Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Κριτική: "Indiana Teller: Καλοκαιρινό φεγγάρι" της Sophie Audouin - Mamikonian

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στις ατελείωτες πλαγιές της Μοντάνα απλώνεται το ράντσο Λύκος. Ολόγυρα, οι πέριξ δεν πολύ αμφιβάλλουν πως κάτοικοί του είναι τα μέλη μιας φατρίας λυκανθρώπων, από τους πιο ισχυρούς της βορείου Αμερικής. Ανάμεσά τους, θέση έχει μόνο ένας άνθρωπος: ο Ιντιάνα Τέλλερ.

Ενώ ο Ιντιάνα προσπαθεί να συνέλθει από την απαγωγή της μητέρας του, ο πατέρας της φιλενάδας του, της Κατερίνα, δέχεται μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση, που τον αφήνει μισοπεθαμένο. Ένα μόνο πράγμα είναι βέβαιο: αυτή η επίθεση δεν έγινε από άνθρωπο. Ο Ιντιάνα είναι έτοιμος για όλα προκειμένου να ανακαλύψει τον δράστη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Εκτός κι αν πρόκειται για μια συνωμοσία, που έχει στόχο να τον απομακρύνει από τους δικούς του, και να καταστρέψει ό,τι τον δένει με την κοπέλα που αγαπάει.

Καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε μια νέα απειλή από τους βρικόλακες και τα μίση που διχάζουν τις φατρίες, ο Ιντιάνα θα χρειαστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά το χάρισμά του να ταξιδεύει στο χρόνο για να διαλευκάνει αυτά τα μυστήρια. 

Θα κατορθώσει να αξιοποιήσει με μαεστρία αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα; 

Και πώς μπορεί να προστατεύσει την Κατερίνα από τις καταχθόνιες μηχανορραφίες; 

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τη νύχτα, όλοι οι λύκοι φαίνονται γκρίζοι, και ένας προδότης θα μπορούσε κάλλιστα να κρύβεται ανάμεσά τους...

Θα τολμούσατε να τα βάλετε με τους νόμους της φατρίας; 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Στο δεύτερο μέρος της σειράς, του βιβλίου του Ιντιάνα Τέλλερ βρίσκουμε τον ήρωα μας να ισορροπεί ανάμεσα στην δυστυχία και ευτυχία. Το γεγονός πως η μητέρα του έπεσε θύμα απαγωγής τον ανησυχεί ιδιαίτερα, όμως για πρώτη φορά στη ζωή του, νιώθει πλήρης γιατί έχει στο πλευρό του το κορίτσι που αγαπά. Όλα κυλάνε ήρεμα ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός έρχεται να αναστατώσει την ζωή του ερωτευμένου ζευγαριού. Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει τον ένοχο ο Ιντιάνα, κάνει συμμαχίες με όντα που κανείς δεν θα περίμενε να κάνει. Η ικανότητα που έχει κληρονομήσει από την μητέρα του αυτή τη φορά θα του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. 

Όσο περισσότερο σκάβει και ψάχνει να βρει την αιτία της επίθεσης που δέχτηκε ένα κοντινό του πρόσωπο, τόσο περισσότερα κρυμμένα μυστικά απειλούν να βγουν στην επιφάνεια κι όσο συνεχίζει να ψάχνει τόσο θέτει τον εαυτό σου σε θανάσιμο κίνδυνο. Τα στοιχεία που εμφανίζονται μπροστά του τον κάνουν να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος με όλους. Και η λεπτή γραμμή μεταξύ εμπιστοσύνης και προδοσίας τείνει να μικραίνει. Χωρίς να είναι πουθενά ασφαλής αποφασίσει να φτάσει ως την άκρη του νήματος και να ξεσκεπάσει τους προδότες που ευθύνονται για την τωρινή του κατάσταση.  

Για άλλη μια φορά η υπόθεσή σε καθηλώνει ενώ οι εξελίξεις δεν σταματούν να τρέχουν. Η συγγραφέας μας μπάζει πιο βαθιά στην ιεραρχία της αγέλης και έτσι μαθαίνουμε για την οργάνωση, τους κανόνες, αλλά και τις ταξικές διαφορές τους. Νέες φιλίες δημιουργούνται, νέες συμμαχίες συνάπτονται. Οι ήρωες μας ωριμάζουν και χαράζουν τη δική τους πορεία μέσα από τις επιλογές που καλούνται να πάρουν. 

Η Sophie Audouin- Mamikonian δεν αφήνει καμία απορία και κανένα κενό καθ’ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου δε λείπει η δράση, το αμείωτο ενδιαφέρον αλλά και τα καινούργια πρόσωπα που έρχονται να μας γοητεύσουν με την παρουσία τους.  Ένα ακόμη βιβλίο που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Sophie Audouin- Mamikonian γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1961 στο Saint Jean de Luz. Το πάθος της οικογένειάς της για την ανάγνωση και την συγγραφή, την οδήγησε στο να δημιουργήσει τα πρώτα προσχέδια φαντασίας στα 12 μόλις χρόνια της. Ξεκίνησε να γράφει την σειρά TARA DUNCAN το 1987, ολοκληρώνοντας την συγγραφή το 1990. Παρόλα αυτά, δεν κυκλοφόρησε πριν από το 2003 όπου χάρη στο "αγόρι με την ουλή", η μαγεία κατέκλυσε τον πλανήτη. Σε μόλις πέντε χρόνια η Sophie Audouin- Mamikonian, γίνεται ένα λογοτεχνικό φαινόμενο σε όλον τον κόσμο, πουλώντας με την σειρά της Tara Duncan 9.000.000 βιβλία η οποία μεταφράζεται σε δεκαοχτώ χώρες συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και γίνεται κινούμενα σχέδια τα οποία παράγει το κανάλι της Disney και τα δικαιώματα για τα οποία πωλούνται μέσα σε ένα χρόνο σε είκοσι χώρες. 

Το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Indiana Teller το οποίο γίνεται αμέσως επιτυχία επιβεβαιώνοντας ότι το πτυχίο στην Διπλωματία και την Στρατηγική, δεν πρόκειται να της χρειαστεί ποτέ. 

Ζει στο Παρίσι με τον σύζυγο και τις κόρες της, όπου και συνεχίζει να γράφει πυρετωδώς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΥ:
ISBN: 978-618-5021-13-9
Συγγραφέας: ΟΝΤΟΥΕΝ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ ΣΟΦΙ
Εκδοτικός οίκος: ΜΑΤΙ
Σειρά: INDIANA TELLER
Μετάφραση: ΜΟΣΧΟΝΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
Σελίδες: 456
Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2013
Κριτική: Νεκταρία Πουλτσίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname