Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση του συγγραφικού έργου "Παρέα με τον Ελύτη".

    Το καλοκαίρι έχει μπει και τι πιο κατάλληλο για ένα βιβλίο που μυρίζει καλοκαίρι, μυρίζει Ελλάδα, μυρίζει Ελύτη. Δευτέρα, 13 Ιουνίου, απόγευμα στον ηλεκτρικό προς Νέα Ιωνία και τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης & Νεολαίας Ν. Ιωνίας, «ο Ιωνικός Σύνδεσμος», όπου η συγγραφέας και φίλη Μαριλένα Παππά και οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, θα παρουσιάσουν το βιβλίο της «Παρέα με τον Ελύτη». Ήδη η περιοχή μου θυμίζει ένα μικρό νησάκι και μπαίνω στο κλίμα του βιβλίου. Ο χώρος ζεστός, θυμίζει το πιο σημαντικό πράγμα το οποίο έχουμε. Την κληρονομιά μας ως λαός. Στην αίθουσα με υποδέχτηκε η Μαριλένα, ένα άτομο ιδιαίτερα πρόσχαρο, χαμογελαστό, αυτό που λέμε «έξω καρδιά». Και σκέφτομαι ότι αν όλοι είμασταν τόσο αισιόδοξοι όσο η Μαριλένα θα αντιμετωπίζαμε καλύτερα την σημερινή κατάσταση της χώρας μας.

    Η παρουσίαση ξεκίνησε και για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησε η συγγραφέας Χριστίνα Πομόνη, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «Η Μαριλένα με ταξίδεψε σε έναν κόσμο γεμάτο ευαισθησία, ποίηση και ανθρώπινα συναισθήματα». Στη συνέχεια το λόγο πήρε η συγγραφέας Άρτεμις Βελούδου – Αποκότου η οποία χαρακτήρισε το βιβλίο ένα μαγευτικό ταξίδι στην Ελλάδα του σήμερα και στο συναίσθημα. Και πραγματικά μέσα από τα αποσπάσματα που διάβασε η Χρύσα Κατεχάκη όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση ταξιδέψαμε … Σε ένα ταξίδι εξομολογητικό, συναισθηματικό, ρομαντικό, αισιόδοξο.

Προσωπικά πέρασα ένα όμορφο απόγευμα με ωραίους ανθρώπους, με ένα βιβλίο το οποίο ανυπομονώ να διαβάσω και με έναν άνθρωπο ξεχωριστό, τη Μαριλένα Παππά. Έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή αισθάνεσαι ότι αγαπάει τη συγγραφή και το να προσφέρει τις σκέψεις της, τα συναισθήματά της στους συνανθρώπους της. Της εύχομαι κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και «η παρέα του Ελύτη» να ταξιδέψει όσους περισσότερους αναγνώστες γίνεται.

Στιγμυότυπα από την παρουσίαση
"Παρέα με τον Ελύτη"
 Κριτική: Χρυσή Αγγελίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname