Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

"Η μάνα του Χριστού", Παρουσίαση δοκιμίου.

Το χρονικό 
Η πρωτοεμφανιζόμενη Λαρισαία λογοτέχνιδα Αγγελική Δαφτσίδου, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο, το δοκίμιό της, βασισμένο στο ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Η μάνα του Χριστού» που έγραψε για την Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ (Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάρισας).


Ο κόσμος σε μια κατάμεστη αίθουσα, με μεγάλη συγκίνηση, άκουσε την λογοτέχνιδα να παρουσιάζει τη δύναμη και την απόγνωση, τα όνειρα και τους φόβους τα σχέδια και τα λάθη της Παναγίας ,σαν παγκόσμιο σύμβολο της μητρότητας, όπως τα παρουσιάζει ο ποιητής και κατ’ επέκταση την προσωπική «θυσία» κάθε μάνας που μεγαλώνει το παιδί της. Η κα Δαφτσίδου απάντησε σε ερωτήσεις πάνω στο έργο της και ακολούθησε ένας φορτισμένος διάλογος, όπου ο καθένας κατέθεσε τα δικά του βιώματα και η βραδιά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την εξαιρετική ματιά της λογοτέχνιδας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ και το blog «Θεματοφύλακες Βιβλίων» και φιλοξένησε το βιβλιοπωλείο Παιδεία(Μ. Αλεξάνδρου 6).

Συντόνισε η κα Δήμητρα Μπαρδάνη, πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ, Το ποίημα, Η μάνα του Χριστού, απήγγειλε η ποιήτρια Μαρία Τσεκούρα Μπασλή και η λογοτέχνιδα Αγγελική Δαφτσίδου ανέλυσε το δοκίμιο της.

Από τους Θεματοφύλακες Βιβλίων παρευρέθηκαν η κα Νεκταρία Πουλτσίδη και η κα Όλγα Ντίνα Κόκκαλη.
O κόσμος ..


Με αγαπημένουε φίλους

Το πάνελ


Νεκταρία Πουλτσίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname