Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

"Η ζωή απέναντι" Σοφία Δημοπούλου

Μετά τα καταιγιστικά 'Άλμα θα πει ψυχή" και "Σε σωστή ώρα νυχτώνει", η συγγραφέας Σοφία Δημοπούλου αυτή την φορά επιστρέφει με ένα καινούργιο μυθιστόρημα που μας δείχνεις την ζωή και τα απρόοπτα της σε πρώτο πλάνο. Παίζοντας με την ίδια την λέξη "ζωή" η συγγραφέας και η ηρωίδα της η Ζωή, μπλέκονται στην καθημερινότητα των γειτόνων της αλλά και στο ίδιο το νόημα της λέξης. Ένα βιβλίο που θα συντροφεύσει πολλούς από εμάς αυτό το καλοκαίρι!


ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΖΩΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
μυθιστόρημα

Στη δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της χούντας, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, μεγαλώνει η Δάφνη, μοναχοκόρη ενός συντηρητικού δάσκαλου. Όταν στο υπόγειο διαμέρισμα του σπιτιού της έρχεται μια άλλη οικογένεια, όλα αλλάζουν, όλα όσα θεωρούσε σταθερά στη ζωή της μεταβάλλονται: οι οικογενειακές σχέσεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, τα πρότυπα, το παρόν και το μέλλον. 
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αγωνίζονται, ερωτεύονται, ενηλικιώνονται, ωριμάζουν, ενώ απ’ το απέναντι σπίτι η γειτόνισσα η Ζωή παρακολουθεί τα πρόσωπα, υφαίνει έναν υπόγειο ιστό και επεμβαίνει ως καταλύτης στην εξέλιξη της ιστορίας.
 
Έτσι κι αλλιώς η ζωή έχει πάντα την τελευταία λέξη.   

Αθήνα, 2014. Ένα τρακάρισμα θα γίνει η αφορμή να ξαναβρεθούν δυο γυναίκες, η Δάφνη και η Άννα. Κάποτε, σε μια θύελλα γεγονότων, οι ζωές τους είχαν διασταυρωθεί. Η συνάντησή τους θα ξεδιαλύνει γεγονότα που έμειναν για χρόνια ασαφή: οικογενειακά μυστικά έρχονται λίγο λίγο στην επιφάνεια, πολιτικά απόρρητα αποκαλύπτονται, οι αθώοι και οι ένοχοι του παρελθόντος αλλάζουν ρόλους. 

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα:

H Σοφία Δημοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από τα Λουσικά, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάστηκε ως μηχανικός στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Lapis lazuli, η πέτρα που λείπει (2012) και Άλμα θα πει ψυχή (2013).

            ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

    • Σειρά: Ελληνική πεζογραφία
    • ISBN: 978-618-03-0492-3
    • Σελίδες: 432
    • Τιμή: 17,70€
    • Χρόνος έκδοσης: Μάιος 2016

   ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ
   Σε σωστή ώρα νυχτώνει

Δελτίο Τύπου: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname