Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΠΙΖΩ ΑΚΟΜΑ…ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΣΚΕΨΕΙΣ...ΛΕΞΕΙΣ


Νάγια Γ. Μητροπούλου, 
για τους Θεματοφύλακες Βιβλίων.

Στην Ελλάδα του 2016 που τα όνειρα πεθαίνουν το ένα πίσω από το άλλο και οι άνθρωποι φεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο, για εκείνους και για τις οικογένειές τους, είναι και μερικοί άνθρωποι που τολμούν να ονειροπολούν, να αντέχουν και να αντιτάσσονται στις αντιξοότητες μένοντας. Ακόμα κι αν μέσα τους γνωρίζουν ότι όλα ίσως είναι χαμένα. Παλεύουν με νύχια και με δόντια για αυτό το καλύτερο αύριο!

Είναι τόσο τραγική η κατάσταση που προσωπικά την συγκρίνω με τα χρόνια του Μεσαίωνα. Τόσο σκοτεινά, γεμάτα απώλειες. Κάποτε αν πήγαινες σε έναν εργοδότη και σου έλεγε “δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία ή διαθέτεις λίγα προσόντα”. Πλέον σαν απόρριψη ακούω ότι λέγεται “ναι μεν έχεις την εμπειρία αλλά έχεις παραπάνω προσόντα απ’ όσα ζητάμε” ή “έχεις παραπάνω προσόντα και δεν μπορούμε να στα πληρώσουμε”. Αλλά το διαχρονικό “δεν έχεις εμπειρία”, κρατάει την 1η θέση σας αιτιολογία απόρριψης.

Θα ήθελα προς ενημέρωση υποψήφιων εργοδοτών να ενημερώσω ότι κανείς δεν γεννήθηκε έχοντας εμπειρία! Και φυσικά κανείς δεν είναι τόσο αλαζόνας να αναλάβει κάτι που δεν ξέρει ή δεν πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει να μάθει! Κι όταν ο άλλος έρχεται με τα τσακισμένα του χρόνια σε σπουδές και πτυχία και ζητάει μια κατώτερη εργασία, δεν ζητάει να πληρωθεί αυτά τα χρόνια! Ζητάει μια αξιοπρεπείς δουλειά την οποία προσφέρετε και να πληρωθεί γι’ αυτήν!


Κάπως έτσι έχουν αυξηθεί οι εγγραφές στα μητρώα του ΟΑΕΔ και πόσοι ακόμα μη εγγεγραμμένοι υπάρχουν. Ο κόσμος ζητάει μια αξιοπρεπή εργασία, να ζήσει την οικογένειά του, να δημιουργήσει οικογένεια, κίνητρο να μείνει στον τόπο του! Να μπορεί να χαμογελάει και να κάνει όνειρα. Ανήκω σε αυτούς τους ανθρώπους. Που ονειρεύονται ακόμα. Το για πόσο, είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσω να ανήκω, όσο πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και ότι κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι. Που σκέφτονται και υποστηρίζουν άλλους ανθρώπους. Γιατί, μόνο αν νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, έχουμε ελπίδα. Μόνο έτσι. Μην το ξεχνάτε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname