Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Το τιμόνι είναι ευθύνη.

Σκέψεις...Λέξεις..
Το τιμόνι "ΕΙΝΑΙ" ευθύνη...
Νάγια Γ.Μητροπούλου

   Το σημερινό άρθρο είναι εμπνευσμένο από ένα video που ανακάλυψα τυχαία στις αναρτήσεις της αρχικής μου σελίδας στο facebook. Έχει να κάνει με την ανευθυνότητα και τις συνέπειές της, όσων αφορά την οδήγηση. Είμαι νέα οδηγός και μπορώ να πω ότι δεν οδηγώ συστηματικά ακόμα, μιας και δεν έχω πάρει τον αέρα για τα καλά που λένε. Παρ’ όλ’ αυτά, έχω δει αρκετά απαράδεκτα πράγματα από οδηγούς στην κωμόπολη που ζω. Είναι πραγματικά αυτό που λένε “στο χωριό μου είμαι, ότι θέλω κάνω”.

   Κι ερχόμαστε στο θέμα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογικοί οι άνθρωποι παίρνουν τόσο αψήφιστα την σωματική τους ακεραιότητα, καθώς και των γύρω τους! Τους βλέπεις οδηγούν μέσα στην κίνηση, στο κέντρο της πόλης και μιλάνε στο κινητό! Και φυσικά το κρατάνε στο χέρι, για τα εν λόγω hands free, ούτε λόγος! Να ανάψουν alarm και να παραμερίσουν ούτε λόγος! Υπάρχουν και οι άλλοι που γίνονται επιδειξίες, αυτοί που θα πιούνε, εκείνοι που νομίζουν ότι ο δρόμος τους ανήκει.

    Ειλικρινά το να πάρεις ένα δίπλωμα είναι το μόνο απλό. Το να μάθεις να σέβεσαι το τιμόνι που κρατάς και τους γύρω σου, είναι πολύ δύσκολο. Θαρρώ ότι η παιδεία μας πάνω στο θέμα οδήγηση υστερεί κατά πολύ. Η ζώνη και το κράνος έχουν πάρει διακοσμητικό ρόλο. Κάθε χρόνο στην χώρα μας, οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους και τα παιδιά τους γονείς τους. Πόσες οικογένειες πρέπει να θρηνήσουν ακόμα για να καταλάβουν ότι, το τιμόνι δεν είναι μαγκιά; Όταν το σέβεσαι, θα σε σεβαστεί. Όταν δεν θα το κάνεις, δεν θα το κάνει ούτε κι εκείνο.

    Το video δείχνει ξεκάθαρα ότι η χειρότερη τιμωρία του υπαίτιου ενός τροχαίου, δεν είναι τόσο ο νόμος, όσο το οτι θα ζήσει και θα θυμάται ότι ευθύνεται για τον θάνατο κάποιων ανθρώπων. Και ιδίως αγαπημένων ανθρώπων του. Εσείς; Τι επιλέγετε; Το αποτέλεσμα του video ή το πριν; Γιατί το πριν, προϋποθέτει ευθύνη. Το τιμόνι ΕΙΝΑΙ ευθύνη.


----
Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το άρθρο επικοινωνήστε μαζί μας για να απευθυνθούμε στην κάτοχο του,κα Νάγια Γ.Μητροπούλου.Επιμέλεια:Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname