Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική: "Πριν χαθεί η νύχτα" της Ευαγγελίας Ευσταθίου.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ζωή της Έμιλι Ρομάνη γίνεται συντρίμμια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός άντρα που η αστυνομία αποκαλεί Κυνηγό. 
Ο έγκριτος εγκληματολόγος Μάνος Κορυζής, στην προσπάθειά του να τον παγιδεύσει, κάνει ένα κρίσιμο λάθος και αργότερα οδηγείται άδικα στη φυλακή.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Κυνηγός επιστρέφει αποφασισμένος να ολοκληρώσει το παρανοϊκό του έργο. 

Η Έμιλι και ο Μάνος συμμαχούν εναντίον του, με τις διαφορές τους να μοιάζουν αγεφύρωτες. Εκείνη, επιτυχημένη δημοσιογράφος πλέον, δεν τον έχει συγχωρήσει για το λάθος του. Εκείνος, αληθινό θηρίο πια, κουβαλάει μια ψυχή γεμάτη σκοτάδια.
Οι δυο άσπονδοι σύμμαχοι εμπλέκονται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από την Αθήνα ως τις σαβάνες της βόρειας Αυστραλίας, αντιμετωπίζοντας θανάσιμους κινδύνους που μετατρέπουν το σκοτάδι γύρω τους σε έρεβος.
Η αγάπη που αρχίζει να γεννιέται δείχνει αποκαρδιωτικά εύθραυστη. Ο δρόμος μέχρι το χάραμα φαντάζει μακρύς. Και είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές πριν χαθεί η νύχτα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

Κάθε βιβλίο που πέφτει στα χέρια μου, είναι για μένα ένα ακόμη ταξίδι, ένα μαγικό ταξίδι όπου θα μου ανοίξει άλλη μια πόρτα σε μια νέα ιστορία. Σειρά είχε λοιπόν το δέκατο βιβλίο της κα Ευσταθίου Ευαγγελίας ‘Πριν χαθεί η νύχτα’.  

Ανοίγοντας την πρώτη σελίδα ξεκίνησα να διαβάζω προσεκτικά το σημείωμα της. Εντύπωση μου έκανε η εκ βαθέως εξομολόγηση της για το πως δημιουργήθηκε ‘το δέκατο βιβλίο της’.  

Αν και είχε αποφασίσει να κάνει ένα διάλειμμα από την συγγραφή και να αφοσιωθεί στους άλλες δύο  ιδιότητες της ως μητέρα και δασκάλα. Διότι χρειάζεται πολύ υπομονή, επιμονή και διαχείριση τόσο του χρόνου όσου και της λεπτής μεταχείρισης ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία σε όλα αυτά. Χαίρομαι που ο σπόρος του τελευταίου βιβλίου της είχε ριζωθεί βαθιά μέσα της και μας έδωσε το επόμενο αριστούργημα της ‘’Πριν χαθεί η νύχτα’’. Εντέλει αν θέλει ο άνθρωπος όλα τα μπορεί. 

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για την γραφή της κα. Ευσταθίου, κλείνοντας το βιβλίο έμεινα για πολλές μέρες να αναπολώ και να φέρνω στο μυαλό μου τόσο όλη την πορεία των πρωταγωνιστών μου όσο και αρκετά αποσπάσματα που με καθήλωσαν. Η πένα της έρεε από γραμμή σε κάθε γραμμή, με μαγνήτιζε και γύριζα τις σελίδες την μία πίσω από την άλλη, χωρίς μπορέσω να καταλάβω πότε έφτασα στο τέλος της. 

Τα συναισθήματα που μου βγήκαν καθώς ζούσα κι έβλεπα με τα μάτια της ψυχής μου τις ζωές των πρωταγωνιστών πάμπολλα. Η αγωνία να μου  κορυφώνεται σε πολλές σκηνές, η ένταση που πυρπολούσε την καρδιά μου έφτανε στα ύψη, ενώ οι ανατροπές ήταν καταιγιστικές. Όταν η φαντασία μπλεχτεί με το μυστήριο δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, όπου δένει αρμονικά με το αισθηματικό κομμάτι των ηρώων μας.   

Δεν θέλω να πω πολλά και περιττά λόγια, οι αναφορές στο ταλέντο της είναι γνωστές…απλά και μόνο σας παροτρύνω να ακολουθήσετε τον Μάνο και την Έμιλι σε μια περιπέτεια όπου όταν θα κλείσετε το βιβλίο θα  εύχεστε να μην είχε τελιώσει ποτέ. 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Πειραιά.

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα στη δηµόσια εκπαίδευση τα τελευταία δεκαέξι χρόνια. Ξεκίνησε να γράφει από µικρή ηλικία, στην αρχή παραµύθια και στη συνέχεια διηγήµατα.

Ασχολείται επίσης µε τη ζωγραφική και τις κατασκευές από φυσικά υλικά. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.

Είναι παντρεµένη και έχει µία κόρη και έναν γιο.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Προσωπικές Στιγµές, Πέτρινοι Κύκνοι, Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ, Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις, Μετά την Καταιγίδα, Το Γυάλινο Ρόδο, Βαθύ, Βελούδινο Σκοτάδι, Ψίθυροι στις Φλόγες και Οι Δεσμώτες των Σκιών.

e-mail επικοινωνίας: evadalia@yahoo.gr

Άλλοι δίαυλοι επικοινωνίας:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
ISBN: 978-960-14-3079-9
Συγγραφέας: ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εκδοτικός οίκος: Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΣ
Σελίδες: 644
Διαστάσεις: 14Χ20,5
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2016 

Κριτική: Νεκταρία Πουλτσίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname