Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Αφιέρωμα στην ιστορία "Η εποχή του κυνηγιού" της Έρση Λάβαρη


Η ιστορία "Η εποχή του κυνηγιού" δημοσιεύεται από την Έρση Λάβαρη στο site του wattpad. Έχει πάνω από 10,000 αναγνώσματα και 220 ψήφους ενώ ο κόσμος έχει ξετρελαθεί. Η Νεκταρία Μαρκάκη, εκ μέρους του blog Θεματοφύλακες Βιβλίων, την διάβασε και σας την προτείνει!

ΥΠΟΘΕΣΗ


Ακούγονται διάφορες φήμες για το δάσος που εκτείνεται πέρα από τα βορειοδυτικά προάστια της μεγάλης πόλης του Λούνεϊβιλ. Τα πελώρια δέντρα του, οι απύθμενες λίμνες του και οι απόκρημνες πλαγιές του κρύβουν ανεξερεύνητα μυστικά που ακόμη και η επιστημονική κοινότητα της πόλης διστάζει να προσεγγίσει. Όλα όμως αλλάζουν μετά την ίδρυση της Σχολής Πειραματικών Σπουδών του Λούνεϊβιλ, η οποία οικοδομείται και λειτουργεί στο εσωτερικό του δάσους.

Φιλοπερίεργοι νέοι, θαυμαστές του αγνώστου και της αδρεναλίνης, ηλικίας από δεκαεννέα έως είκοσι δύο ετών, αποφασίζουν να φοιτήσουν στη σχολή με την ελπίδα να ανακαλύψουν κάποια από τα μυστικά της περιοχής. Ανάμεσά τους και οι δεκαεννιάχρονοι Ντάντε και Λίλιμπεθ. Κανένας όμως δεν έχει προβλέψει πως ο κίνδυνος ίσως είναι μεγαλύτερος και πιο άμεσος από τις αρχικές εκτιμήσεις της τοπικής κυβέρνησης, προχωρώντας έτσι στην πλήρη έκθεση των φοιτητών σε απειλές που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Οποιαδήποτε αναπαραγωγή διώκεται ποινικά

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάζοντας την ιστορία της Έρση Λάβαρη, Η Εποχή του Κυνηγιού, ένιωσα πολλά πράγματα και κυρίως ευτυχία που υπάρχει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο στη συγγραφή, στο wattpad και σύντομα στις εκδόσεις. Καταφέρνει να δημιουργήσει έναν κόσμο πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό, χαρακτήρες οι οποίοι μπαίνουν στο πετσί σου, ενώ κάθε κεφάλαιο σε αφήνει με την αίσθηση του να θες να διαβάσεις κι άλλο για να λυθούν οι απορίες σου. Οι ανατροπές είναι συνεχής και καταφέρνει να περάσει τα συναισθήματα και την ψυχοσύνθεση των ηρώων εύκολα. Η γραφή της είναι γλαφυρή, η ιστορία διαβάζεται εύκολα χωρίς να κουράζει ενώ είναι από τις λίγες συγγραφείς που χρησιμοποιούν τη γλώσσα σωστά. 

Η ιστορία από μόνη της είναι από εκείνες που μπορούν να σε καθηλώσουν. Είναι η ιστορία του Ντάντε, που φεύγει από μία οικογένεια η οποία σχεδόν φέρεται σαν να μην υπάρχει, για να φοιτήσει σε μία σχολή, περισσότερο από περιέργεια για το τι υπάρχει πέρα από το δάσος στο οποίο είναι χτισμένη. Σύντομα όμως  θα το ανακαλύψει, με άσχημο τρόπο, αλλά αυτό που θα αποκτήσει δεν είναι μόνο εμπειρίες, αλλά και μια νέα οικογένεια. Θα γνωρίσει τον έρωτα, τον ίδιο του τον εαυτό, θα παλέψει για όσους αγαπά και θα γίνει ένας νέος Ντάντε τον οποίο θα αγαπήσετε όλοι. 

Οι περιγραφές είναι ζωντανές, οι διάλογοι πιστευτοί και σε γενικές γραμμές το βιβλίο “Η Εποχή του Κυνηγιού” είναι μία ιστορία που οι λάτρεις της φαντασίας θα πρέπει να διαβάσουν σύντομα.

Την ιστορία μπορείτε να την βρείτε εδώ. 

Κριτική: Νεκταρία Μαρκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname