Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Το Ράφι της Αγάπης

Η Εύα Παυλίδου, μία γυναίκα γεμάτη ανησυχίες, ιδέες και όνειρα οραματίστηκε ένα σκοπό όπου έπειτα από έξι μήνες έγινε πραγματικότητα. Την επιθυμία της, να φτιάξει μία βιβλιοθήκη την μοιράστηκε με άλλους πέντε χαρισματικούς ανθρώπους κι έτσι δημιουργήθηκε Το Ράφι της Αγάπης.

 Στόχος αυτής της κίνησης η οποία βρήκε ανταπόκριση από πολλούς συνανθρώπους μας, ήταν να καταφέρουν να συγκεντρώσουν και να προσφέρουν βιβλία στους ανθρώπους του Σ.Ο.Ψ.Υ (Σύλλογος Οικογενειών της Ψυχικής Υγείας) όπου εκεί θα βρίσκουν παρηγοριά άνθρωποι που υποφέρουν, άνθρωποι που νοσούν, άνθρωποι που δεν έχουν μία δίοδο επικοινωνίας, άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα  στην μοναξιά τους.  


Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της στάθηκαν, ο συγγραφέας Μάριος Καρακατσάνης, η Αγάπη Ντόκα, η Φρόσω Αποστόλου, η Νατάσα Καραμανλή και η Ελένη Καρίδα. Παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή τους. 

Στο κάλεσμα τους ανταποκρίθηκαν πολλοί ομότεχνοι συγγραφείς προσφέροντας απλόχερα τα δημιουργήματα τους για την επίτευξη του στόχου αυτού. Οι Θεματοφύλακες βρέθηκαν δίπλα τους του από το πρώτο λεπτό και θεωρώ μεγάλη τιμή για την πρόταση τους να συμμετέχουμε ως ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας τους. 

Δίπλα του ήταν επίσης, τα έπιπλα Μαυρομάτης για την δωρεά του επίπλου της βιβλιοθήκης. Το βιβλιοπωλείο Ψαράς για την δωρεά δεκαπέντε αντιτύπων από τις εκδόσεις Δίον. Το site  Nyctophilia, τα Ζαχαροπλαστεία Μαρίνης και το Τhe cap store. Την Θάλεια Σωτηροπούλου και τις κυρίες εθελόντριες που επιμελήθηκαν τα κεραμικά αναμνηστικά βιβλία και τον φωτογράφο Αντρέα Τσάνη. 


Τα εγκαίνια της 1ης Δανειστικής Βιβλιοθήκης του συλλόγου έγιναν την Δευτέρα 17-10-2016,  και ώρα 19.00 στον Σ.Ο.Ψ.Υ Θεσσαλονίκης Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ αρ.41 στους Αμπελόκηπους μια προσπάθεια που γεννήθηκε από μια ευγενή ιδέα, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname