Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Βιβλίο παραλίας..

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ 

  
Κατερίνα Κονίτσα – Σωπύλη.


"Βιβλίο παραλίας...."

  Ποιος επινόησε αυτόν τον όρο, ψάχνω πολύ καιρό να τον βρω. Μάλλον κατά αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει και βιβλίο λεωφορείου ή πολλές φορές ας μου επιτραπεί βιβλίο τουαλέτας, μιας και πολλοί βιβλιοφάγοι όπως εμείς, δεν αποχωριζόμαστε το αγαπημένο μας ανάγνωσμα ούτε και εκεί ακόμα.

  Πολλές φορές βρίσκουμε αγαπημένα μας βιβλία δώρο με κάποια εφημερίδα ή ακόμα και σε περιοδικό αναγράφοντας επάνω στον τίτλο, το τάδε βιβλίο σε μέγεθος για την παραλία. Δηλαδή αν το βιβλίο είχε το φυσικό του μέγεθος δεν θα ήταν για την παραλία. Το εξοργιστικό όλων όμως είναι ότι κάποιοι και καλά αναγνώστες αποδοκιμάζουν τα βιβλία αυτά που ανήκουν σε αυτή την περίεργη κατηγορία.

  Γνώμη μου είναι, πως το βιβλίο είναι και θα είναι από μόνο του μια κατηγορία. Όπου και όπως και να το διαβάζουμε δεν έχει καμιά σχέση . Διαβάζουμε και αυτό είναι μια γλυκιά συνήθεια που μας ακολουθεί παντού.

    Το διάβασμα διευρύνει τους ορίζοντες μας , κάνει πιο πλούσιο το λεξιλόγιο μας, κάνει την ζωή μας γεμάτη γιατί μας οδηγεί σε άλλους κόσμους. Γιατί λοιπόν να βάζουμε ταμπέλες ανούσιες στα αναγνώσματα που κυκλοφορούν. Οι σωστοί αναγνώστες δεν ξεχωρίζουν, απλά διαβάζουν και απολαμβάνουν. Ας αφεθούμε σε αυτή την δημιουργική συνήθεια και μην ξεχνάμε ότι το διάβασμα και το ίδιο το βιβλίο αποτελεί είδος πολυτελείας πια, άρα, καταλήγουμε ότι αυτές οι εκδόσεις που βρίσκουμε στα περιοδικά ή ακόμα και σε μικρότερο μέγεθος δίνουν την ευκαιρία σε κάποιους να χαρούν και να διαβάσουν, κάτι που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα κατάφερναν…


Η Κατερίνα Σωπύλη κατάγεται από το Γύθειο. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια και είμαι μητέρα τριών αγοριών. Η συγγραφική της πορεία ξεκίνησε με το βιβλίο "Όνειρα δίχως ουρανό" από τις εκδόσεις Αναζητήσεις. Η αγάπη της για την γραφή οδήγησαν την πένα μου στο επόμενο πόνημα με το όνομα "νταλετ"  που ήρθε από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία. Το 2015 ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον εκδοτικό οίκο Οστρια με τους τίτλους "Στα μονοπάτι της καρδιάς" και το τελευταίο της βιβλίο "Κρυφές ανάσες" που ξεκίνησε το ταξίδι του τον Δεκέμβριο του 2015.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το άρθρο επικοινωνήστε μαζί μας για να απευθυνθούμε στην κάτοχο του,κα Κατερίνα Κονίτσα – Σωπύλη..


Φωτογραφίες:seabook
Τ.Eπιμέλεια :Βασιλική Μπούζα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname