Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

"Το πορτοκαλοκόριτσο" της Βαλέριας Πονομαρίοβα

Η Βαλέρια Πονομαρίοβα ή αλλιώς ValoriaLaw, είναι σχεδόν 18 και μένει στην Ξάνθη. Εύχεται να καταφέρει να μετακομίσει στο Εξωτερικό. Λατρεύει τις γάτες και τα βιβλία. Σήμερα μας μιλάει για την ιστορία της που έχει τίτλο "Το πορτοκαλοκόριτσο" και την εμπειρία της στο Wattpad.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μίλησε μας για την εμπειρία σου στο wattpad. 

Το wattpad παίζει να το ανακάλυψα πριν 3 χρόνια όταν πήγαινα πρώτη λυκείου. Έψαχνα πάντα έναν τρόπο να μπορώ να δημοσιεύω αυτά που γράφω επειδή και εξαιτίας της ηλικίας μου δεν μπορούσα να εκδόσω τίποτα σε εκδοτικό οίκο αλλά και επειδή δεν είχα ακόμα τίποτα έτοιμο και ολοκληρωμένο. Οπότε όταν βρήκα το site αυτό ήταν σαν ένας από μηχανής θεός που με βοήθησε να μοιραστώ αυτά που γράφω με το τους υπέροχους αναγνώστες μου!

Βαλέρια ξέρω πως είσαι blogger και youtuber, μίλησε μας γι αυτά. 

Χμ...δυστυχώς πλέον δεν ισχύει κανένα από τα δύο. Blogger ήμουν πράγματα για κάποιο διάστημα- είχα blog όπου έπαιρνα συνεντεύξεις από νεαρούς συγγραφείς που κατά κύριο λόγο δεν είχαν εκδόσει ακόμα τίποτα- αλλά το σταμάτησα επειδή δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο. Όσο για το Youtube σταμάτησα να ανεβάζω βίντεο από το φθινόπωρο που μας πέρασε διότι πλέον αυτό που έκανα δεν με γέμιζε. Δυστυχώς.


"Το πορτοκαλοκόριτσο". Μια ρομαντική αλλά και ταυτόχρονα αστεία ιστορία. Πως σου ήρθε η ιδέα γι αυτήν; 

Συνήθως οι ιδέες για τα βιβλία μου έρχονται εκεί που κάνω κάποια δουλειά και έρχονται εντελώς σαν φλασιά και αργότερα εξελίσσονται σε κάτι πιο ολοκληρωμένο. Οπότε και το Πορτοκαλοκόριτσο ήταν κάπως έτσι.

Η ιστορία περιγράφει την ζωή ενός φοιτητή του Μιχάλη και την προσπάθεια του να προσελκύσει ένα κορίτσι. Ήταν δύσκολο να γράψεις την ιστορία μέσα από τα μάτια ενός αγοριού; 

Πάντα ήθελα να το δοκιμάσω αυτό, να γράψω δηλαδή κάτι από την οπτική γωνία του αντίθετου φύλου. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα αλλά ελπίζω πως ναι. Ήταν μια απρόσμενα ευχάριστη εμπειρία που ελπίζω να καταφέρω να ξανά επαναλάβω στο μέλλον.

Βλέπουμε στην ιστορία πως ο πρωταγωνιστής (Μιχάλης) έχει για κολλητή του ένα κορίτσι (Βάνα).Τι πιστεύεις σχετικά με την σχέση άντρα-γυναίκας; Μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα τους;

Όταν έγραφα την ιστορία είχα και εγώ κολλητό και δεν μπορούσα να περάσω μέρα χωρίς να του στείλω μήνυμα και να ανταλλάξουμε νέα, να πούμε βλακείες και να συζητήσουμε για τα βιβλία μας (έκανε και αυτός συγγραφικές προσπάθειες). Τώρα που έληξε αυτή η ευχάριστη περίοδος της ζωής μου, μπορώ να πω πως όντως μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα-γυναίκας απλά δεν γνωρίζω που μπορεί να καταλήξει κάτι τέτοιο. Εξαρτάται από τους ίδιους τους ανθρώπους άλλωστε αν το δούμε πιο σφαιρικά.

Ένας χαρακτήρας της ιστορίας σου μαθαίνουμε ότι κάνει έκτρωση. Ποια η γνώμη σου σχετικά με αυτό το θέμα; 

Ναι όντως υπάρχει αυτό το θέμα στο κείμενό μου. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν μπορούσα να αποφασίσω αν όντως έπρεπε να το βάλω στο βιβλίο μου, πως θα αντιδρούσαν σε αυτό οι αναγνώστες, πως θα το αντιμετωπίσουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορώ να πω με σιγουριά, οι αναγνώστες είχαν μισήσει τόσο πολύ την καημένη την Ηρώ που αυτό το κομμάτι πέρασε εντελώς ασχολίαστο. Ωστόσο δεν ξέρω αν είναι θετικό αυτό...


Δυο ήρωες της ιστορίας (Σπύρος,Βάνα) θέλουν ο ένας τον άλλον αλλά κανένας δεν κάνει το πρώτο βήμα. Στην πραγματικότητα βλέπουμε πως συχνά γίνετε κάτι τέτοιο. Γιατί πιστεύεις συμβαίνει αυτό; 

Συμβαίνει συχνά γύρω μας να συμβαίνουν αυτές οι περιπτώσεις που τα αισθήματα είναι κρυφά, που φοβόμαστε να ομολογήσουμε. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα. Πιστεύω πως κυρίως έχει να κάνει με την ανασφάλεια που έχουμε όλοι μας, φοβόμαστε τι θα πει ακόμα και τι θα σκεφτεί κάποιος άλλος για αυτά που νιώθουμε και κάνουμε. Ελπίζω ωστόσο να δημιουργούνται πιο συχνά αγαπημένα ζευγάρια επειδή τελικά κάποιος τόλμησε!

Ξέρω πως έχεις γράψει και άλλες ιστορίες εκτός από το πορτοκαλοκόριτσο που έχουν και αυτές κερδίσει τον κόσμο του wattpad. Μίλησε μας γι αυτές.

Συνολικά στο Wattpad έχω ανεβάσει αρκετές οι ιστορίες. Κάποιες δεν άντεξαν στο χρόνο και αναγκαστικά τις έσβησα ενώ άλλες κέρδισαν τη καρδιά του κοινού μου. Δε μπορώ να πω πως είμαι και ο πιο συνεπέστατος άνθρωπος του κόσμου τούτου. Δεν μπορώ να βάλω την καθημερινότητά μου σε τάξη, να θέσω ένα πρόγραμμα για το γράψιμο μου για παράδειγμα και αυτό είναι ένας πολύ κακός παράγοντας για το Wattpad. Δύο από τις ιστορίες μου αν και έχουν αρκετούς αναγνώστες και συνέχεια με ρωτάνε για αυτές ουσιαστικά μένουν στο ράφι επειδή ούτε με έρχονται ιδέες αλλά και ούτε μπορώ να συγκεντρωθώ να γράψω. Όπως και όλα τα πράγματα έτσι και το Wattpad έχουν ανάγκη την εξέλιξη κάτι που προς το παρόν δεν μπορώ να προσφέρω στα έργα μου. Εύχομαι ωστόσο αυτό το φαινόμενο αδράνειας που έχει καταλάβει τη ζωή μου να με εγκαταλείψει σύντομα...ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία περιγράφει την ζωή ενός 22χρονου φοιτητή που προσπαθεί να προσελκύσει ένα κορίτσι. Το λεγόμενο πορτοκαλοκόριτσο. Είναι μια ιστορία αρκετά καλή με γρήγορη πλοκή που διαβάζεται ευχάριστα. Παρόλο που είναι ρομαντική έχει αρκετή δόση χιούμορ. Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας συνηθισμένος φοιτητής, το αγόρι της διπλανής πόρτας και είναι τόσο αστείος. Εύχεσαι τόσο πολύ ο Μιχάλης να ξεπηδήσει μέσα από την ιστορία και να γίνει ο δικός σου κολλητός. Το τέλος για τους χαρακτήρες δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αλλά υπάρχουν σημάδια μέσα στην ιστορία που σε κάνουν να φανταστείς το τέλος τους.

Συνέντευξη/Κριτική: Αγγελική Δρακάκη
Επιμέλεια Άρθρου: Βασιλική Μπούζα/
Χριστίνα Μιχελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname