Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο ισχυρός άντρας της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, προτείνει πέντε αγαπημένα του βιβλία για το καλοκαίρι.

Επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης, ωστόσο βρίσκει χρόνο για την αγαπημένη του ενασχόληση, το διάβασμα.
Είναι αυτά που τον ηρεμούνε, τον κάνουν να σκέφτεται με νέους τρόπους και τον κρατούν ξύπνιο.

Βιβλία με θέματα επιστημονικής φαντασίας, ενέργειας, διαδικτύου, αλλά και ιστορία της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά οι προτιμήσεις του Μπιλ Γκέιτς:


Seveneves από τον Neal Stephenson «Το φεγγάρι ανατινάχτηκε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς προφανή λόγο» έτσι ξεκινάει η διήγηση στο βιβλίο. Σε λίγο πέφτει στη γη και θα πρέπει να βρούμε τρόπους επιβίωσης. «Εξαιρετική πλοκή σε συνδυασμό με τεχνολογία».


How not to be Wrong από τον Jordan Ellenberg «Στην πρώτη ματιά μοιάζει να αφορά τα μαθηματικά αλλά στην πραγματικότητα αφορά το πόσο πολύ μετράνε τα μαθηματικά στην καθημερινή μας ζωή χωρίς να το ξέρουμε», αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς για το βιβλίο.


Τhe Vital Question από τον Nick Lane «Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε το πώς ξεκίνησε η ζωή, το πώς η ζωή έγινε τόσο σύνθετη, μόνο εάν καταλάβουμε το πώς λειτουργεί η ενέργεια» σημειώνει για το συγκεκριμένο βιβλίο.


Τhe Power to Compete από τους Ryoichi Mikitani και Hiroshi Mikitani, ενα βιβλίο του ιδρυτή της διαδικτυακής εταιρίας Rakuten, με τον πατερα του. «Ο Hiroshi έχει μια σειρά από πολύ καλές ιδέες» τονίζει.


Sapiens: A bried history of Humankind από τον Noah Yuval Harari. Για το τέλος επιλέγει εναν Ισραηλινό ιστορικό που περιγράφει μέσα στις σελίδες του βιβλίου την ιστορία της ανθρωπότητας. Mια σαρωτική ιστορία του πολιτισμού από την καταγωγή των ειδών μέχρι τους υπερανθρώπους, γεμάτη απροσδόκητα δεδομένα, αιρετικές σκέψεις, παράξενες θεωρίες και συγκλονιστικές αφηγήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname