Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Βιβλία με έκπτωση 70% από το Μουσείο Μπενάκη.

Βάσια Μπακετέα
Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τρία προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτοςτο τέταρτο BAZAAR βιβλίων, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00). Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τμήμα με SECOND HAND βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα και για online αγορά των βιβλίων στις ίδιες ακριβώς τιμές του BAZAAZ. Tο Μουσείο «μεταφέρει» το BAZAAR βιβλίων και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr. Κατά τις μέρες του bazaar, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online με έκπτωση 50% και 70%.

Στο εφετινό BAZAAR θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι: Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου / Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες / Βασίλης Φωτόπουλος / Ελληνικές θάλασσες / Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση / Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις / Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου Γκίκα / Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του BAZAAR βιβλίων, το Μουσείο Μπενάκη θα συνεργαστεί με την ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας, www.praksis.gr), η οποία έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, καλούμε τους επισκέπτες του BAZAAR να προσφέρουν με τον τρόπο τους στην κάλυψη βασικών αναγκών και αγαθών των προσφύγων και των ασυνόδευτων παιδιών, συμβάλλοντας έτσι στη δράση της Οργάνωσης. Τα αναγκαία είδη που θα συγκεντρώνουμε στο χώρο του Μουσείου είναι τα παρακάτω:

1. Παιδικές Πάνες (όλων των μεγεθών)
2. Βρεφικά & Παιδικά ρούχα (0-5 ετών)
3. Βρεφικά Γάλατα (κυρίως 1ης & 2ης βρεφικής ηλικίας)

Με αναφορά στο BAZAAR βιβλίων, μαζί με τα παραπάνω αναγκαία είδη, οι επισκέπτες καλούνται εαν το επιθυμούν να χαρίσουν και ένα παιδικό βιβλίο σε καλή κατάσταση σε οποιαδήποτε γλώσσα ή και χωρίς λόγια.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χαρτογράφηση της επιθυμίας: Η εμπειρία του τόπου και των διαδρομών». Πρόκειται για μια δημιουργική δράση για παιδιά και νέους στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων -«Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 14.00.

Μπορεί η επιθυμία και το βλέμμα μας να αποτυπωθούν σε έναν χάρτη; Στο εργαστήρι αυτό ο τόπος θα αναζητηθεί ως ένας πολύτιμος χώρος που μπορεί να συνδέει το προσωπικό με το κοινωνικό, μέσα από την προσωπική επιθυμία και αναζήτηση.

Επιχειρώντας να συμπληρώσουμε ο καθένας ξεχωριστά τη φράση: ‘Σπίτι μου είναι…’ θα αναζητήσουμε τις προσωπικές μας εικόνες, σκέψεις, αισθήσεις του «οικείου» και του «ανήκειν», και θα τις αποτυπώσουμε μέσα από τους δρόμους της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η λέξη «σπίτι» θα μπορούσε να αναφέρεται στη νοσταλγία ενός χαμένου τόπου αλλά επίσης στη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε, να επιλέξουμε και να υπερασπισθούμε τις επιθυμίες μας.
Στο χώρο του εργαστηρίου θα εκτίθενται και οι πρώτοι «χάρτες» που δημιουργήθηκαν από μαθητές σχολείων της Αθήνας.

Τη «Χαρτογράφηση της επιθυμίας» επιμελείται η εικαστικός Χριστίνα Νάκου σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών του Μουσείου Μπενάκη και το πρόγραμμα Tandem Europe -“What is Home?”.

Στο πλαίσιο του 4ου Bazaar βιβλίων το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη θα διαθέτει στο χώρο του BAZAAR βιβλίων μια ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με έκπτωση από 40% μέχρι 70%.

Εκτός από αυτές τις προσφορές, την Κυριακή 22 Μαΐου, που συμπίπτει με την τελευταία μέρα του BAZAAR, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τo Πωλητήριo θα διαθέτει όλα τα αντικείμενα με έκπτωση 10%. Για τα Μέλη του Μουσείου Μπενάκη η έκπτωση θα είναι 20%.

Βάσια Μπακετέα

Εξαιρετικό άρθρο που εντοπίσαμε  , παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname