Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Κριτική "Ιστορίες του Έγκενθαρ: Το πέρασμα στη Ναβίντια" της Μαριανίνας Ζώτου

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το τέλος ενός τριακονταετούς πολέμου έχει αφήσει το ορεινό βασίλειο της Ναβίντια οικονομικά κατεστραμμένο. Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη της Μεγάλης Κοιλάδας, το κραταιό βασίλειο της Ουθέρια έχει ανάγκη από συμμάχους για να επεκταθεί. Η συμμαχία των δύο βασιλείων πρόκειται να σφραγιστεί με το γάμο της Ναβιντιανής πριγκίπισσας Αλιένα με τον Ουθεριανό πρίγκιπα Σόρεν.
Κατά τη διάρκεια όμως της μεγαλοπρεπούς τελετής εμφανίζεται ξαφνικά ένα σμήνος ναβιντιανών αερόπλοιων και πλήττει την πρωτεύουσα των παραλίγο συμμάχων τους. Καθώς γίνεται ξεκάθαρο ότι η πριγκίπισσα κινδυνεύει όσο και οι Ουθεριανοί, ξεκινά με τον Σόρεν και τους συντρόφους τους μια ριψοκίνδυνη πορεία για να φτάσουν στη Ναβίντια και να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από την επίθεση. Ως δραπέτες πλέον, πρέπει να διασχίσουν τα επικίνδυνα μονοπάτια της Μεγάλης Κοιλάδας και την ανεμοδαρμένη οροσειρά Εσκόπι, ενώ ανάμεσα στα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ένα ζευγάρι κυνηγών κεφαλών αλλά και η δυσπιστία του ενός προς τον άλλο…

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στην μακρινό κόσμο του Έγκενθαρ, στην λαμπερή χώρα της Ουθέρια, ο πρίγκιπας Σόρεν ετοιμάζεται να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, με την Ναβιντιανή πριγκίπισσα Αλιένα. Σκοπός αυτής της ένωσης είναι η σύναψη συμμαχίας ανάμεσα στις δυο χώρες ώστε να μπορέσουν και οι δύο να επωφεληθούν από αυτήν, με τον δικό τους τρόπο η κάθε μια. Όμως αμέσως μετά το τέλος της τελετής, ο ιερός ναός της Ιβάλα, στον οποίο διεξαγόταν ο γάμος, αλλά και η πρωτεύουσα της Ουθέρια, Μαλγκάρις, δέχονται επίθεση από Ναβιντιανά αερόπλοια, θέλοντας να εξαφανίσουν την πρωτεύουσα αλλά και την πριγκίπισσα Αλιένα. Οι ουθεριανοί μετά από την αναίτια εισβολή φυλακίζουν την πριγκίπισσα θεωρώντας την υπεύθυνη για την επίθεση.

Μέσα στα μπουντρούμια η Αλιένα προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις της σε τάξη όταν ο σύζυγος της, πρίγκιπας Σόρεν, την βοηθάει να δραπετεύσει από την φυλακή. Οι δύο τους, μαζί με την Σαφίρα, μια παράξενη νεαρή κοπέλα, τον Τομά, έναν ιερέα της Ιβάλα και τον Ρέκβις Σειφάντ, αρχιστράτηγο και μέντορα της Αλιένα, θα ταξιδέψουν πέρα από το Μαλγκάρις, στην Μεγάλη Κοιλάδα, διασχίζοντας την επικίνδυνη ζούγκλα της για να φτάσουν στα όρη Εσκόπι και στην Ναβίντια.


Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι πολλοί. Το ρίσκο όμως μεγάλο. Θα τα καταφέρει αυτή η ετερόκλιτη ομάδα να φτάσει στην Ναβίντια; Τι θα γίνει με τους δυο κυνηγούς κεφαλών που τους ακολουθούν; Ποιος εποφθαλμιά τον θρόνο της Ναβίντια και ποιος είναι ο προδότης ανάμεσα τους; Θα εμπιστευτούν ο Σόρεν και η Αλιένα αρκετά ο ένας τον άλλον ή θα εγκαταλείψουν την αποστολή τους με την πρώτη δυσκολία;

"Το πέρασμα στη Ναβίντια" είναι ένα βιβλίο φαντασίας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους φανταστικούς λογοτέχνες. Η συγγραφέας, Μαριανίνα Ζώτου, εξ υφαίνει την ιστορία με όμορφο και κατανοητό τρόπο, δημιουργώντας τον ολότελα δικό της κόσμο και πολιτισμό. Οι ουθεριανοί και οι ναβιντιανοί περιπλέκονται σε μια ιστορία φαντασίας που συναρπάζει τον αναγνώστη και τον κάνει να αγωνιά κάθε λεπτό που περνάει.

Η Αλιένα μια δυναμική και γενναία γυναίκα, δεν μπορεί να πιστέψει πως η χώρα της ευθύνεται για τον θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων. Θα κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει τους φόβους της και να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της για να μάθει την αλήθεια.

Ο Σόρεν, ένας ξεροκέφαλος μα θαρραλέος πρίγκιπας, θα βάλει στην άκρη την καχυποψία και τον εγωισμό του και θα την συντροφεύσει σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι. Δεν θα διστάσει να βάλει και την ζωή του σε κίνδυνο για να καταφέρουν τον σκοπό τους.

Μαζί τους η υπερκινητική, ετοιμόλογη Σαφίρα και ο φοβητσιάρης ιερέας με την μελωδική φωνή Τομά, που και οι δυο κάνουν το ταξίδι για δικούς τους λόγους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το παρελθόν τους, αλλά και ο ευγενής μυστικοπαθής στρατηγός Ρέκβις που έχει πολλά να κρύψει. Κανένας δεν είναι όπως φαίνεται μα κανένας δεν θα είναι ίδιος μετά το τέλος του ταξιδιού.


Εχθροί αλλά και φίλοι, σύμμαχοι και προδότες, καθήκον και δικαιοσύνη, είναι κάποια από τα πολλά στοιχεία του βιβλίου που θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο του Έγκενθαρ. Δράση, περιπέτεια, αγωνιά, φόβος, αλλά και θάρρος, δύναμη, γενναιότητα είναι τα συναισθήματα που θα κατακλύσουν τον αναγνώστη διαβάζοντας αυτό το μυθιστόρημα. Αναμφίβολα το βιβλίο "Το πέρασμα στη Ναβίντια" είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία φαντασίας που έχω διαβάσει ποτέ. Αν είστε και εσείς λάτρεις των βιβλίων φαντασίας, με ατελείωτη περιπέτεια, δράση, μυστήριο και μικρές δόσεις ρομαντισμού πρέπει να το διαβάσετε.

Καλώς ήρθατε στο έπος του Έγκενθαρ. 
Καλώς ήρθατε στο πέρασμα της Ναβίντια!Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μαριανίνα Ζώτου γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ασχολείται με τη μετάφραση και τη συγγραφή. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της είναι με ένα μολύβι στο χέρι, άλλοτε γράφοντας για άλλους κόσμους κι άλλοτε ζωγραφίζοντας τους. Κάπως έτσι, ένα φθινοπωρινό πρωινό, γεννήθηκαν στο μυαλό της δυο πολιτείες χωρισμένες από βουνά. Το Πέρασμα στη Ναβίντια είναι το πρώτο της βιβλίο και το πρώτο μέρος της τριλογίας των Ιστοριών του Έγκενθαρ. Ζει στην Αθήνα με τους γονείς της και τον αγαπημένο της σκύλο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εκδόσεις: Καστανιώτη
Συγγραφέας: Μαριανίνα Ζώτου
Σειρά: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΝΘΑΡ
ISBN: 978-960-03-5873-5
ISBN2: 9789600358735
Έτος κυκλοφορίας: 2015
Σελίδες: 558
Διαστάσεις: 14x21
Βάρος: 0.6000 kg

Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname