Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

1453 - Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την ιστορία μας

Η πλατφόρμα Kickstarter για crowdfunding (ελληνιστί: χρηματοδότηση από το πλήθος) έχει να επιδείξει αρκετές επιτυχημένες ελληνικές προσπάθειες, που κυμαίνονται από projects για τη δημιουργία ταινιών κινηματογράφου μέχρι προτάσεις για την παραγωγή επιτραπέζιων παιχνιδιών. Από σήμερα, οι Εκδόσεις Anubis (θυγατρική της Compupress) προστίθενται με τη σειρά τους στις ελληνικές συμμετοχές crowdfunding με το project «1453 – ένα ψηφιακό graphic novel σε έξι ευρωπαϊκές γλώσσες».

Το graphic novel «1453» εκδόθηκε αρχικά στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Anubis στις 29 Μαΐου 2008, ανήμερα της επετείου των 555 χρόνων από την Άλωση, ενώ σύντομα έγινε διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή για PC, Android και iPad. Σήμερα, η Anubis ζητά την οικονομική στήριξη της κοινότητας του Kickstarter για να μεταφραστεί και να εκδοθεί το «1453» σε έξι γλώσσες σε ψηφιακή μορφή. Οι γλώσσες που επελέγησαν είναι οι εξής: αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά. Εάν η χρηματοδότηση του project υπερβεί το αρχικώς απαιτούμενο ποσό, τότε τα λεγόμενα «stretchgoals» περιλαμβάνουν τη μετάφραση και την έκδοση του «1453» σε ακόμα περισσότερες γλώσσες.

Το Kickstarter project της Anubis θα είναι ενεργό μέχρι τις 21 Απριλίου 2016 και θα το βρείτε στο παρακάτω link:


Πληροφορίες και στο: www.facebook.com/1453gn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname