Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Κριτική: Άγγελος Θανάτου – Camilla Lackberg

Η Camilla Lackberg αποδεικνύει για άλλη μία φόρα την συγγραφική της τελειότητα μέσα από ένα ακόμα αστυνομικό θρίλερ. Μετά από τόσα βιβλία και η εξιχνίαση του εγκλήματος παραμένει μυστηριώδης μέχρι την τελευταία σελίδα, κάνοντάς την μία από τις ανατρεπτικότερες συγγραφείς. Η χρονική εναλλαγή από το παρελθόν στο παρόν βάζει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα στη διαδικασία να σκεφτεί ποια είναι η σχέση των ατόμων που έζησαν χρόνια πριν πολλά χρόνια με τα άτομα του τώρα, κρατώντας τον σε εγρήγορση. Επίσης, μέσα από την αναφορά στο παρελθόν εξηγούνται πολλές από τις πράξεις των πρωταγωνιστών – θυμάτων και θυτών, γεγονός το οποίο εξηγεί πώς ο θύτης έφτασε στον φόνο.

    Μία κατά συρροή δολοφόνος το 1908, η μυστηριώδης εξαφάνιση μίας οικογένειας το 1974 και η επίθεση σήμερα εναντίον της Έμπας, η μοναδική που βρέθηκε από την οικογένεια που εξαφανίστηκε, είναι τα τρία γεγονότα τα οποία ο αναγνώστης καλείται να συνδέσει. Μεγάλο Σάββατο του 1974 και η οικογένεια της Έμπας εξαφανίζεται από το σπίτι – οικοτροφείο αρρένων στο Βαλέ – ένα νησί κοντά στη Φιελμπάκα – με την ίδια να είναι ενός έτους και να βρίσκεται εγκαταλελειμμένη στο σαλόνι του σπιτιού. Μετά από πολλά χρόνια, και στην προσπάθειά της να ελευθερωθεί από τους δικούς της εφιάλτες, επιστρέφει μαζί με τον άντρα της στο σπίτι στο Βαλέ. Και τότε το παρελθόν κάνει την εμφάνισή του, με την απόπειρα δολοφονίας της.

    Ο Πάτρικ και η Ερίκα ερευνούν την υπόθεση, με την τελευταία να εμπλέκεται ιδιαιτέρως ενεργά με επιπόλαιες αλλά και σημαντικές πρωτοβουλίες. Οι ύποπτοι πολλοί, τα κίνητρα διαφορετικά, ωστόσο η Camilla Lackberg μέσα από μία μοναδική ψυχική καταγραφή των ηρώων καταφέρνει να δημιουργήσει ένα πάζλ χαρακτήρων και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα. Τον προκαλεί να βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να βρει το δράστη. Όμως, ακόμα και αν ο αναγνώστης καταφέρει να βρει το δράστη, η αιτία του φόνου, το κίνητρο, ο τρόπος πραγματοποίησής του και η πορεία των πρωταγωνιστών τα επόμενα χρόνια της ζωής τους μέχρι το σήμερα ανατρέπουν κάθε πιθανό σενάριο του αναγνώστη.


Xαρακτηριστικά Βιβλίου:


Camilla Lackberg
Άγγελος θανάτου
Εκδότης: Μεταίχμιο
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
ISBN: 978-960-566-927-0
Σελίδες: 576
Ημερομηνία έκδοσης: 26/01/2015
Διαβάστε περισσότεραKριτική Βιβλίου : Χρυσή Σίσυ Αγγελίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname