Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Όταν φεύγουν τα σύννεφα από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης...


    Χρυσή Αγγελίδου

  Κυριακή απόγευμα, 25 Μαΐου, και καθώς ταξιδεύω από Πάτρα για Αθήνα, παρατηρώ τα σύννεφα του ουρανού που φεύγουν. Και σκέφτομαι τι ωραίος τίτλος βιβλίου, και πόσο αντιπροσωπευτικός. Αλλά ακόμα περισσότερο σκέφτομαι την παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Άννας Γαλανού, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα στο βιβλιοπωλείο «Αλφαβητάρι», στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Ήμουν κατενθουσιασμένη, αρχικά γιατί θα γνώριζα από κοντά μία από τις συγγραφείς που εκτιμώ ιδιαιτέρως και εν συνεχεία γιατί η φίλη μου και ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, Γεωργία Κουργιαντάκη, είχε φροντίσει να ανοίξει το καλοκαίρι μας με μία παρουσίαση βιβλίου.

  Δευτέρα, 25 Μαΐου, και η πολυπόθητη μέρα και ώρα είχε φτάσει. 19:30 η ώρα και στο βιβλιοπωλείο μας υποδέχονται η Μαρία και η Θεοδούλη, οι οποίες έχουν φτιάξει έναν πολύ όμορφο και ζεστό χώρο για την εκδήλωση. Ο κόσμος μαζεύεται, καθόμαστε και η Θεοδούλη καλωσορίζει την κ. Άννα Γαλανού. Από εκεί και πέρα ξεκινά το ταξίδι, ξεκινά η μαγεία, ξεκινά η πιο όμορφη περιπλάνηση σε αισθήματα, συναισθήματα και εικόνες. 

    Η ιστορικός – αρχαιολόγος κ. Κυριακάκη Μαρία ξεκίνησε την παρουσίαση του βιβλίου και μέσα από έναν όμορφο διάλογο με τη συγγραφέα μας πρόσφεραν μία όμορφη εμπειρία ξενάγησης στις σελίδες του βιβλίου, στην παρουσίαση των ηρώων, στις σχέσεις τους και τα διλήμματά τους. Έτσι, ώστε να θέλουμε επειγόντως να βυθιστούμε στο ταξίδι της ζωής των ηρώων και να βαδίζουμε μαζί τους στα μονοπάτια, που ποτέ και οι ίδιοι δεν είχαν φανταστεί. Μονοπάτια, τα οποία θα ξεκαθαριστούν «Όταν φεύγουν τα σύννεφα».

  Ήταν ένα απόγευμα γεμάτο συναισθήματα, εικόνες και όμορφες συζητήσεις με τη συγγραφέα Άννα Γαλανού, η οποία με το χαμόγελό της, την ευγένειά της και την καλοσύνη της απέδειξε ότι όταν αγαπάς το βιβλίο, όταν αγαπάς τη συγγραφή, απλά αγαπάς τον κόσμο όλο. Και εκεί απλά σκέφτεσαι πόσα πολλά προσφέρει η ανάγνωση βιβλίων στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, στην όξυνση του μυαλού μας και γιατί όχι και στον τρόπο σκέψης μας. 

   Εμείς να ευχηθούμε στην κ. Άννα Γαλανού καλοτάξιδο το βιβλίο της και να συνεχίσει να μας προσφέρει μοναδικά ταξίδια του νου και στο μέλλον.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Τοποθεσία της εκδήλωσης ...
Παρουσιάζοντας το βιβλίο: Όταν φεύγουν τα σύννεφα.

Η κα Γαλανού υπογράφοντας το συγγραφικό έργο της

Με φίλους και αναγνώστες !

Από αριστερά προς δεξιά μαζί με την συγγραφέα.

Μαρία Κυριακάκη, Γεωργία Κουργιαντάκη , Θεοδούλη Αντωνακάκη, Μαρία Χατζηβασιλείου, Κωστής Δερμιτζάκης.
  
Όταν φεύγουν τα σύννεφα από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης...

Σύνταξη Άρθρου: Χρυσή Αγγελίδου
Επιμέλεια:Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname