Χριστουγέννων να απολαύσουν σαν τα δώρα αγκαλιάσουν.

    Ένα υπέροχο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά. Tο οποίο όχι μόνο θα πλάσει τον χαρακτήρα αλλά και θα οξύνει τις δεξιότητές τους. Σε μετάφραση του κειμένου της  Smriti Prasadam-Halls, η Αργυρώ Πιπίνη  έχει δημιουργήσει ένα λυρικό κείμενο, το οποίο τα παιδιά εύκολα μπορούν να κατανοήσουν αλλά και να αποστηθίσουν. Η Ada Grey έχει φροντίσει αρχικά να δημιουργήσει φιλικά περιβάλλοντα προς τους μικρούς φίλους για εισαγωγή στην αριθμητική και διάκριση των δεδομένων -στοιχείων  που αποτελούν την εικονογράφηση κατά οντότητες. Μια  γλυκύτατη  ιστορία, η οποία έχει σημεία αναφοράς το θάρρος και την σκεπτόμενη πρωτοβουλία, την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, την οικογενειακή γαλήνη και το αίσθημα πληρότητας-επιτυχίας για την επίτευξη ενός στόχου!

 Aγορά Βιβλίου

Χρόνια Πολλά!
Καλές Γιορτές φίλοι αναγνώστες!
Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας,
 για να ‘ναι ο ουρανός πιο λαμπερός 
και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname