Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Κωνσταντίνα Κότση

 Η Κωνσταντίνα Κότση γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα, διαμένει όμως και στην Κέρκυρα που τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα της λόγω καταγωγής του συζύγου της.

Έχει δύο γιους, εκ των οποίων ο πρώτος αποφοίτησε από τη σχολή Βιολογίας, ενώ ο δεύτερος που είχε και την επιμέλεια των βιβλίων της είναι απόφοιτος της σχολής Θεατρολογίας.

Η Κ. Κότση είναι μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, Ε.Λ.Ο.Σ.Υ.Λ.
Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες ποίησης - διηγήματος, και έλαβε επαίνους - βραβεία σε Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το έτος 2013 της απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο από την Διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων - Τεχνών "Lutece" του Παρισιού, για το βιβλίο της "Όταν η τέχνη του λόγου αγγίζει την καρδιά" μεταφρασμένο στα Γαλλικά.

Το πολιτιστικό περιοδικό λόγου και τέχνης ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και ο ημερήσιος τύπος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ προβάλλουν έργα της συχνά στις σελίδες τους. Πρόσφατα από την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος έλαβε τιμητικό δίπλωμα για τον ποιητικό της λόγο αφιερωμένο στην Αεροπορική ιδέα. Στον εθελοντισμό προσφέρει ως μέλος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στον Ο.Κ.Π. του Δήμου Λαρισαίων "πυρήνες" και ήταν εκεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Συμμετέχει ως χορωδός στη νεοσύστατη χορωδία που ίδρυσε ο σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας "Νικόλαος Μάντζαρος" στη χορωδία "Φαίακες" της Κέρκυρας και άλλων πολιτιστικών δρώμενων αυτής. Εσωτερική ανάγκη ωθεί την πέννα της στη γραφή. Στοχεύει, προσεγγίζει με απλότητα σειρά συναισθημάτων και αξιών να σκιαγραφεί όλα γύρω της με ευαισθησία. Η συγγραφή των βιβλίων της έχει έναν ξεχωριστό γλαφυρό τρόπο ποίησης και πεζών, με αναφορά στην αγάπη, στον άνθρωπο, στη ζωή.

Έχουν τίτλο: "Απλή ποίηση της καρδιάς άγγιγμα" (2009), "Όταν η τέχνη του λόγου αγγίζει την καρδιά" (2011), "Ποιήματα - διηγήματα της καρδιάς και της αγάπης" (2015).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname