Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Αφιέρωμα στην ιστορία Desires And Deep Effection της Γιώτα Ανδρέου

Αυτή την εβδομάδα θα ανακαλύψουμε μια ιστορία που κατατάσσεται στην ερωτική λογοτεχνία. Όμως είναι διαφορετική από τις άλλες αυτού του είδους. Πρόκειται για την ιστορία της DaKidrauhlRock ή κατά κόσμον Γιώτα Ανδρέου, με τίτλο Desires And Deep Effection. Πάμε να την ανακαλύψουμε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γιώτα Ανδρέου (Άντα) γεννήθηκε στης 20 Νοεμβρίου στην Λάρνακα της Κύπρου όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Σπούδασε σχέδιο μόδας στην Αθήνα. Της αρέσει το διάβασμα, να ακούει μουσική (κυρίως ξένα) και ο κινηματογράφος. Είχε λάβει μέρος σε έναν συγγραφικό διαγωνισμό ποίησης στον οποίο κέρδισε και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής. Με την συγγραφή ασχολείται από τα δεκαπέντε της ενώ επίσημα εδώ και πέντε χρόνια.


ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Άντα και ο Άγγελος είναι δυο πλήρως άγνωστοι . 

Η Άντα, μια δεκαεννιάχρονη όπου τώρα ξεκινάει η φοιτητική της ζωή στην σχολή μόδας στην Αθήνα.

Ο Άγγελος, ένας εικοσιπεντάχρονος φοιτητής μουσικής στην Μαδρίτη.

Ανεξάρτητοι, διαφορετικοί και έτοιμοι να ζήσουν εμπειρίες, τι συμβαίνει όταν οι αντιφατικοί χαρακτήρες τους συναντηθούν σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων;

Μια φιλία από απόσταση ξεκινάει ή μήπως ένας περίπλοκος έρωτας;


H ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτή η ιστορία είναι πραγματικά υπέροχη. Καθώς την διάβαζα είπα άλλη μια ερωτική ιστορία που δεν έχει κάτι σπουδαίο να πει και όμως διαψεύστηκα αργότερα. Μια φιλία που ανθίζει μέσω των κοινωνικών δικτύων που όμως έχουν δημιουργηθεί γερά θεμέλια ώστε να μην σπάσει, ακόμα και όταν συναντηθούν από κοντά και η πραγματικότητα τους χτυπήσει την πόρτα. Και ένας παθιασμένος έρωτας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που προσπαθούν ο καθένας τους να ξεπεράσει τους δικούς του δαίμονες ώστε να προχωρήσουν μαζί στο κοινό τους μέλλον.

Καθώς την διάβαζα νόμιζα πως ήξερα τι συμβαίνει σε κάθε χαρακτήρα και όμως πάλι διαψεύστηκα διότι η συγγραφέας κρύβει τόσο καλά την συνέχεια αλλά και το παρελθόν τους που ξαφνικά εμφανίζονται ένα ένα τα μυστικά και η πραγματικότητα σε συνταράζει γιατί άλλα πίστευες και αλλιώς σου εμφανίστηκαν.


Το μόνο που μπορώ να πω ότι με χάλασε είναι το ότι έχει αρκετές ερωτικές σκηνές. Είναι μια ιστορία που κατά την δικιά μου άποψη και με λιγότερες ή και καθόλου τέτοιες σκηνές θα μπορούσε πάλι να βγει υπέροχη. Επειδή όμως η συγκεκριμένη ιστορία κατατάσσεται σε αυτού του είδους την λογοτεχνία ευτυχώς δεν επικεντρώνεται μόνο σε αυτές τις σκηνές αλλά βλέπουμε και άλλα θέματα πιο σοβαρά που βασανίζουν τους χαρακτήρες της ιστορίας.

Ένα μικρό spoiler θα σας πω ξέροντας πως η αγαπημένη μου φίλη μόλις το διαβάσει θα θέλει να με σκοτώσει αλλά εγώ θα το πω (sorry Γιωτάκι): Όλοι οι χαρακτήρες γνωρίζονται μεταξύ τους χωρίς να το ξέρουν και καθώς θα προχωράει η ιστορία ο αναγνώστης αλλά και οι χαρακτήρες θα το ανακαλύπτουν σιγά σιγά.
Κριτική/σύνταξη άρθρου: Αγγελική Δρακάκη
Επιμέλεια: Χριστίνα Μιχελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname