Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ

Το υπέροχο παραμύθι-παραβολή της Μαρίας Παπαγιάννη σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά συμπεριλαμβάνεται στον φετινό κατάλογο «White Ravens» της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου! Στον κατάλογο συγκαταλέγονται επιλεγμένοι παιδικοί τίτλοι απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο τη διάχυση ιδιαίτερα αξιόλογων έργων σε αναγνώστες παγκοσμίως και την προώθηση βιβλίων, συγγραφέων και εικονογράφων που αξίζουν διεθνή αναγνώριση.

Η ετήσια λίστα White Ravens θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εκδοτών όλου του κόσμου οι οποίοι βρίσκουν σε αυτή τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Για τη καλύτερη ενημέρωση σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου του βιβλίου καθώς και κάποιες κριτικές που δημοσιεύθηκαν.


ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ


Ένα βιβλίο για την ποίηση, για τα μικρά θαύματα και τους μεγάλους αγώνες, για το κυνήγι της χώρας της Ουτοπίας, ένα βιβλίο δηλαδή με κανονικούς ανθρώπους που συνεχίζουν να ονειρεύονται. Ένα βιβλίο για τους δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον άλλο, τον κρυμμένο, που άλλοτε υπάρχει στη φαντασία μας κι άλλοτε στον δικό μας βυθό και που ίσως μπορεί να μας βοηθήσει να δώσουμε απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτηματικά ή τα γιατί που μας πληγώνουν σ’ αυτόν τον κόσμο. Κι αν στον πάνω κόσμο πρωταγωνιστεί η ποίηση, στον άλλο, στην Πολιτεία του Βυθού, καμβάς είναι η επανάσταση και συνδετικός κρίκος –όπως πάντα στα βιβλία της Μαρίας Παπαγιάννη– ένα παραδοσιακό παραμύθι που μάλιστα μ’ έναν τρόπο... χαρίζει τον τίτλο στο βιβλίοΛίγα λόγια για τη συγγαρφέα:

Η Μαρία Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε ελληνική φιλολογία και στη συνέχεια δούλεψε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και περιοδικά. Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων ως υπεύθυνη γραφείου τύπου. Τα τελευταία χρόνια γράφει ιστορίες για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά και μεταφράζει παιδική λογοτεχνία. Τα βιβλία της έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, ενώ το παραμύθι της Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες. Έγραψε λιμπρέτα και στίχους για τις παραστάσεις Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου, Παράξενο δεν είναι;, Πες το μ’ ένα παραμύθι σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Το έργο της Το αίνιγμα του Τρουλ παρουσιάστηκε με την κινητή μονάδα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε παιδιά που νοσηλεύονται σε ιδρύματα και νοσοκομεία.


Μυθιστορήματα για παιδιά και για νέους:

Ως διά μαγείας (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω), Πιάστε τους! (σε συνεργασία με τον Φίλιππο Μανδηλαρά), (Έπαινος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), Το Δέντρο το Μονάχο (Κρατικό Bραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω), Παπούτσια με φτερά.

Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

Η κλέφτρα των ονείρων

Ιστορίες και παραμύθια

Είχε απ’ όλα και είχε πολλά, Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ!, Καληνύχτα, μαμά!, Με λένε Μάγια, Μια περιπέτεια για το Ρωμαίο

Ιστορίες και παραμύθια για τα Χριστούγεννα

Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω!, Άγιε Βασίλη, θα μου κάνεις μια χάρη;, Χριστούγεννα, καιρός για θαύματα

Ιστορίες πρώτης ανάγνωσης

Ποιος είναι ο αρχηγός;, Βιβλιοφάγος κατά... λάθος!, Στον πίνακα!, Πάντα;, Πρώτος!, Επιστροφή στο σχολείο,

Οι μικρές ιστορίες του Πέτρου (επετειακή επίτομη έκδοση που περιλαμβάνει τις παραπάνω ιστορίες),

Τρεις παλάμες όλη η Γη, Η Έλλη στο φεγγάρι, Η μυστική συνταγή της Έλλης, Ο γύρος του κόσμου με το ποδήλατο

Μυθιστόρημα για ενήλικες

Εκεί και πάντα αλλού

Δελτιο Τυπου:Eκδόσεις Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname